UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti kohtaa lauantaina FC Hongan

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti jatkaa pisteiden metsästystä kotikentällään ja vieraaksi saapuu espoolainen FC Honka. Ottelu pelataan koronarajoitusten johdosta ilman yleisöä, mutta peli on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

FC Lahti on kolmessa pelaamassaan liigaottelussa kohdannut kaikki viime kauden mitalistit. Maanantaina Lahti kohtasi vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin. Ilir Zenelin miehistö joutui vetäytymään heti ottelun alussa syvälle omalle alueelleen, eikä lahtelaismiehistö juurikaan kyennyt luomaan paikkoja. Lahden puolustus kesti noin 70 minuuttia, kunnes Klubi rankaisi kahdesti. Tappio tiputti lahtelaiset sarjataulukossa jo kymmenenneksi.

Lauantain otteluun Lahti lähtee parantamaan omaa peliään sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa pelikieltoinen Altin Zeqiri, Pyry Lampinen, Lassi Forss ja Mikko Viitikko. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kaipaa joukkueeltaan tarkkuutta ja lisää rohkeutta.

– Tavoitteenamme on tietenkin kolme pistettä. Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi pisteitä. Lähdemme kaatamaan Honkaa omalla pelillämme. Meidän pitää pystyä reagoimaan olosuhteisiin. Ottelu tulee olemaan tilanteenvaihtopeli. Haluan, että olemme rohkeampia pallollisessa pelaamisessamme ja tarkempia puolustuksessa, Zeneli alleviivasi teesinsä.

Vierailija FC Honka on sarjassa yhdeksäntenä tasapisteissä Lahden kanssa. Edellisessä ottelussaan Honka kärsi kotikentällään tappion FC Interille lukemin 2-1. Espoolaisten ainokaisen viimeisteli rangaistuspotkusta Lucas Kaufmann. Hongan ainoa voitto on tullut FC KTP:stä.

Honka joutuu lähtemään Lahteen ilman punaista korttia Inter-ottelussa katsellutta Edmund Arko-Mensahia. Espoolaisten miehistössä on kuitenkin laatua. Etenkin Hongan puolustus on nimivahva. Tapio Heikkilä, Dani Hatakka, Henri Aalto ja Konsta Rasimus ovat meritoituneita liigamiehiä. Hyökkäyspäässä Kaufmannin kanssa tahtipuikkoa heiluttavat liigan kuumimpiin nimiin kuuluva Niklas Pyyhtiä ja FC Barcelonan junioriputken läpikäynyt Jean Marie Dongue.

Hongalla on vahva pelillinen identiteetti, mutta viime vuosina Honka on sopinut Lahdelle vastustajana hyvin. Lisäksi viime kauden alun Hongasta Lahteen ovat siirtyneet Arlind Sejdiu, Javi Hervás ja viimeisimpänä Macoumba Kandji. Odotettavissa on jälleen tiukka kamppailu, jossa ensimmäisen maalin merkitys korostuu.

Onnistuuko Lahti palaamaan voittojen tielle?

FC Lahti – FC Honka 22.5.2021 kello 17.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta peli on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Ottelun digitaalinen käsiohjelma on luettavissa tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola