UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti kohtaa huippuvireisen Ilveksen

Torstai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa totutusti otteluennakon. FC Lahti saa vieraakseen stadionille tamperelaisen Ilveksen. Otteluun otetaan rajoitetusti yleisöä. Saapumisohjeet voit lukea tästä. Peli näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta.

Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä esiintyvä FC Lahti lähtee otteluun voittoputkessa. Ennen maajoukkuetaukoa lahtelaiset kaatoivat FC Hongan lukemin 1-0 ja vierasottelusta IFK Mariehamnia vastaan tuliaisena oli 3-0-voitto. Loorents Hertsi on ollut kahdessa edellisessä ottelussa huimassa vireessä, sillä laitakiituri on osunut kummassakin ottelussa. Saarella maalitilinsä avasivat myös Kari Arkivuo ja Kristian Yli-Hietanen.

Mikko Viitikko palasi kokoonpanoon IFK Mariehamn -ottelussa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Teemu Penninkangas puolestaan sai iskun ottelussa ja on sivussa varmasti torstaina. Myös Viljami Isotalo, Pyry Lampinen ja Togon maajoukkueen mukana oleva Henri Eninful joutuvat jättämään ottelun väliin. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli tiedostaa, että peli on molemmille joukkueille erittäin tärkeä.

– Meillä oli pieni tauko ja pieni loma. Nyt olemme saaneet pelaajia maajoukkueista takaisin. On hienoa päästä jälleen kotikentälle ja vihdoin myös kotiyleisön eteen. Peli on arvokas molemmille. Ilvestä vastaan on aina ollut otteluissa tunnetta ja tapahtumaa. Lähdemme hakemaan voittoa hyvän pelin kautta, jossa kontrolloimme tilanteita, Zeneli alustaa.

Vierailija Ilves on aloittanut kautensa hyvin. Tamperelaiset kaatoivat juuri ennen taukoa Kuopion Palloseuran ja FC KTP:n. Eetu Vertainen on osunut kahdessa edellisessä ottelussa jo kolmesti ja hän johtaa liigan maalipörssiä. Toisaalta Ilves onnistui tuhlaamaan kaksi rangaistuspotkua KTP:tä vastaan.

Ilves on koonnut täksi kaudeksi mielenkiintoisen nipun, jossa on paljon nuoruutta. Nuorten maajoukkueen pelaajat Rasmus Leislahti, Teemu Jäntti, Kalle Katz ja Momodou Sarr siirtyivät Mikael Alménin, Eetu Mömmön ja Doni Arifin seuraksi Tampereelle. Lisäksi kolumbialaiset Jean Carlos Blanco ja Róger Torres ovat päässeet hiljalleen sisään Ilveksen pelitapaan.

Joukkueet kohtasivat keväällä harjoitusottelussa Kisapuistossa. Lahtelaiset kaatoivat Ilveksen puhtaasti 2-0. Sekä Jasin Assehnoun että Chinedu Geoffrey osuivat maaliin. Etenkin Geoffrey oli liekeissä läpi ottelun.

Ilves on kivunnut sarjassa jo kolmanneksi. FC Lahti on puolestaan neljäs. Tamperelaiset ovat yhden pisteen edellä Lahtea kun kummallakin on otteluita takana viisi. Molemmat joukkueet ovat iskeneet tällä kaudella kahdeksan maalia, joten ottelupari on ennakkoon erittäin tasainen. Kumpi joukkueista on tyytyväisempi ottelun jälkeen?

FC Lahti – Ilves 10.6.2021 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluun pääsee ainoastaan kausikortilla. Luethan saapumisohjeet tarkasti ja saavuthan ajoissa paikalle. Stadion jaettu yksittäisiin sektoreihin, joita on 15 kappaletta. Sektorit täytetään saapumisjärjestyksessä.

Ottelu näkyy suorana ja selostettuna Ruutu-palvelusta.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tästä.

Ottelussa on myynnissä paperinen käsiohjelma kahden euron hintaan kioskipisteillä. Premium-kausikortti sisältää ilmaisen käsiohjelman. Digitaalinen käsiohjelma on luettavissa tästä.

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen