UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti lähtee kutkuttavaan Haastajasarjaan hyvistä asemista

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Veikkausliigan Haastajasarja käynnistyy tasaisissa merkeissä ja panosta ei otteluista puutu. FC Lahti saa vieraakseen Hiihtikselle rakkaan vastustajan KTP:n. Voitolla Lahti taistelee vielä europaikoista, tappio voi sysätä lahtelaiset uudestaan putoamiskamppailuun. Otteluisäntänä illan kamppailussa toimii FC Lahden pitkäaikainen yhteistyökumppani Barona.

FC Lahti päätti runkosarjan voitokkaasti

FC Lahti päätti Veikkausliigan runkosarjan ennen maajoukkuetaukoa voitokkaasti. Hiihtiksellä vieraillut Ilves kaatui Toni Lindbergin alaisuudessa lukemin 3—2. Lahti hallitsi ottelua, mutta Ilves meni ottelussa ensimmäisellä jaksolla johtoon. Toisella jaksolla lahtelaiset hyödynsivät maalipaikkansa, kun Anouar El Moukhantir osui kahdesti ja maalijyvänsä löytänyt Bubacar Djaló iski kertaalleen. Vierailija kavensi vielä kerran, mutta suurta hätää Lahdella ei ollut ja pisteet jäivät mastojen varjoon.

Voitto nosti Lahden sarjataulukossa yhdeksänneksi, eli Haastajasarjan kolmanneksi. Lahtelaisilla on lopuissa otteluissa panosta molempiin suuntiin, sillä Haastajasarjan voittaja pääsee europaikkalopputurnaukseen kamppailemaan viimeisestä europaikasta. Paikassa tällä hetkellä kiinni oleva AC Oulu on yhdeksän pisteen päässä. Toisaalta lahtelaisten ero karsijan paikalla olevaan illan vastustajaan on vain kaksi pistettä.

Perjantain otteluun Lahti lähtee tavoittelemaan toista perättäistä nousua ja kasvattamaan eroa perässä oleviin. Maajoukkuetauon aikana tuore päävalmentaja Toni Lindberg on saanut hieman enemmän aikaa hioa kuvioitaan. Aikaisemmin pelikunnon osalta kysymysmerkkeinä olleet pelaajat ovat myös saaneet kuntouttaa itseään kohti pelikuntoa maajoukkuetauon aikana. Maajoukkuetehtävissä lahtelaisista olivat Akseli Puukko, Onni Hänninen ja Osku Maukonen.

Toisaalta lahtelaisten valmistautumista on haitannut se, että joukkue ei ole saanut harjoitella stadionin nurmella, vaan joutunut Pajulahteen evakkoon. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Pablo Andrade, Eemeli Virta ja Lassi Järvenpää. Lisäksi Osku Maukonen palaa maajoukkueen matkasta aikaisintaan ottelupäivänä. Päävalmentaja Lindberg haluaa Lahden jatkavan samalla ilmeellä ja työnteolla myös perjantain ottelussa.

– Olemme päässeet näkemään hyvin vastustajaa ja tiedämme kohtalaisen hyvin, miten he pelaavat. Ykkösasiamme on kuitenkin saada pelillinen ilmeemme sille tasolle, jossa se oli edellisessä ottelussa. Sen päälle voimme rakentaa taktisia juttuja. Nyt meillä on ollut enemmän aikaa työstää sekä ilmapiiriä ja pelillisiä asioita. Pelaajatkin puhuivat valmistavien treenien jälkeen, että meidän tulee esiintyä siten, että saamme kotiyleisön taaksemme. Jokaiselle varmasti välittyi viime pelin fiilis ja sen saaminen on avainasia, Lindberg kertoo.

Myös KTP:llä tuore käskijä

Sarjanousija KTP:n kauden alku herätti paljon lupauksia, mutta kotkalaiset ovat ajautuneet putoamiskamppailuun. KTP vaihtoi kaksi kierrosta sitten päävalmentajakseen kokeneen Juha Malisen. Lahtelaisillekin tuttu valmentaja ei ole vielä kuitenkaan saanut KTP:n kurssia käännettyä, vaan joukkue on hävinnyt molemmat ottelunsa. Runkosarjan viimeisellä kierroksella kotkalaiset kohtasivat kotonaan FC Hongan. Espanjalaistaituri Mika vei KTP:n johtoon, mutta Honka iski toisella jaksolla kahdesti ja voitti ottelun lukemin 2—1.

Sarjasijoituksestaan huolimatta KTP:llä on potentiaalia uusia sarjapaikkansa. Kotkalaiset joutuvat lähtemään Lahteen kuitenkin ilman pelikieltoista Willian Pozoa. Hyökkäyspäästä KTP:ltä löytyy kuitenkin liigan maalipörssin kärkisijoista taisteleva Willis Furtado. Lisäksi keskikentän David Ramadingaye ja Gabriel Sandberg ovat osoittaneet kykenevänsä nostamaan joukkueensa reppuselkään.

Furtadon osumista huolimatta KTP on tehnyt vähiten maaleja liigassa. Kesän siirtoikkunassa Kotkaan saapunut australialaishyökkääjä Alen Harbas ei ole vielä saanut maalitiliään auki, mutta kookkaana pelaajana hän kykenee suojaamaan palloa hyvin ja rangaistusalueella hän on vaikeasti pideltävä. Hänen, Mikan ja Furtadon kanssa Lahti saa olla tarkkana koko ottelun ajan.

Historia lupaa Lahdelle hyvää

KTP on ollut Lahdelle mieluisa vastus. KTP on voittanut Lahdessa viimeksi kauden 2006 viimeisessä ottelussa. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 45 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 25 ja yhdeksän kertaa pisteet on tasattu. Maaleissa Lahti lähestyy sadan maalin rajapyykkiä maalieron ollessa 86—53.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti. Talven Liigacupissa Lahti nuiji KTP:n Mukkulassa lukemin 5—1. Altin Zeqiri ja Irfan Sadik osuivat kahdesti ja Loorents Hertsi iski kertaalleen. Kesällä Lahdessa päädyttiin maalittomaan tasatulokseen, vaikka Lahti hallitsi peliä alusta loppuun. Kotkassa puolestaan KTP onnistui pitkästä aikaa voittamaan lahtelaiset ja pisteet jäivät satamaan Lahden heikon ottelun jälkeen lukemin 2—0.

Jatkuuko FC Lahden kotitaika myös perjantain jälkeen?

FC Lahti – KTP 15.9.2023 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Otteluisäntänä FC Lahden pitkäaikainen yhteistyökumppani Barona.

Otteluliput ennakkoon halvemmalla Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskista 20 euroa.

Kaikki FC Lahden kauden 2023 kausikortit käyvät tuttuun tapaan Haastajasarjan otteluissa.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Junnufanipassipalkinnot ovat noudettavissa fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Mikäli stadionin ruokapalveluista ei löydy omaa suosikkia, palvelee Wolt-piste koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Ottelun Statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola