UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti saa vieraakseen tuoreen Cup-mestarin

Tiistai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti saa vieraakseen tuoreen Suomen Cup -mestarin Kuopion Palloseuran. Ottelu pelataan koronarajoitusten johdosta ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä Ruutu-palvelusta suorana lähetyksenä.

FC Lahti aloitti kautensa viikko sitten kaatamalla FC Interin kotonaan lukemin 2-1. Jasin Assehnoun oli liekeissä ja viimeisteli molemmat lahtelaisosumat tyylikkäästi. Interin ainokainen syntyi rangaistuspotkusta. Vieraat vyöryttivät lopussa päälle, mutta Lahti kesti Antonio Regueron torjunnoilla ja puolustuksen uhrautuvalla pelaamisella ja näin ollen Lahti nappasi kolme pistettä.

Voitosta huolimatta Lahden peliesitys oli ensimmäistä 20 minuuttia lukuun ottamatta vaisu, joten joukkue lähtee parantamaan. Joukkueella on allaan ehjä harjoitusviikko, mutta Lahti on joutunut sen aikana vaihtelemaan treenausalustaansa. Varmasti poissa ovat Asaad Babiker, Mikko Viitikko, Viljami Isotalo, Daniel Koskipalo ja Pyry Lampinen. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli tiedostaa vastustajan vaarallisuuden.

– Olemme menneet taas viikon eteenpäin kohti parempaa peliesitystä. Joukkueen tekeminen ja energia ovat olleet hyvällä tasolla. Olemme kuitenkin joutuneet vaihtamaan kenttää viikon aikana ja se on näkynyt. KuPS on dynaaminen ja hyvin organisoitu joukkue. He voittivat juuri Cupin. He ovat hyvä ja vahva joukkue, mutta on hyvä, että saamme haastetta, Zeneli kertoo.

Vierailija Kuopion Palloseura on aloittanut liigan vaisusti. Se kärsi avauskierroksella tappion FC Interille ja seuraavalla kierroksella kuopiolaiset tasasivat pisteet Helsingin Jalkapalloklubin kanssa. Lauantaina KuPS rehki täyden 120-minuuttisen Suomen Cupin finaalissa, jossa kuopiolaiset voittivat Klubin lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Lauantain rasituksen lisäksi KuPS-luotsi Simo Valakari myös perjantaina vastaan tulevan ottelun. Kuopiolaisilla on kuitenkin leveä rinki, joka vahvistui talven aikana muun muassa Diogo Tomásilla ja Henri Toivomäellä. Lisäksi keltamustan paidan pukivat päälleen Axel Vidjeskog, Anton Popovits, Santeri Haarala ja Iiro Järvinen. Etenkin Popovitsin erikoistilanneosaamisen kanssa Lahti saa olla varuillaan.

Lahti pääsee kohtaamaan KuPS:n tuoreilla jaloilla, sillä kuopiolaisille jää vain kaksi lepopäivää. Lisäksi Lahti on voittoputkessa, joka on kestänyt koko karanteeniajan jälkeisen ajan. Toisaalta Cup-voitosta saatu itseluottamus ja energia tuovat varmasti kuopiolaisille Lahti-otteluun extraa. Odotettavissa on tiukka kamppailu, jossa ei juhlita maalipaikoilla.

Ottelun voittaa todennäköisesti joukkue, joka tekee enemmän maaleja.

FC Lahti – KuPS 11.5.2021 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

Ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, mutta se on nähtävissä Ruutu-palvelusta suorana.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tästä.

Ottelun käsiohjelma on luettavissa digitaalisesti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola