UNIQUEkoti-otteluennakko: FC Lahti pääsee vihdoin kotinurmelle

Hiihtiksen nurmi vihertää ja on vihdoin aika korkata liigakausi myös Lahdessa. FC Lahti saa vastaansa hallitsevan Cup-mestarin ja viime kauden hopeamitalistin Kuopion Palloseuran. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti avasi voittotilinsä

FC Lahti avasi voittotilinsä maanantaina Helsingin IFK:a vastaan. Lahti paransi otteitaan ottelun edetessä ja purjehti lopulta 3-0-voittoon Chinedu Geoffreyn, Altin Zeqirin ja Macoumba Kandjin maaleilla. Eduards Emsis onnistui topparina ja keskiakselilla Eemeli Virta ja Arttu Heinonen pelasivat huippuottelun. Päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan ottelusta on hyvä ottaa asioita matkaan myös tuleviin otteluihin.

– Ottelusta jäi hyvä maku. Siitä on hyvä ottaa asioita mukaan myös huomiselle. Etenkin oikeanlainen rentous tekemiseen on toivottavaa myös tulevaisuudessa, hyväntuulinen Zeneli summasi edellisen ottelun.

Huomiseen kamppailuun Lahti lähtee hakemaan täyttä pistepottia. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa pelikieltoinen Juho Pirttijoki ja kolhujaan parantelevat Martinos Christofi, Lassi Järvenpää, Daniel Koskipalo ja Joona Tiainen. Joukkue otti hieman tuntumaa stadionin nurmeen torstaina ja Zeneli on innoissaan joukkueen päästessä vihdoin kotikentälle.

– Vihdoin pelaamme oikeasti kotona. Olen innoissani myös siitä, että pelaamme nurmella. Kentällä on tietysti oma vaikutus peliin, mutta se on molemmille sama. Haluamme jatkaa siitä, mihin maanantaina jäimme, Zeneli kertoo.

KuPS aloittanut väkevästi

Vierailija Kuopion Palloseura on aloittanut kautensa vakuuttavasti. KuPS kaatoi avauskierroksella FC Interin 2-1 ja samoin lukemin kaatui myös Ilves. Edellisessä kierroksella kuopiolaiset pelasivat taktisesti kypsän ottelun ja Seinäjoen Jalkapallokerho kaatui lukemin 2-0. Tim Väyrynen iski avausosuman, jonka jälkeen KuPS antoi SJK:n pyöritellä palloa puolustaen tiiviisti. Toisella jaksolla Sebastian Dahlström iski loppulukemat.

Viime kaudella hopeaa saavuttanut ja Cup-mestaruutta juhlinut kuopilaisnippu on erittäin hankala vastus. Johannes Kreidl kuuluu liigan parhaimpiin maalivahteihin. Puolustuksen tukipilareita ovat Henri Toivomäki ja Diogo Tomás, joka on erittäin vahva myös erikoistilanteissa. Clinton Antwi on laidallaan sekä nopea että taitava. Tim Väyrynen taitaa maalinteon ja hän onkin liigan maalipörssissä jaetulla kakkostilalla.

KuPS jahtaa myös pääsarjan perättäisten tappiottomien pelien ennätystä, joka on jo yli 40 vuotta vanha. Kuopiolaisilla on takanaan jo 24 ottelua ilman tappiota. Pääsarjan ennätys on Oulun Palloseuralla, 29 tappiotonta ottelua.

Joukkueilla paljon yhteistä historiaa

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 55 kertaa. FC Lahti on voittanut otteluista 24. Tasapeliin on päädytty 14 kertaa. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet komeat 82. KuPS on osunut 67 kertaa. Viime aikoina KuPS on ollut hieman niskan päällä, sillä lahtelaisten edellinen voitto on vuodelta 2018.

FC Lahden Juho Pirttijoella ja Arttu Heinosella on KuPS-taustaa. Molemmat edustivat kuopiolaisseuraa vielä viime kaudella. KuPS:n riveissä pelaa puolestaan lahtelaistaustainen Henri Toivomäki.

Kuinka tällä kertaa käy? Kurittaako Heinonen omaa kasvattajaseuraansa?

FC Lahti – KuPS 22.4.2022 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluliput halvemmalla ennakkoon Tiketistä. Kausikortteja saa FC Lahden verkkokaupasta. Otteluun pääsee ilmaiseksi Ukrainan passilla.

Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja suurhallin edustalta. Mekonomen VIP-pysäköinti löytyy stadionin yläparkkipaikalta. Tavallisia pysäköintipaikkoja löytyy Messukeskuksen pysäköintialueelta.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Sektorissa A6 on junnufanikatsomo ja sektorin edustalla on jaossa junnupasseja ja leimoja passeihin. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyriemäkien puoleisesta päädystä sektori A8.

Palvelualueella on tarjolla perinteisten Merosten lisäksi myös Cilantron maukkaita tuotteita. Koko palvelualue on anniskelualuetta. Anniskelualuetta ovat myös katsomosektoreiden A1, A2 ja A3 yläosat.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola