UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti lähtee otteluun voittoputkessa

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Voittoputkessa seilaava FC Lahti hakee putkelleen jatkoa Hiihtiksen iltavalaistuksessa. Vieraaksi Lahti saa Haastajasarjaa johtavan AC Oulun, joka on vielä mahdollista saavuttaa. Otteluliput ennakkoon Tiketistä.

Voittamaton Lindberg

Valmentajavaihdoksen jälkeen FC Lahti on pelannut kaksi kotiottelua Toni Lindbergin alaisuudessa. Molemmissa otteluissa vastustaja on mennyt johtoon, mutta lahtelaiset ovat tulleet tasoihin ja menneet ohi. Lindbergin alaisuudessa Lahti ei ole vielä kärsinyt tappiota. Viime perjantaina Lahti otti tukevan tarrauksen sarjapaikkaan, kun KTP kaatui Hiihtiksellä lukemin 2—1. Leon Kreković toi lahtelaiset tasoihin ja Matheus Alvesin komea saksipotkumaali toi Lahdelle kolme pistettä. Samalla ero karsijan paikalla olevaan kotkalaisnippuun kasvoi viiteen pisteeseen.

Perjantain otteluun Lahti lähtee kuromaan kiinni eroa Haastajasarjan kärkeen. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti Pablo Andrade, Lassi Järvenpää ja Eemeli Virta. Lisäksi Luka Šimunović on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Päävalmentaja Lindberg haluaa saman pelillisen ilmeen jatkuvan myös perjantaina.

– Olemme keskittyneet siihen, että saamme saman pelillisen ilmeen kuin kahdessa edellisessäkin ottelussa. Meillä on ollut hyvä harjoitusviikko, vaikka olemme kiertäneet ympäri Lahtea harjoittelemassa. Viikon aikana olemme analysoineet myös vastustajaa ja löytäneet sieltä ne kohdat, joissa vastustaja on haavoittuvainen. Yleisö on taas huomenna äärettömän tärkeässä roolissa. Keli hellii ja iltavalaistus luovat tunnelmaa. Pelaajien korviin kantautuva yleisön pauhu on auttanut meitä kahdessa edellisessä ottelussa ja toivottavasti saamme jälleen kotiyleisön taaksemme, Lindberg kertoo.

AC Oululla halu varmistaa Haastajasarjan voitto

Elokuussa valmentajaa vaihtanut ja nyt Rauno Ojasen alaisuudessa pelaava AC Oulu johtaa Haastajasarjaa yhdeksällä pisteellä. Oululaisten voittaessa joukkue on lähellä varmistaa paikkansa europaikkalopputurnaukseen, sillä FC Hakalle jää enää erittäin pienet matemaattiset saumat ohittaa AC Oulu. Edellisellä kierroksella AC Oulu oli kotikentällään ajoittain vaikeuksissa sarjajumbo IFK Mariehamnia vastaan. IFK siirtyi johtoon, mutta Rasmus Karjalainen tasoitti ottelun. Liigan maalikuninkuudesta taisteleva Ashley Coffey iski oululaiset johtoon, mutta IFK ei luovuttanut, vaan kipusi tasoihin. Lopulta noin kymmenen minuuttia ennen loppua Magnus Breitenmoser iski AC Oululle voittomaalin.

Ashley Coffey on ollut tällä kaudella vaikeasti pideltävä. Häntä ovat ruokkineet muun muassa Luquinhas, erikoistilannevastuuta kantava Niklas Jokelainen ja puolustajan tontilta hanakasti nouseva maajoukkuemies Noah Pallas. Keskikentällä peliä tasapainottavat muun muassa Riku Selander ja Jere Kallinen.

AC Oulu on päästänyt Haastajasarjan joukkueista eniten maaleja. Maaleja ei voi laittaa maalivahti Calum Wardin piikkiin, vaan oululaisten puolustus on ollut ajoittain reikäjuustoa. Siihen myös lahtelaisten pitää iskeä perjantaina.

Oululaiset Lahdelle vaikea haaste

FC Lahti ja AC Oulu ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Oululaiset hakivat Lahdesta toukokuussa 2—1-voiton. Onni Hänninen vei Lahden johtoon uransa ensimmäisellä liigamaalillaan. Ashley Coffey toi AC Oulun tasoihin toisella jaksolla ja hetkeä myöhemmin Rasmus Karjalainen upotti rangaistuspotkusta voittomaalin. Oulussa AC Oulu meni johtoon Niklas Jokelaisen rangaistuspotkumaalilla. Eemeli Virta tasoitti ottelun ja Lahdelle puolestaan tarjottiin voittoa ottelun lopussa pilkulta. Calum Ward torjui Matheus Alvesin rangaistuspotkun ja pisteet tasattiin lukemin 1—1.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 14 kertaa. Lahden edellisestä voitosta on jo yli 13 vuotta ja edellisestä kotivoitostakin on kulunut 16 vuotta. Yhteensä Lahdella on voittoja siis kaksi. AC Oulu on puolestaan voittanut kohtaamisista seitsemän. Lahtelaiset ovat tehneet kohtaamisissa vain kymmenen maalia, oululaiset 19. Myös muut oululaisjoukkueet, perinteiset Oulun Palloseura ja Oulun Luistinseura, jotka FC Lahti on historiansa aikana kohdanneet, ovat olleet lahtelaisille hankalia. OLS:n Lahti on onnistunut voittamaan kertaalleen.

Lahtelaismiehistöstä löytyy tukku pelaajia, jotka ovat uransa varrella edustaneet AC Oulua. Oululaisten noustessa liigaan, pelasi sekä Loorents Hertsi että Jusif Ali nousijajoukkueessa. Heidän lisäkseen toisen polven fclahtelainen Marius Könkkölä siirtyi Lahteen Oulusta viime kauden päätteeksi.

Onnistuuko Lahti vihdoin selättämään Oulu-peikkonsa ja jatkamaan voittoputkeaan Hiihtiksen iltavalaistuksessa?

FC Lahti – AC Oulu 22.9.2023 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelun ennakkoliput Tiketistä. Teerenpelin kanta-asiakkaille liput portin lipunmyyntikioskista kymmenellä eurolla. Liput normaalisti portilta 20 euroa.

Premium-kausikorttilaiset saavat ottaa yhden ystävänsä mukaan veloituksetta.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Messukeskuksen parkkipaikka on Caravan-messujen käytössä, joten stadionin läheisyydessä pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Fanituotepisteellä jaetaan myös junnufanipassipalkintoja. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Mikäli stadionin ruokapalveluista ei löydy mieluista ruokaa, on Wolt-piste avoinna koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Tutustu ottelun Statpackiin tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola