UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti palaa pelikentille Kotkassa

Tiistai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Juhannus ja maajoukkuetauko on lusittu ja FC Lahti matkustaa huomenna rannikolle Kotkaan. Lahtelaiset saavat vastaansa aina rakkaan vastustajan KTP:n. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla, Lahti yhdeksäs ja KTP kahdeksas.

Maajoukkuetauko tarjosi lepoa

Ennen maajoukkuetaukoa FC Lahti pelasi 15 päivän sisällä viisi ottelua, joista viimeinen päättyi voittoon. FC Haka kaatui Hiihtiksellä kesäkuun puolivälissä Altin Zeqirin osumalla 1—0. Voitto päätti lahtelaisten pitkän voitottoman putken. Joukkue pääsi ansaitulle levolle maajoukkuetauon alussa ja loppuosan tauosta joukkue käytti harjoitteluun.

Joukkue on saanut valmistautua hyvin tulevaan otteluun. Varmasti sivussa ovat vain Marius Könkkölä, Lassi Järvenpää ja Pablo Andrade. Tiistain ottelusta ei ole luvassa helppoa ja FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila alleviivaakin, että joukkueen on kyettävä voittamaan paljon kaksinkamppailuita.

– Saimme pidettyä pienen tauon maajoukkuetauolla ja viime viikon pystyimme harjoittelemaan hyvin ilman kompromisseja. Vastustaja on vaarallinen kotonaan. He ovat hyvä vastahyökkäysjoukkue. Etenkin kotikentällä he oivat olleet kaikkia vastaan hyviä. Lähdemme valmistautuneina haastamaan ja jatkamaan nousujohteista pelaamistamme. Erityisesti meidän pitää voittaa paljon kaksinkamppailuita, jotta voimme saada pisteitä mukaamme, Mannila kertoo.

Kotijoukkueen tauon katkaisi Suomen Cup

Myös kotijoukkue KTP pääsi haukkaamaan happea maajoukkuetauon aikana. Joukkue kuitenkin kohtasi ennen juhannusta Suomen Cupissa kotonaan Ekenäs IF:in. Jatkopaikka irtosi kotkalaisille lopulta puhtaasti 3—0 Simo Roihan iskiessä hattutempun. Ennen maajoukkuetaukoa KTP kiusasi pitkään Töölössä Helsingin Jalkapalloklubia, mutta Klubi nappasi lopulta 1—0-voiton.

KTP haluaa hyökätä nopeasti ja pallo pelataan usein pitkällä avauksella Willis Furtadolle. KTP:n laitapelaajat Joni Mäkelä ja Georgios Manthatis nousevat aggressiivisesti hyökkäyksiin. Se jättää pallonmenetysten jälkeen paljon tilaa laidalle, joka Lahden pitää osata hyödyntää, jotta joukkue kykenee luomaan maalipaikkoja.

KTP:n keskikenttä on samalla taitava ja samalla erittäin romuluinen. Gabriel Sandberg osaa pyörittää peliä ja Johannes Laaksosen pommit ovat yllättäneet liigavahteja vuosittain. David Ramadingaye pysyy liigavauhdissa paikalla kuin paikalla, joten helppoa iltaa lahtelaisille ei ole luvassa.

Historia erittäin vahvasti Lahden

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Talven Liigacupissa Lahti pöllytti kotkalaisia Mukkulassa lukemin 5—1. Altin Zeqiri ja Irfan Sadik iskivät kaksi maalia mieheen ja yhdestä osumasta vastasi Loorents Hertsi. Kotkalaisten ainoan viimeisteli pelin jo ratkettua Nathael Ishii. Liigassa puolestaan päädyttiin maalittomaan tasapeliin kotkalaisten maalivahdin Rasmus Leislahden noustessa ottelun suurimmaksi sankariksi.

Historian saatossa FC Lahti on kohdannut kotkalaisten kaikki nimivariaatiot virallisissa otteluissa yhteensä 44 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 25. KTP:llä voittoja on kymmenen, joista viimeisin on tullut ennen lahtelaiskassari Osku Maukosen syntymää, kaudella 2006. Lahti lähestyy myös sadan maalin rajapyykkiä, sillä maaleja Lahdella on kasassa jo 86, KTP:llä 51.

Nykyjoukkueesta Altin Zeqiri on osunut kotkalaisten verkkoon Lahden paidassa neljä kertaa. Matheus Alvesilla ja Irfan Sadikilla on kasassa kaksi osumaa. Kertaalleen ovat osuneet Loorents Hertsi ja huomenna jo mahdollisesti kokoonpanoon palaava Eemeli Virta. Kuka kasvattaa maalitiliään huomenna?

KTP – FC Lahti 27.6.2023 kello 18.00 Arto Tolsa Areenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikalle matkaavat lahtelaiset sijoitetaan päätykatsomon kulmaan. Kannattajien yhteyshenkilö Atte Vilhuselle on toimitettu lippulinkki.

Mikäli et matkaa paikalle, on kaupungin virallinen kisastudio Sporttiravintola Pelurissa Lanun aukiolla.

Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta