UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti sa vieraakseen SJK:n

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti saa heinäkuisen sunnuntain kunniaksi vieraita Pohjanmaalta, kun Seinäjoen Jalkapallokerho yrittää katkaista Lahden pisteputken. Osta lippusi ennakkoon tästä.

FC Lahti on pelannut kuusi perättäistä ottelua ilman tappiota. Keskiviikkona lahtelaisryhmä nousi tappioasemasta hyvän toisen jakson ansiosta 1-1-tasapeliin aina vaikean FC Interin vieraana. Macoumba Kandjin tasoitusosuma oli todellinen tahtomaali, sillä kookas kärki jyräsi turkulaispuolustajan puhtaasti sivuun ennen osumaa. Lopussa Lahdella oli vielä avaimet voittoon Javi Hervásin erikoistilanteessa ja Loorents Hertsin ylärimapommin seurauksena, mutta Lahden komea putki sai jatkoa tasapelin muodossa.

Keskiviikon ottelun jälkeen joukkue on palautellut itseään ja kiinnittänyt huomiota ottelujen alun vaisuuteen. Kokoonpanosta ovat yhä varmasti sivussa Teemu Penninkangas, Viljami Isotalo ja Altin Zeqiri. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa nähdä joukkueeltaan myös tervänä alun.

– Tulimme edellisessä ottelussa jälleen takaa tasoihin, mutta se ei riitä. Ottelun alkumme ei ollut sillä tasolla, jolla sen kuuluu olla. Meidän pitää olla johdonmukaisia molempiin suuntiin ja rohkeita heti alussa, jotta voimme saada pisteitä. Alkuterävyyttä ja oikea-aikaisuutta lisää, niin pisteet jäävät kotiin, Zeneli ennakoi.

Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho on tuskaillut alkukauden maalinteon kanssa. Keskiviikkona Kerho sai lopulta maalihanat auki, kun seinäjokiset toimittivat pallon kolmesti IFK Mariehmanin verkkoon. SJK murtautui usein vasemmalta laidalta tehden IFK:n puolustuksesta reikäjuustoa. Nooa Laine, Tuco ja Joonas Lepistö vastasivat seinäjokisten maaleista.

Vaikka SJK:n maalinteko on tökkinyt IFK-ottelua lukuun ottamatta, on seinäjokisten puolustus ollut tiivis. Kymmenessä ottelussaan SJK on päästänyt vain seitsemän maalia. Jesse Öst on toiminut SJK:n maalilla puolustuksen viimeisenä lukkona ja etenkin laitapuolustajat Rodrigo Arciero ja Murilo ovat liigan eliittiä molempiin suuntiin.

Joukkueiden ottelut ovat olleet usein hyvin tasaisia ja vähämaalisia. SJK on sopinut Lahdelle vastustajana hyvin, sillä pistepotti on lähes aina edes yhdellä pisteellä. Maalipaikoilla ei ole mässäilty joukkueiden edellisissä kohtaamisissa, joten maalipaikkojen hyödyntäminen tehokkaasti on sunnuntaina avainasemassa.

Jatkuuko FC Lahden kesäinen tappioton putki jälleen sunnuntaina?

FC Lahti – SJK 4.7.2021 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Saavuthan paikalle vain terveenä ja jotta voimme taata jokaiselle turvallisen ottelutapahtuman, suosittelemme kasvomaskin käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja huomion kiinnittämistä turvaväleihin.

Lahti Socceriin osallistuneet joukkueet pääsevät yhden ohjaajan kanssa otteluun ilmaiseksi pelipaidat päällä.

Suur-Hollolan lipulla saa lipun FC Lahden otteluun portilta kymmeneen euroon.

Stadionin yläparkkipaikka on varattu VIP-vieraille. Muille pysäköintitilaa löytyy muun muassa Messukeskuksen pysäköintialueelta. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja Suurhallin edustalta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja.

Osta lippusi ennakkoon tästä.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa kahden euron hintaan fanituotemyyntipisteestä. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Fanituotepisteen vieressä on myynnissä Mamma Marian uutta FC Lahti -jäätelöä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola