UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti matkaa saarelle

Sunnuntaina pelataan jälleen Veikkausliigaa ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkustaa vierasotteluun Ahvenanmaalle, jossa lahtelaisia isännöi IFK Mariehamn.

FC Lahti palasi edellisessä ottelussa voittojen tielle, kun FC Honka kaatui Lahdessa lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen iski Loorents Hertsi Jasin Assehnounin loistavasta syötöstä. Lahti sai viimein pidettyä oman maalinsa puhtaana ja kykeni hyökkäyspäässä luomaan paikkoja jopa suurempiin voittolukemiin. Voitto nosti lahtelaiset sarjataulukossa seitsemänneksi.

Vierasotteluun FC Lahti lähtee metsästämään kolmea pistettä ehjällä peliesityksellä. Jasin Assehnoun on maajoukkueen mukana ja lisäksi poissa ovat varmasti vain Viljami Isotalo ja Pyry Lampinen. Altin Zeqiri on puolestaan valmennusjohdon käytettävissä, sillä FC Lahden valitus lisäpelikiellon kumoamiseksi menestyi. Päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan Ahvenanmaa ei ole koskaan ollut helppo paikka vierailla.

– Joukkueessa on hyvä fiilis. Ahvenanmaa ei ole koskaan helppo paikka vierailla ja siksi lähdemmekin jo tänään matkaan. IFK on vahvistunut viime kaudesta ja he ovat hyvä vastaiskujoukkue. Meidän pitää kyetä luomaan riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, jotta voimme voittaa. Tilanteenvaihdot tulevat olemaan tärkeitä ja meidän täytyy olla niissä teräviä, Zeneli ennakoi.

Kotijoukkue IFK Mariehamn on sarjassa kuudentena tasapisteissä Lahden kanssa kahdella voitollaan ja kahdella tappiollaan. Edellisellä kierroksella saarelaiset kohtasivat kotonaan FC Hakan ja kärsivät 2-0-tappion. IFK joutui pelaamaan toisen jakson vajaalla, sillä Mikko Sumusalo ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla holtittoman taklauksen jälkeen. Täydellä miehistöllä pelatessaan IFK oli ottelussa hallitsevampi ja vaarallisempi osapuoli, mutta ulosajon jälkeen saarelaiset eivät saaneet maalipaikkoja luotua.

IFK pyrkii pelaamaan pallonriiston jälkeen nopeasti linjan taakse juoksupalloja Parmasta lainalla olevalle Tehe Olawalelle. Saarelaiset hakevat myös herkästi keskityksiä laidalta. Puolustettaessa Grönvitt tiputtaa linjansa hyvin alas, joten syöttösuuntien hakeminen ja murtautuminen on haastavaa. Suuri rooli on myös maalivahti Oskari Forsmanilla, joka on reaktiotorjujana liigan eliittiä.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 46 kertaa. FC Lahti on voittanut otteluista 19 ja IFK 12. Lahtelaiset ovat iskeneet maaleja 69 kappaletta ja saarelaiset ovat pöllyttäneet maaliverkkoja 54 kertaa. Viime kaudella ensimmäinen ottelu päättyi vieraskentällä pistejakoon, kotona Lahti puolestaan nappasi 3-1-voiton. Kuinka käy tällä kertaa?

IFK Mariehamn – FC Lahti 30.5.2021 kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola