UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti saa vieraakseen pahan vastustajan Oulusta

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahden Veikkausliiga-ottelut jatkuvat tutulla kotinurmella, kun alkukauden yllättäjä AC Oulu saapuu pohjoisesta vierailulle. Kahdeksantena sarjassa oleva Lahti joutuu taistelemaan pisteistä tosissaan viidentenä olevia oululaisia vastaan. Otteluisäntänä toimii Lahti Energia.

Kuopiosta jäi käteen vain kalakukko

FC Lahti vieraili härkäviikon päätteeksi sarjakärki Kuopion Palloseuran vieraana viime lauantaina. KuPS oli odotetun vahva ja rankaisi ensimmäisellä jaksolla Lahden virheistä kahdesti. Lahtelaisten omat hyökkäykset jäivät vähiin. Toisella jaksolla Lahti paransi otteitaan ja painosti viimeisen puolituntisen hyvin, mutta KuPS kesti ilman takaiskuja. Kotiin tuomisiksi Kuopiosta jäi lopulta vain Altin Zeqirin palkinnoksi saama kalakukko.

Perjantain otteluun Lahti lähtee hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Eemeli Virta ja Lassi Järvenpää. Kuopiossa kokoonpanosta puuttuneet Juho Pirttijoki, Irfan Sadik ja Matheus Alves ovat palanneet harjoituksiin. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila uskoo pienten marginaalien ratkaisevan ottelun lopputuloksen, sillä kumpainenkin joukkue tahtoo hyökätä suoraviivaisesti kohti toisen maalia.

– Odotan tasaista ja tiukkaa ottelua. Molemmat joukkueet haluavat hyökätä nopeasti. Uskon, että kentälle muodostuu isoja tiloja molempiin suuntiin. Molemmilla joukkueilla on varmasti haasteita niissä. Uskon, että pienet marginaalit ratkaisevat. Olemme viime pelistä koittaneet ottaa mukaan viimeisen puolen tunnin asioita, jotta pelimme kehittyisi. Saimme luotua vastustajalle enemmän ja enemmän ongelmia ja tiloja hyökätä. Pystyimme myös paineistamaan vastustajaa vähän paremmin. Totta kai haluamme jatkaa siitä ja yksi tavoite on tietysti, että hyvä jaksomme kestäisi tasaisesti 90 minuuttia. Haluamme myös luoda riittävästi hyviä maalipaikkoja. Se on varmasti yksi avainasia, että voimme voittaa, Mannila ennakoi.

Vierailijalla lyhyempi palautumisaika

Viidenneksi sarjassa kivunnut AC Oulu pelasi edellisen kierroksen ottelunsa vasta maanantaina, joten Lahti saa kaksi päivää pidemmän palautumisajan tiukassa ottelutahdissa. Oululaiset kohtasivat kotonaan FC Hongan. AC Oulu hallitsi suvereenisti ottelun ensimmäistä jaksoa, mutta tauolle lähdettiin 1—1-tasatilanteessa. Toisella jaksolla Honka raapi itselleen 3—1-voiton. Oululaisten maalista vastasi Niklas Jokelainen.

AC Oulu on edellisen kierroksen tappiosta huolimatta aloittanut kautensa hyvin. Hyökkääjä Ashley Coffey on iskenyt jo neljä osumaa liigassa ja kokonsa puolesta hän on erittäin vaikea painikumppani rangaistusalueella. Maajoukkuetähti Rasmus Karjalainen antaa hänen vierellään tulitukea yhdessä taitavan Otso Liimatan kanssa, joten lahtelaispuolustukselle on luvassa hikinen ilta.

Oululaisten puolustuspeli on ollut kauden alussa ailahtelevaa ja joukkue onkin päästänyt eniten maaleja liigassa. Maalivahti Calum Ward kykenee komeisiin reaktiotorjuntoihin, mutta hän on ajoittain vaikeuksissa pelin avaamisen kanssa kovan prässin alla. Kolumbialaistoppari Cristian Valencia on kuitenkin kyennyt tasapainottamaan oululaisten viimeisen linjan työskentelyä.

Keskinäinen historia vahvasti oululaisten

Joukkueet ovat kohdanneet ensimmäisen kerran toisensa toukokuussa 2007. Rafael vei Lahden johtoon jo kuudennella minuutilla. AC Oulun Rafinha tasoitti vielä ensimmäisellä jaksolla, mutta Berat Sadik iski Lahden voittomaalin heti toisen jakson alkuun. Ottelu on samalla myös Lahden ainoa kotivoitto AC Oulusta.

Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 12 kertaa. Lahdella on kaksi voittoa, kauden 2007 kotivoitto ja 2010 vierasvoitto. Oululaiset ovat voittaneet kuusi kertaa. Keskinäisissä otteluissa lahtelaiset ovat tehneet kahdeksan maalia, AC Oulu 16. Ainoastaan Berat Sadik on osunut useammin kuin kerran.

FC Lahden riveistä löytyy kolme urallaan AC Oulua edustanutta pelaajaa. Marius Könkkölä siirtyi Lahteen Oulusta viime kauden päätteeksi. Jusif Ali pelasi oululaisten riveissä kaudella 2020. Loorents Hertsi puolestaan edusti oululaisia kahden kauden ajan kausilla 2019 ja 2020. Antaako kolmikon panos Lahdelle riittävän edun, että pisteet jäävät perjantaina mastojen juurelle?

FC Lahti – AC Oulu 26.5.2023 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä toimii Lahti Energia.

Otteluliput ennakkoon Tiketistä. Teerenpelin kanta-asiakkaille liput portilta kymmenellä eurolla, normaalihintaiset portilta liput 20 euroa.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Saavuthan paikalle ajoissa ja varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Kortteliliigalaisille on varattu katsomosta sektori A3. Kortteliliigalaisille liput Kortteliliigan toimistolta vielä ottelupäivänä viidellä eurolla. Ottelun tauolla Kortteliliigan oma puoliaikashow.

Ottelussa on tarjolla Merosen maistuvia makkaroita, Helenan Kotileipomon lihapiirakoita ja Hartwallin virkistäviä virvokkeita. Lisäksi tarjolla on paistettuja muikkuja ja lettuja. Wolt-kioski palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Tutustu ottelun Statpackiin tästä.

Pelin jälkeen palvelualueella on Meet & Greet -tapahtuma. Tule hakemaan suosikkipelaajasi nimikirjoitus ja yhteiskuva.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä. Käsiohjelmaan voi ennakkoon tutustua tästä.

Fanituotepisteeltä on ostettavissa lippuja ensi tiistain Suomen Cupin otteluun Helsingin IFK:a vastaan. Kausikorttilaisille etuhintaiset liput maksavat 12 euroa. Cup-ottelun lippujen normaalihinta on 20 euroa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola