UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti saa vieraita saarelta

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Kaksi tappiotonta ottelua kärkijoukkueita vastaan peräkkäin pelannut FC Lahti jatkaa pistejahtiaan tutulla kotikentällään. Vieraaksi Hiihtikselle saapuu kolme pistettä perässä oleva IFK Mariehamn. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

FC Lahdella allaan taistelutasapeli

Kotijoukkue FC Lahti kohtasi viime sunnuntaina kotonaan sarjakärjessä keikkuvan Seinäjoen Jalkapallokerhon. SJK oli ottelun alussa terävämpi, mutta Lahti iski avausmaalin. Nuori hyökkääjälupaus Onni Hänninen sai tiputettua pallon Tommi Jäntille, jonka tarkka laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta upposi alakulmaan. SJK tasoitti ottelun ensimmäisen jakson lisäajalla kesken lahtelaispainostuksen. Ottelun toinen jakso oli maaliton ja pisteet tasattiin armottoman taistelun jälkeen.

Lahti kohtasi peräkkäin kaikki kolme kärkijoukkuetta ja saalisti neljä pistettä. Pelaajisto otti otteluissa paljon kolhuja ja rasitusta, joten pelaajistossa on vielä paljon kysymysmerkkejä. Varmasti sivussa ovat Lassi Järvenpää ja Pablo Andrade. Altin Zeqiri on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Tuoreimman hankinnan, Luca Šimunovićin pelilupa on saapunut ja myös hän on valmennusjohdon käytettävissä. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila odottaa huomisesta ottelusta erittäin tiukkaa.

– Kaikki ottelut ovat tärkeitä ja tasaisia tässä sarjassa ja päivän kunto ratkaisee. Vastustaja on puolustanut hyvin ja saanut hyviä tuloksia. Tulossa on tiukka matsi. Kumpi joukkue pystyy käyttämään omat hetkensä paremmin, voittaa. Erikoistilanteet korostuvat tässä pienten marginaalien pelissä. Odotan todella tiukkaa matsia, Mannila tiivistää.

Vierailijalla vuoristorataa

Vierailija IFK Mariehamn on pelannut erittäin kaksijakoisen kauden. Se on kyennyt kaatamaan liigan ennakkosuosikkeihin kuuluvia joukkueita, mutta samalla se on hävinnyt kamppailuita, joihin se on lähtenyt ennakkosuosikkina. IFK:n viimeisiä otteluita ovat lisäksi häirinneet ulosajot ja pelikiellot. Edellisellä kierroksella saarelaiset pelasivat maalittoman tasapelin Ilveksen vieraana.

Lahteen IFK pääsee ilman pelikieltoja. Joukkueen puolustus on kokenut ja sitä johtaa aina uhrautuvasti pelaava Timi Lahti. Jean-Christophe Coubronne on yhä yksi liigan huippupelaajia. Nuori maalivahti Elmo Henriksson on parantanut otteitaan alkukaudesta ja hän on torjunut kauden aikana useamman rangaistuspotkun. Tärkeitä palasia IFK:n pelissä on myös keskikentän Alvaro Ngamba ja Aly Ndom, jotka tasapainottavat peliä ja pystyvät pitämään palloa.

IFK:n kompastuksena on ollut maalinteko. Hyökkääjät Tuco ja ovat päässeet maalipaikoille, mutta maaleja on syntynyt koko joukkueella yhteensä vain 13. Joukkue kuitenkin kaatoi heti juhannuksen jälkeen kahdesti Kuopion Palloseuran, joten saarelaiset ovat sarjasijoituksestaan huolimatta erittäin vaarallinen joukkue. Piste-eroa Lahteen on kuitenkin vain kolme pistettä ja Grönvittillä on mahdollisuus ohittaa voitolla Lahti maalieron turvin.

Historia kääntynyt Lahdelle

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa. Talvella Liigacupissa FC Lahti haki voiton saarelta Irfan Sadikin ja Arian Kabashin osumilla. Liigan toisella kierroksella Timi Lahti vei IFK:n johtoon ensimmäisellä jaksolla. Tommi Jäntti tasoitti ottelun, mutta hetkeä myöhemmin Samuel Anini junior iski saarelaiset jälleen johtoon. Vartti ennen loppua juuri kentälle vaihdettu Altin Zeqiri tasoitti ja hetkeä myöhemmin antoi Juho Pirttijoen voittomaaliin johtaneen kulmapotkun.

Kahden voiton myötä Lahdella on jo 23 voittoa kaikista virallisista IFK Mariehamn -kohtaamisista. Yhteensä joukkueet ovat pelanneet virallisia otteluita 54 kappaletta. IFK on kyennyt voittamaan 14 kertaa. Myös maaliero on lahtelaisille lukemin 81—65.

IFK:n riveissä on paljon lahtelaisväriä. Kapteeni Timi Lahden lisäksi FC Lahtea ovat urallaan edustaneet Tuco, Jean-Christophe Coubronne ja Alan Henrique. FC Lahden riveistä saarella on viihtynyt uransa aikana Lassi Järvenpää. Tuoko se huomenna tarvittavaa etua toiselle joukkueelle pienten marginaalien pelissä?

FC Lahti – IFK Mariehamn 23.7.2023 kello 15.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelun ennakkoliput halvemmalla Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskeista 20 euroa. Teerenpelin kanta-asiakkaille liput kanta-asiakastunnusta näyttämällä 10 euroa.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti Urheilukeskuksen alueella olevien muiden tapahtumien takia. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Saavuthan ajoissa paikalle ja varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Mikäli palvelualueen ruokatarjonnasta ei löydy omaa suosikkia, voit woltata itsellesi syötävää. Wolt-piste palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Ennen ottelua palkitaan FC Reippaan Max Toukonen, joka valittiin Vuoden Taitopelaajaksi 2022 ja oli kansallisissa tekniikkakilpailuissa kolmas. Ottelutapahtumassa palkitaan myös FC Kuusysin Erkkarit.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Tutustu ottelun Statpackiin tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola