UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti kaipaa pisteitä

Maanantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Veikkausliigan runkosarja lähenee ratkaisuhetkiään ja joukkueet haluavat entistä kipeämmin kartuttaa pistepussiaan. FC Lahti saa Hiihtiksen nurmelle vieraakseen aina haastavan FC Hongan. Ennen ottelua FC Lahti -legenda Drilon Shala nostetaan FC Lahden Hall of Fameen. Otteluisäntänä toimii Sporttiparturi Shala & Saqi.

Häntäpäässä tiukkaa

FC Lahti vieraili edellisellä kierroksella Valkeakoskella sarjajumbona olleen FC Hakan vieraana. Lahti loi alussa tukun maalipaikkoja ja lähimmäs pääsivät Altin Zeqiri, Tommi Jäntti ja Matheus Alves. Kotijoukkue kuitenkin kesti rynnistyksen ja Haka meni ottelussa johtoon, mutta Lahti ei antautunut. Lopulta Arian Kabashi puski Mikko Kuninkaan vapaapotkuun siten, että Haka joutui ohjaamaan pallon omaan maaliinsa ja pisteet tasattiin lukemin 1—1.

Kierroksen ollessa kesken, on Lahti jälleen karsijan paikalla sarjataulukossa. Lahtelaiset eivät ole päässeet harjoittelemaan kotinurmella ollenkaan viikon aikana, vaan Pajulahdessa vietetty harjoitusviikko on ollut repaleinen. Valmennusjohto saa kuitenkin käyttöönsä pelikieltonsa kärsineet Teemu Penninkankaan ja Bubacar Djalón. Varmasti sivussa puolestaan ovat Lassi Järvenpää, Julius Tauriainen, Pablo Andrade ja ikäluokkansa maajoukkueen mukana oleva Osku Maukonen.

Honka taistelee yläloppusarjan paikasta

Kuudentena oleva FC Honka on pisteen turvin kiinni viimeisessä yläloppusarjan paikassa. Edellisellä kierroksella espoolaiset ottivat tärkeän 4—1-voiton AC Oulusta kotikentällään. Clésio iski kaksi osumaa. Muista espoolaisosumista vastasivat toppari Aldayr Hernández ja nuori hyökkääjä Jonathan Muzinga. Neljän täysosuman lisäksi monipuolisesti hyökännyt Honka kolisutteli maalipuita ja tuhri myös rangaistuspotkun.

Hongan maalinteko takkusi pahasti alkukaudesta, mutta nyt espoolaiset ovat onnistuneet raapimaan myös voittoja. Hongan puolustus on puolestaan pitänyt ja Honka onkin päästänyt toiseksi vähiten maaleja liigassa. Viimeisenä lukkona on toiminut maalivahti Maksim Rudakov.

Honka vahvistui siirtoikkunassa etenkin hyökkäyspäässä, kun viime kaudella Oulussa maaleja mättänyt Michael López ja Bundesliigassakin pelannut Johannes Wurtz siirtyivät Espooseen. Heitä ruokkivat muun muassa Roman Eremenko, Kevin Jansen ja Florian Krebs. Lahti saa olla erittäin tarkkana, jotta nolla pysyy omassa päässä.

Historia Hongan

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Honka haki Liigacupissa Mukkulasta 2—0-voiton. Liigassa joukkueet kohtasivat Tapiolassa heti lahtelaisten sairasaallon jälkeen ja Honka nappasi 3—0-voiton. Liigaottelussa Kevin Jansen osui kahdesti. Maalinteko onkin tuottanut viime aikoina Lahdelle tuskaa, sillä Honka on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana keskinäisissä otteluissa perättäin jo viisi kertaa. Lahden edellisestä osumasta on vastannut kaudella 2021 Altin Zeqiri.

Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 46 kertaa. Lahti on voittanut niistä 12 ja yhtä monta kertaa pisteet ovat tasattu. Maaleja Lahti on iskenyt tasan 50. Hongalla on puolestaan koossa jo 79 osumaa. Nykypelaajista Loorents Hertsi ja Altin Zeqiri ovat osuneet kahdesti. Kaikkien aikojen tilastossa kärkipaikkaa Tommi Karin kanssa ottelussa aateloitava Drilon Shala neljällä osumalla.

Onnistuuko Lahti karistamaan häntäpään ja nousemaan vielä Hongan kanssa taisteluun yläloppusarjan paikasta?

FC Lahti – FC Honka 7.8.2023 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä toimii Sporttiparturi Shala & Saqi.

Ottelun ennakkoliput halvemmalla Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskeista 20 euroa.

Ennen ottelun alkua on luvassa juhlallisuuksia, joten saavuthan ajoissa katsomoon. Ensin muistamme viime viikolla menehtynyttä talkoolaista, joka ehti olla FC Lahden mukana seuran perustamisesta tämän kauden puoliväliin. Lisäksi Eemeli Virta palkitaan sadasta Veikkausliiga-ottelusta ja Drilon Shala nostetaan lahtelaisen jalkapallon kunniagalleriaan.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Mikäli stadionin ruokatarjonnasta ei löydy omaa suosikkia, on Wolt-piste käytössä koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Tutustu ottelun Statpackiin ennakkoon tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola