UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti jahtaa kotivoittoa kotkalaisten kustannuksella

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti saa vieraakseen yhden lahtelaisten rakkaimmista vastustajistaan FC KTP:n. Osta lippusi kahden kaupungin ikiaikaiseen taisteluun tästä.

FC Lahti lähtee otteluun kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Putki sai jatkoa sunnuntaina lahtelaisten pelatessa 1-1-tasapelin FC Hongan vieraana. Honka oli vahva ottelun ensimmäisellä jaksolla ja sai kaksi rangaistuspotkua. Espoolaiset upottivat toisen ja toinen kolahti pystytolppaan. Lahti ryhdistäytyi toisella jaksolla ja Chinedu Geoffrey puski Kari Arkivuon keskityksen tyylikkäästi maaliin. Lahdella oli paikat myös voittoon, mutta Honka venyi ja pisteet jaettiin.

Perjantaina Lahti haluaa jatkaa putkeaan voitolla ja kolmella pisteellä. Yhä neljäntenä olevat lahtelaiset lähtevät otteluun varmasti ilman Viljami Isotaloa ja syntymäpäiväsankari Jean-Christophe Coubronnea. Myös Macoumba Kandji ja Timi Lahti ovat sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa nähdä huomattavasti parempaa peliä FC Lahdelta kotikentällä.

– Analysoimme edellisen ottelun tarkasti ja pyrimme parantamaan siitä. Meidän ensimmäisen puoliajan liike ja aktiivisuus molempiin suuntiin oli katastrofi. Olimme aikaansaamattomia. Toisella jaksolla pääsimme tasoihin, mutta se ei tyydyttänyt. Meillä on kaikki pienet detaljit pöydällä, joita pitää parantaa. Pelaajilla on mahdollisuus näyttää arvonsa ja auttaa joukkuetta saamaan kolme pistettä, Zeneli kertoo.

Vierailija FC KTP on tällä hetkellä karsijan paikalla toiseksi viimeisenä. Kotkalaiset ovat keränneet kahdeksan pistettä, kun otteluja on takana 13. KTP:n ainoa voitto tuli toukokuun puolivälissä FC Hakasta. Sen jälkeen kotkalaiset ovat pelanneet kymmenen ottelua voitoitta. Edellisellä kierroksella KTP oli pitkään kiinni voitossa, mutta päätyi 2-2-vierastasapeliin HIFK:n kanssa. Kotkalaisten maaleista vastasivat Antti Mäkijärvi ja Assier Arranz.

KTP on ehtinyt tällä kaudella jo vaihtaa valmentajaansa. Argo Arbeiter astui sivuun ja vetovastuun otti Gabri Xatart. Kotkalaiset ovat etsineet kuumeisesti vahvistuksia ja Kotkaan saapuikin lainalle IFK:n vaarallinen hyökkääjä Erikson Carlos. Lisäksi Ian Garrett ja Barcelonassa pelannut senegalilainen Diawandou Diagne liittyivät KTP:n miehistöön. Toisaalta KTP joutuu lähtemään Lahteen ilman pelikieltoista Alain Ebwellea.

Liiganousija KTP ei vielä ole tällä kaudella vakuuttanut. Joukkue on päästänyt toiseksi eniten maaleja liigassa, liki tuplat Lahteen verrattuna. KTP on tehnyt 12 maalia parhaina maalintekijöinään David Ramadingaye, Antti Mäkijärvi ja Anton Eerola. Kolmikolla on kullakin kaksi tehtyä maalia. KTP on kuitenkin hiljalleen saanut peliään paremmin rullaamaan ja palasten loksahtaessa kohdalleen, on se erittäin vaikea vastus.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti. Helmikuussa Lahti vei KTP:tä 3-0-lukemin Suomen Cupin karsinnassa. Kristian Yli-Hietanen aloitti maalinteon ja Jasin Assehnoun ja Arlind Sejdiu jatkoivat. Lahdella oli läpi ottelun paikkoja lisämaaleihin, mutta FC Lahden 21. voitto virallisissa otteluissa KTP:tä vastaan kirjattiin lopulta tilastoihin vain 3-0-voittona. Huhtikuussa joukkueet pelasivat harjoitusottelun, jonka Lahti vei nimiinsä 2-1 Mikko Viitikon ja Assehnounin maaleilla. Kotkalaisten osuman viimeisteli Matias Lindfors.

Jatkuuko FC Lahden tappioton putki ja vajoavatko kotkalaiset entistä pahemmin putoamiskurimukseen?

FC Lahti – FC KTP 30.7.2021 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelu ennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Saavuthan paikalle vain terveenä ja jotta voimme taata jokaiselle turvallisen ottelutapahtuman, suosittelemme kasvomaskin käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja huomion kiinnittämistä turvaväleihin.

Lippuja tapahtumaan saa myös portilta, mutta liput ennakkoon tästä.

Kotkalaisille on varattu katsomosta paikat katsomonosasta A7/8. Sisäänkäynti kotkalaisten katsomoon on pääkatsomon hyppyrimäkien päädystä.

Yhteistyökumppanimme Maatila-Liha Meronen järjestää tässä ottelussa makkarakisan. Mikäli kotijoukkue tekee maalin ottelun ensimmäisellä minuutilla, tarjoaa Maatila-Liha Meronen seuraavassa kotiottelussa (FC Lahti – FC Haka 13.8.2021) ilmaiset makkarat! Jos ensimmäisen minuutin maali onnistutaan tekemään, voitte noutaa makkaralipun portilta ottelusta poistuttaessa.

Stadionin yläparkkipaikka on varattu VIP-vieraille. Muille pysäköintitilaa löytyy muun muassa Messukeskuksen pysäköintialueelta. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja Suurhallin edustalta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa kahden euron hintaan fanituotemyyntipisteestä. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Fanituotepisteen vieressä on myynnissä Mamma Marian uutta FC Lahti -jäätelöä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Ottelussa esitellään myös FC Lahden nais- ja tyttöjalkapalloa. Ennen ottelun alkua yleisölle esittäytyy FC Lahden T18-joukkue.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola