UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti matkaa Turkuun katkaisemaan putkeaan

Keskiviikko on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa Suomen vanhimpaan kaupunkiin Turkuun, jossa lahtelaisia isännöi FC Inter. Molemmilla joukkueilla on allaan muutama voitoton ottelu, joten molemmat haluavat palata voittokantaan.

FC Lahdella kolhuja

FC Lahti on pelannut maajoukkuetauon jälkeen kaksi ottelua. Ensin Lahti eteni vaikeuksien kautta jatkoon Suomen Cupissa Atlantis FC:tä vastaan lukemin 4-2. Lauantaina Lahti kohtasi vieraskentällä Ilveksen. Ottelussa Lahti tuli kahdesti tasoihin, mutta lisäajan kuudennella minuutilla piste lipesi käsistä. Macoumba Kandji osui molemmissa otteluissa rangaistuspotkusta. Albion Ademi sai puolestaan maalitilinsä auki Cupissa ja Chinedu Geoffrey komppasi häntä kahdella osumalla. Matti Klinga iski Ilves-ottelussa lahtelaisten ensimmäisen maalin. Hysen Memolla on syöttänyt lahtelaisten viimeisistä osumista kolme.

– Edellinen ottelu on käsitelty ja reflektoitu. Ottelussa oli myös paljon hyvää. Pelillisesti luomme koko ajan enemmän ja enemmän maalipaikkoja. Meidän vain tulee pystyä käyttämään ne konkreettisesti. Viime hetken maali ärsytti varmaan kaikkia, mutta jos peleissä ei tapahtuisi virheitä, kaikki ottelut päättyisivät 0-0, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertaa.

Kaksi ottelua ovat tuoneet myös paljon kolhuja lahtelaispelureille. Pitkään sivussa olleet Pyry Lampinen ja Lassi Järvenpää saavat poissaolijoiden listalle seurakseen Arttu Heinosen. Varmasti sivussa on myös pelikieltoaan korttitilin täyttymisen vuoksi kärsivä Eemeli Virta. Tampereella ottelun joutuivat jättämään kesken Antonio Reguero ja Juho Pirttijoki. Lisäksi joukkueessa on ollut pientä flunssaa. Toisaalta edellisessä ottelussa sivussa ollut Eduards Emsis on jälleen valmennusjohdon käytettävissä.

– Pitkän ajan mittari on se, miten virheitä käsitellään ja mitä siitä opitaan. Huomenna voitto tulee meidän ihan omalla pelillämme. Käytämme maalipaikkamme paremmin ja olemme kärsivällisempiä pallollisessa vaiheessa. Meidän pitää luottaa siihen, että luomme maalipaikkoja joukkueena ja yksilöiden kautta. Tilanteenvaihdoissa meidän tulee olla tasapainoisempia ja aggressiivisempia ja tiiviimpiä puolustuksessa. Lähdemme totta kai hakemaan kolmea pistettä, Zeneli alleviivaa.

FC Inter taitaa maalinteon

Kotijoukkue FC Inter on tehnyt tällä kaudella toiseksi eniten maaleja. Turkulaiset ovat osuneet maalipuiden väliin jo 19 kertaa. Lauantain liigaottelussa Inter tasasi pisteet Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa lukemin 1-1. Petteri Forsell iski Interin maalin kaukolaukauksellaan. Inter loi useita muita paikkoja Forsellin kautta, mutta Matias Tamminen ja maajoukkueessakin esiintynyt Benjamin Källman eivät saaneet iskettyä voittomaalia.

Tasapelistä huolimatta Interillä on koossaan joukkue, jolla voi taistella liigan kärkisijoista. Puolustuksen Rick Ketting kuuluu liigan eliittiin. Keskikentällä peliä rytmittää loistavasti lahtelaisillekin tuttu Aleksi Paananen. Joukkueen hyökkäys on vaikea pala pysäyttää. Forsellilla on kaukolaukauspotentiaalia ja hänen erikoistilanteensa ovat vaarallisia. Källman puolestaan on osunut tällä kaudella jo viidesti.

Inter on pelannut tällä kaudella erittäin hyökkäävää peliä. Se kykenee murtamaan prässin lyhyillä syötöillä taitavien pelaajien ansiosta. Joukkueen juoksuvoima mahdollistaa myös pidemmät pallot. Joukkue on kuitenkin ollut vaikeuksissa, jos turkulaiset menettävät pallon alhaalla, sillä silloin etenkin laitapelaajat ovat kaukana omasta maalistaan ja vastustajalle avautuu mahdollisuus ylivoimahyökkäykseen. Myös siihen Lahden on hyvä iskeä.

Inter niukasti edellä keskinäisiä

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 69 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 24 ja 17 kertaa joukkueet ovat päätyneet tasatulokseen. Maaleissa Inter johtaa kuitenkin selvemmin. Lahti on iskenyt 79 osumaa ja Inter metsästää jo sadatta osumaansa lahtelaisten verkkoon, sillä maaleja turkulaisilla on kasassa 98.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Lahdessa Jasin Assehnoun vei lahtelaiset 2-0-johtoon, mutta Inter kavensi. Lahti kuitenkin kesti ja pisteet jäivät Lahteen. Turussa päädyttiin 1-1-tasapeliin Macoumba Kandjin viimeisteltyä lahtelaisten osuman.

Turku on viime vuoden tasapelistä huolimatta ollut lahtelaisille vaikea paikka. Edellisen kerran Lahti onnistui nappaamaan täydet pisteet Interiltä kotimatkalleen Suomen Cupin karsinnassa 2019. Edellinen liigavoitto on kaudelta 2017, jolloin Marko Simonovskin hattutempun siivittämänä lahtelaiset nappasivat 6-1-voiton. Kuinka käy tällä kertaa?

FC Inter – FC Lahti 22.6.2022 kello 18.00 Veritas Stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Paikalle matkustaville lahtelaisille on varattu katsomo lohkosta O. Liput ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola