UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti pääsee vihdoin kotiin

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Mankelilla pääsee lauantaina matsiin, sillä FC Lahti pääsee vihdoin korkkaamaan Hiihtiksen kotinurmen. Vieraaksi saapuu aina tunteita herättävä KTP. Ottelussa muistamme erityisellä tavalla äitejä, joiden tuki ja turva jää usein liian vähälle huomiolle. Otteluisäntänä toimii Kaupunkipyörä Mankeli.

Vieraskiertue toi pisteitä

FC Lahti pelasi vieraissa neljä ensimmäistä liigaottelua ja yhden Suomen Cupin ottelun. Vieraskiertue toi jatkopaikan Cupissa ja yhden voiton ja kaksi tasapeliä. Viime kierroksella Lahti kohtasi sairastumisaallon perään vieraissa FC Hongan. Sairastumiset näkyivät ottelussa ja lahtelaiset olivat liki koko pelin askeleen jäljessä. Lahden ainoat paikat kykeni luomaan Altin Zeqiri, mutta lopulta espoolaiset olivat vahvempia lukemin 3—0.

Sairastumisaalto on hiljalleen voitettu ja liki kaikki pelaajat ovat toipuneet ja palautuneet. Varmasti sivussa ovat loukkaantuneet Eemeli Virta ja Lassi Järvenpää. Heidän lisäkseen lopullisen kokoonpanon yllä leijuu vielä muutama kysymysmerkki. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila iloitsee siitä, että Lahti pääsee vihdoin pelaamaan myös kotona.

– On siistiä ja makeaa, kun pääsemme vihdoin kotiin. Jalkapallo on myös välillä sitä, että pelaamme kotikentällä. Pääsemme valmistautumaan otteluun omilla rutiineilla, joten tunnelmat ovat hyvät. Meidän pitää parantaa edellisestä ottelusta paljon ja saada puolustuksemme ja pakettimme paljon tiiviimmäksi. Meidän täytyy myös tehdä enemmän töitä. Vastustaja on hyvin yhtenäinen ja heillä on paljon erikoisosaamista hyökkäyspäässä. Kotkasta löytyy myös jätkämäisyyttä, johon meidän pitää vastata, Mannila kertoo.

Vierailijalla pirteä alkukausi

Vierailija ja sarjanousija KTP on aloittanut kautensa ennakkoluulottomasti ja on Lahden kanssa tasapisteissä yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä. Toinen tasapeli tuli viikolla, kun kotkalaiset nousivat kahdesti tasoihin kotikentällään Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. KTP käytti tehokkaasti paikkansa ja tasasi pisteet lukemin 3—3. Kotkalaisten maaleista vastasivat Simo Roiha, Mika ja Willis Furtado.

KTP hyökkää rohkeasti ja etenkin laitapelaajat nousevat herkästi. Edellisessä ottelussa Joni Mäkelä ja Jack de Vries tukivat hyökkäyksiä aivan ylimmässä linjassa. Se jättää kotkalaisten puolustukseen paljon tilaa ja KTP:n avatessa alhaalta peliä, on joukkue haavoittuvainen pallonmenetysten ja nopeiden hyökkäysten kanssa.

KTP:n kirkkain tähti on viime kaudella kovaa jälkeä Ykkösessä tehnyt espanjalaistaituri Mika, jonka varassa kotkalaisten hyökkäyspeli lepää. Kotkalaisten yhteistyö italialaisen Venezian kanssa on tuonut satamakaupunkiin de Vriesin lisäksi Gabriel Sandbergin ja Damiano Pecilen, jotka ovat liigatasolle huippupelaajia. Mikan kanssa kärjessä vaihtoehtoja tuovat Kuuban maajoukkuemies Willian Pozo ja Kap Verden maajoukkuemies Willis Furtado. Lahti saa olla heidän kanssaan erittäin tarkkana.

Kotka on Lahdelle mieluisa vastus

Joukkueet kohtasivat toisensa talven Liigacupissa Mukkulassa. FC Lahti ratkaisi ottelun heti alussa, kun Altin Zeqiri osui kahdesti ja Irfan Sadik kertaalleen. Sadik osui vielä toistamiseen ja Loorents Hertsi kertaalleen Lahden 5—1-voitossa. Kotkalaisista osui Nathael Ishii ja Georgios Manthatis otti punaisen kortin telottuaan Jusif Alia.

Historian saatossa FC Lahti on kohdannut KTP:n eri nimivariaatiot virallisissa otteluissa yhteensä 43 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 25 ja KTP vain kymmenen. KTP:n edellinen voitto Lahdesta on kaudelta 2006, jolloin lahtelaiskassari Osku Maukonen ei ollut edes vielä syntynyt. Maaleja Lahti on iskenyt jo komeat 86, KTP 51. Tutustu ottelun Statpackiin tarkemmin tästä.

FC Lahden nykypelaajista kotkalaisten verkkoon ovat Lahden paidassa osuneet edellisen ottelun osuneiden lisäksi Matheus Alves ja varmasti sivussa oleva Eemeli Virta. Alves osui liigadebyytissään kaudella 2015 ja Virta puolestaan iski maailmallakin huomiota keränneen yläkulmapommin kaudella 2021.

Jatkaako Lahti kotkalaisten kurittamista jälleen lauantaina?

FC Lahti – KTP 13.5.2023 kello 14.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä toimii Kaupunkipyörä Mankeli.

Ottelun ennakkoliput halvemmalla Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskeista 20 euroa.

FC Lahden kausikortilla äiti ilmaiseksi lauantain otteluun. Osta kausikorttisi tästä.

FC Reippaan ja FC Kuusysin jäsenkorteilla juniorit sisään veloituksetta ja lauantain otteluun myös äiti veloituksetta.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Äideille sekä perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola