UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti saa nopean mahdollisuuden revanssiin

Keskiviikko on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti pääsee hakemaan pikaista revanssia FC Interistä, kun turkulaiset saapuvat vierailemaan Lahdessa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vasta lauantaina ja tuolloin pisteet jäivät Turkuun.

Ei pisteitä Turusta

FC Lahti vieraili lauantaina Turussa juuri FC Interin vieraana. Lahtelaisilla oli ottelun alussa vaikeuksia saada kuriin turkulaisten kärki Darren Smith, joka hankki joukkueelleen rangaistuspotkun. Smith kuitenkin tuhri rankkarinsa ja Lahti selvisi säikähdyksellä. Inter onnistui menemään ensimmäisellä jaksolla johtoon, kun Boubou Diallo teki esityön ja Smith iski kotijoukkueen johtoon. Toisella jaksolla Lahti sai otetta pelistä ja pelikuntoon palannut Julius Tauriainen keskitti tarkasti ja Matheus Alves puski Lahden tasoihin. Kesken lahtelaispainostuksen Inter iski toistamiseen, kun pallo jäi pyörimään lahtelaispäätyyn ja Bismark Ampofo tykitti Interin voittoon.

Keskiviikon ottelu on keväältä siirretty rästiottelu. Sarjataulukossa Lahti on tällä hetkellä karsijan paikalla, mutta edellä olevat joukkueet ovat ohitettavissa voittamalla rästipeli. Lahti sai Turun reissulla uusia kolhuja, mutta ei pelikieltoja. Varmasti sivussa kokoonpanosta ovat Pablo Andrade, Lassi Järvenpää, Eemeli Virta, Juho Pirttijoki ja Matti Klinga. Lahtelaisten valmistautumista on myös vaikeuttanut kotikentän oleminen muussa käytössä ja valmistavat harjoitukset Lahti joutui vetämään aitojen keskellä ajamattomalla nurmella. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannilan mukaan joukkue kuitenkin janoaa voittoa ja iloitsee nopeasta mahdollisuudesta revanssiin.

– Pisteet ovat meille tärkeitä. Pääsemme pelaamaan nopeasti samaa vastustajaa vastaan ja kyseessä on uusi peli, ei kaksiosainen ottelu. Ensimmäisessä Inter-kohtaamisessamme annoimme vastustajalle kaksi paikkaa ensimmäisellä jaksolla ja he käyttivät toisen. Tulimme tasoihin, mutta meillä oli muutama kriittinen ongelma puolustamisessa. Ne pitää saada pois. Näemme tämän ottelun mahdollisuutena ja meidän pitää pystyä luomaan tässä pelissä paljon enemmän uhkaa vastustajan maalille. Koko joukkue janoaa ja haluaa voittoa, mutta miten käytämme sen mahdollisuuden, Mannila ennakoi.

Turkulaisilla mahdollisuus ylempään loppusarjaan

Erittäin kaksijakoisen kauden pelannut Suomen vanhimman kaupungin ykkösseura FC Inter on sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä. Interin erottaa ylemmästä loppusarjasta vain kolme pistettä, joten paremman maalieron turvin turkulaiset nousisivat rästiottelun voittamalla kuudenneksi, kun runkosarja lähestyy loppuaan. Runkosarjan viimeisellä kierroksella Inter kohtaa vielä tällä hetkellä kuudentena olevan AC Oulun, joten yläloppusarjan paikka on turkulaisten omissa käsissä.

Inter on pelannut kaksijakoisen kauden. Turkulaiset ovat kiusanneet mestarisuosikkeja ja kyenneet haastamaan kaikki kärkijoukkueet tasaisesti. Inter kaatoi Kuopion Palloseuran ja pelasi kertaalleen tasan KuPS:n kanssa. Helsingin Jalkapalloklubia Inter johti pitkään, mutta Klubi lopulta punnersi itsensä vaivoin voittoon. Seinäjoen Jalkapallokerholle Inter puolestaan kärsi kaksi maalin tappiota. Toisaalta turkulaiset ovat pudottaneet kärjen alapuolella oleville pisteitä ja yläloppusarjan paikka ei ole varmistunut.

Inter hyökkää suoraviivaisesti ja tuore vahvistus Boubou Diallo tuo joukkueeseen kokoa. Keskikentän pohjan Bismark Ampofo kuuluu puolustavien keskikenttien aateliin, vaikka on varsin pienikokoinen. Pallollisessa pelissä Petteri Forsell ja Tommi Jyry ovat tärkeitä palasia. Forsell vapautuu pelikiellosta keskiviikon otteluun, Jyry puolestaan sai korttitilinsä täyteen lauantaina ja on pelikiellossa keskiviikon ottelussa. Interin puolustus on ollut ajoittain viennissä ja turkulaiset ovatkin päästäneet enemmän maaleja kuin Lahti, joten Lahden tulee hyödyntää keskiviikkona turkulaispuolustuksen virheet, jotta pisteet jäävät mastojen varjoon.

Historia niukasti Interin

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti. Lauantain ottelun lisäksi joukkueet kohtasivat toisensa talvella Turussa Liigacupissa. Inter siirtyi johtoon Arlind Sejdiun osumalla. Lahti ei osumasta hätkähtänyt, vaan Marius Könkkölä sooloili itsensä turkulaispuolustuksen läpi ja lopulta Turkkiin siirtynyt Altin Zeqiri iski tasoituksen. Ottelun lopussa lahtelaisilla oli muutama maukas paikka napata voitto. Lähimmäs pääsi Irfan Sadik, jonka voimakkaan puskun Eetu Huuhtanen kuitenkin torjui lisäajalla maagisella reaktiotorjunnallaan ja pisteet tasattiin.

Historian saatossa joukkueet ovat pelanneet virallisia otteluita jokaisessa kotimaisessa kilpailussa, johon Lahti on osallistunut. Yhteensä otteluita on kertynyt jo 73. Lahti on voittanut otteluista 25 ja Inter 30. Maalit ovat Interille hieman selvemmin, sillä Inter on iskenyt jo yli sata osumaa tarkan luvun ollessa 107. Lahti lähestyy sadan maalin rajapyykkiä ja maaleja lahtelaisilla on koossa komeat 84.

Joukkueissa on muutamia toisille joukkueille tuttuja ja rakkaita pelaajia. Interissä pelaava Arlind Sejdiu vahvisti vielä viime kaudella FC Lahtea. FC Interiä ovat puolestaan uransa aikana edustaneet lahtelaisista Teemu Penninkangas, Mikko Kuningas ja Lassi Järvenpää. Turkulaisten penkiltä löytyy lisäksi joukkueenjohtaja David Moore, jonka varoitustilin täyttyminen Lahdessa pelatessaan likimain 26 vuotta sitten kävi lahtelaisille kalliiksi. Saako jompikumpi joukkue tästä etua?

FC Lahti – FC Inter 30.8.2023 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluliput ennakkoon halvemmalla Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskeilta 20 euroa.

Otteluun on kutsuttu monia FC Lahden sidosryhmiä, kuten vapaaehtoismieskaveritoiminta, FC Kuusysin Erityiset, OmaKamut ja SPR Hämeenlinnan Lammin vastaanottokeskuksen ukrainalaiset. Ennen ottelua näytämme valotaululla videon Erityisistä.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti jäähallin hiekkakentällä. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Jos stadionin ruokapalveluista ei löydy itselle mieluisaa syötävää, palvelee Wolt-piste koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Tutustu ottelun Statpackiin ennakkoon tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola