UNIQUEkoti -Otteluennakko: FC Lahti jahtaa voittoa Kotkassa

Keskiviikko on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Yläloppusarjan paikasta kamppaileva FC Lahti matkaa huomenna Kotkaan, jossa lahtelaisia isännöi sarjajumbo KTP. Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, joten panokset kovenevat ja pisteet ovat kaikille joukkueille erittäin tärkeitä.

FC Lahti on ollut pienessä suvantovaiheessa viimeiset ottelut. Lahdella on takanaan kuusi voitotonta ottelua. Viime lauantaina Lahti sai pidettyä oman päänsä puhtaana AC Oulua vastaan, mutta hyökkäyspäässä joukkue ei kyennyt iskemään tarvittavaa osumaa paineesta huolimatta. Sitä lahtelaiset lähtevät Kotkaan korjaamaan.

Kotkaan Lahti matkaa hakemaan voittoa. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa pienen kolhun saanut Javi Hervás, Henri Eninful, Pyry Lampinen ja Viljami Isotalo. Lisäksi Teemu Penninkangas kärsii pelikieltoa korttitilin täyttymisen vuoksi. Vaikka poissaolijoiden lista on jälleen kasvanut, saa päävalmentaja Ilir Zeneli silti kilpailukykyisen nipun mukaansa Kotkaan. Zeneli tiedostaa, että vastustaja on saanut lisävirtaa valmentajanvaihdoksesta.

– Lähdemme parantamaan edellisestä ottelusta. Saimme pidettyä oman maalimme puhtaana ja puolustuspeli oli hyvää. Nyt meidän pitää saada maalipaikoista laitettua pallo sisään. Kotka on uudistunut ja heillä on hyvä draivi. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen. Meidän pääpainomme on silti oma tekemisemme, Zeneli alleviivaa.

Sarjassa viimeisenä oleva KTP on voittanut tällä kaudella vasta yhden ottelun. Kotkalaiset ovat hävinneet seitsemän edellistä otteluaan. Edellisellä kierroksella KTP kohtasi kotonaan Kuopion Palloseuran. KuPS meni johtoon ottelun alussa, mutta KTP onnistui tasoittamaan Rico Finnäsin osumalla. KTP ei kuitenkaan saanut juurikaan hyökkäyksiä ja KuPS iski voittomaalin aiheuttaen kotkalaisille jälleen tappion.

KTP on vaihtanut tällä kaudella valmentajaa jo kahdesti. Nyt kotkalaisten vetovastuu on Teemu Kankkusella. Ennen valmentajanvaihdosta KTP joutui lähinnä roiskimaan vastustajan toppareiden päähän. Nyt joukkue on yrittänyt pelata palloa vauhtiin vastustajan linjan taa nopealle Erikson Carlosille. KTP on silti tehnyt toiseksi vähiten maaleja ja päästänyt ylivoimaisesti eniten.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Suomen Cupin karsinnassa Lahti pöllytti kotkalaisia lukemin 3-0. Samoihin lukemiin päättyi myös Lahdessa pelattu liigaottelu. Liigaottelussa Eemeli Virta avasi maalihanat komealla kaukolaukauksellaan. Chinedu Geoffrey ja Pyry Lampinen iskivät loput osumat. Keväällä pelatun harjoitusottelun lahtelaiset veivät nimiinsä 2-1 Mikko Viitikon ja Jasin Assehnounin maaleilla.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 40 kertaa. Lahti on vienyt nimiinsä 22 kamppailua. Kotkalaiset ovat puolestaan voittaneet kaikilla nimivariaatioillaan Lahden kymmenen kertaa. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 77 kotkalaisten 48 vastaan. Kuinka käy keskiviikkona?

KTP – FC Lahti 22.9.2021 kello 18.30 Arto Tolsa Areenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikan päälle matkaavat lahtelaiskannattajat sijoitetaan päätykatsomoon. Lipun voi ostaa ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle, on ottelu nähtävissä Ruutu-palvelusta suorana.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola