UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti saa kenraalissa Kisapuistoon vieraakseen Hakan

Keskiviikko on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti pelaa viimeisen ottelunsa ennen Veikkausliigan alkua Lahden Kisapuiston tekonurmella. Vieraaksi saapuu yksi Suomen menestyneimmistä seuroista, FC Haka.

Kenraaliin hieman siipirikkoisena

FC Lahti kohtasi toiseksi viimeisessä harjoitusottelussaan Järvenpään Palloseuran. Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta toisella jaksolla Lahti sai pelinsä kulkemaan. Lopulta Lahden voittolukemiksi kirjattiin 4—2. Maalinteossa lahtelaisista onnistuivat Irfan Sadik, Juho Pirttijoki, Marius Könkkölä ja Loorents Hertsi.

Keskiviikon kamppailuun Lahti lähtee hieman siipirikkoisena. Varmasti poissa ovat maajoukkueiden mukana olevat Samuel Pasanen, Vilho Huovila, Akseli Puukko ja Onni Hänninen. Lisäksi pitkäaikaispotilas Lassi Järvenpää on varmasti sivussa ottelusta. Ylioppilaskirjoitukset ja pienet kolhut luovat paljon kysymysmerkkejä FC Lahden kokoonpanoon. Päävalmentaja Mikko Mannila pitää iltapäivän vastustajaa arvokkaana kenraalina.

– Katselemme vielä kokoonpanoa. Meillä on ylioppilaskirjoituksia ja muutama pelaaja, keiden kanssa mietimme vielä, otammeko riskejä. Kokoonpanomme voi olla ohut, mutta tämä on viimeinen peli ennen liigan alkua. Saamme hyvän joukkueen vastaamme ja vastustajalla on ollut talvella hyvä flow. Tämä on hyvä haaste meille. Tavoittelemme ehjää ottelua, mutta tiedostamme sen, että emme voi hallita koko ottelua, vaan vastustajan tekeminen vaikuttaa myös ottelun kuvaan. Saamme laadukkaan joukkueen vastaan, joka pelaa myös kesällä europelejä, joten tämä on meille erittäin hyvä kenraali, Mannila ennakoi.

FC Haka valmistautuu liigan lisäksi europeleihin

Keskiviikon vastustaja FC Haka ylsi viime kaudella europeleihin. Talvikaudella Hakan kokoonpano on elänyt ja joukkue jäi niukasti ulos Liigacupin jatkopeleistä. Viime perjantaina Haka pelasi kaksijakoisen ottelun Ykkösen kärkipään Ekenäs IF:iä vastaan. Ottelu päättyi lopulta Hakan 4—2-voittoon. Kahdesti osuneen Stavros Zarokostasin lisäksi maalinteossa onnistuivat Tino Purme ja Anthony Herbert.

Haka on talven aikana menettänyt kaksi avainpelaajaansa. Liigan maalikuninkuuden voittanut Lee Erwin ja yksi sarjan parhaimpiin toppareihin kuulunut Luiyi De Lucas vaihtoivat maisemaa. Valkeakoskella toivotaan senegalilaisesta topparista Fallou Ndiayesta ja argentiinalaisesta hyökkääjästä Juan Lescanosta tähtipelaajien paikkaajia.

Muuten Haka on onnistunut pitämään runkonsa hyvin kasassa. Maalivahti Aatu Hakala on matkalla tähteyteen ja toppari Niklas Friberg kykenee johtamaan puolustusta kapteenin elkein. Hyökkäyspäässä Logan Rogersson on vaikea pideltävä, jonka kanssa Lahti saa olla ottelussa tarkkana.

Haka on Lahdelle vaikea vastus

Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran ylimenokauden harjoitusottelussa Mukkulan kuplassa. Lahti voitti ottelun 2—1. Lahtelaisista osuivat Jusif Ali ja Onni Hänninen, vierailijoiden ainokaisesta vastasi puolestaan Masee Karimi.

Historian saatossa Haka on ollut Lahdelle erittäin vaikea vastus, sillä 49 virallisen ottelun jälkeen Lahdella on voittoja vain kymmenen. Haka puolestaan on voittanut kohtaamisista 23. Vaikka keskiviikkona ei ole jaossa pisteitä, on vastus Lahdelle äärimmäisen haastava.

FC Lahden Juho Pirttijoki on urallaan edustanut Hakaa. Hakan riveissä pelaa puolestaan FC Lahtea aikanaan edustanut Kristian Yli-Hietanen, joka suurella todennäköisyydellä on kuitenkin sivussa keskiviikon ottelusta. Lisäksi Hakan Aatu Hakala ja Ryan Mahuta ovat olleet aikanaan FC Lahden testissä. Onnistuuko lahtelaiset kääntämään henkisen yliotteen Lahteen ennen kauden alkua?

FC Lahti – FC Haka 29.3.2023 kello 14.00 Kisapuistossa!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta