UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti saa vieraita pohjoisesta

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti saa aurinkoiselle Hiihtikselle vieraita pohjoisesta. Lahtelaisia saapuu sunnuntaina haastamaan seitsemäntenä liigassa oleva AC Oulu. Otteluisäntänä toimii Peikko.

Klubi-tuplassa paljon hyvää

FC Lahti kohtasi Helsingin Jalkapalloklubin lyhyen ajan sisään kahdesti. Ensin kotiottelusta oli tuloksena 1-1-tasapeli. Vierasottelussa Lahti siirtyi johtoon ensimmäisen jakson lopussa Juho Pirttijoen erikoistilanteen jälkihöyryillä viimeistelemällä osumalla. Toisella jaksolla Klubi tuli rinnalle ja ohi. Molemmissa otteluissa osunut Teemu Penninkangas toi Lahden vielä tasoihin komealla osumallaan. Lahti haki voittoa vielä riskillä ja se kostautui ja Klubi nappasi 3-2-voiton.

– Kahdesta pelistä viimeinen oli pelillisesti parempi. Pystyimme parantamaan peliämme jälleen. Harmittaa kyllä vielä se HJK:n viimeinen maali, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli summasi edellisen viikon.

FC Lahti hakee vielä ensimmäistä kotivoittoaan liigassa. Sunnuntain ottelusta ovat varmasti sivussa Lassi Järvenpää ja Pyry Lampinen. HJK-ottelun kesken jättäneen Albion Ademin tilanne ratkeaa vasta ottelupäivänä. Joona Tiainen ja Daniel Koskipalo pelasivat lauantaina Lahden Reippaan riveissä, mutta molemmat ovat käytettävissä sunnuntaina.

– Sunnuntain vastustaja on jälleen kova. Heillä on aktiivisia ja potentiaalisia pelaajia, jotka kykenevät luomaan uhkaa. He haluavat tukkia keskustan ja meidän pitää saada heidän muotonsa rikki. Meillä tulee olemaan vähän kierrätystä ottelussa. Olisi hienoa, jos muutkin onnistuisivat sunnuntaina kuin puolustajat, Zeneli ennakoi.

AC Oululla tehokas hyökkäys

Toista liigakauttaan putkeen pelaava AC Oulu on Lahtea pisteen edellä. Joukkue jäi kuitenkin edellisellä kierroksella Kuopion Palloseuran jyrän alle ja kärsi kotonaan 3-0-tappion. Sitä edellisellä kierroksella oululaiset kuitenkin kaatoivat vajaamiehisenä FC Hongan. Rafael Floro osui kahdesti.

Oululaiset joutuvat lähtemään Lahtea vastaan ilman keskikentän taituriaan Moshtagh Yaghoubia. Yaghoubi otti Honka-ottelussa suoran punaisen ja on näin ollen yhä pelikiellossa. AC Oulun keskikenttä on silti kova ilman liigatähteä. Magnus Breitenmoser kykenee paikkaamaan poissaolon.

AC Oulun vahvuuksista yksi on monipuolinen hyökkäys. Dennis Salanović ihastutti taidoillaan jo viime kaudella. Samu Alanko Zarta kykenee laittamaan palloa pussiin paikoistaan tehokkaasti. Lisäksi Michael Lopez on osoittanut alkukauden otteluissa olevansa liigatason vahvistus. Oululaisten puolustuksessa luutii puolestaan Miika Koskela ja kokenut Rafinha.

Oulu Lahdelle paha vastustaja

FC Lahti ja AC Oulu ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhdeksän kertaan. Lahti on voittanut kohtaamisista vain kaksi. Oululaiset ovat juhlineet voittoa puolestaan neljä kertaa. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet seitsemän ja oululaiset 12. Viime kauden kolme kohtaamista päättyivät kaikki tasatulokseen.

Edellisen kerran Lahti on kyennyt voittamaan AC Oulun kauden 2010 lopussa. Drilon Shala ja Jari Litmanen osuivat lahtelaisilta. Oulun maalin iski puolestaan kolmas kotimainen jalkapallolegenda Mika Nurmela. Olisiko sunnuntaina aika uusille legendoille?

FC Lahti – AC Oulu 22.5.2022 kello 16.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä toimii Peikko.

Ottelun ennakkoliput Tiketistä. Otteluun pääsee ilmaiseksi Ukrainan passilla.

Mekonomen Autohuollon VIP-parkkipaikka löytyy stadionin yläparkkipaikalta. Pysäköintitilaa löytyy myös Messukeskuksen pysäköintialueelta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät Suurhallin edestä ja Hiihtosillan alta. Mankeli-pysäkki löytyy Hiihtostadionin edustalta, Salpausselän Seisakkeen edustalta.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Junnufanikatsomo on sektorissa A5 ja sektorin edustalla on jaossa junnupasseja ja leimoja passeihin. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyriemäkien puoleisesta päädystä sektori A8.

Ennen ottelua palkitaan kuukauden juniorijoukkue, FC Reippaan P9.

Ottelun jälkeen palvelualueella on Meet & Greet -tapahtuma, tule hakemaan suosikkipelaajasi nimikirjoitus ja vaihtamaan kuulumiset liigatähtien kanssa.

Palvelualueella on tarjolla perinteisten Merosten lisäksi myös Cilantron maukkaita tuotteita. Anniskelualuetta ovat palvelualueen lisäksi myös sektoreiden A1, A2 ja A3 yläosat.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola