UNIQUEkoti-otteluennakko: FC Lahti ja Klubi kohtaavat jälleen

Tiistai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa huomenna Helsinkiin, jossa se haastaa tutun vastustajan. Edelliseltä kierrokselta tuttu Helsingin Jalkapalloklubi isännöi lahtelaisia Töölössä ja Lahdella on jälleen mahdollisuus kampittaa Klubia mestaruustaistelussa.

Klubia haastamaan toistamiseen viikon sisään

FC Lahti kohtasi edellisellä, torstaina pelatulla kierroksella Helsingin Jalkapalloklubin Hiihtiksellä. Teemu Penninkangas vei Lahden johtoon Hysen Memollan sivuvapaapotkusta, mutta Lahti ei saanut nauttia pitkään johtoasemastaan. Anthony Olusanya tasoitti vajaa viisi minuuttia myöhemmin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Klubi loi ottelussa maalipaikkoja, mutta Lahti kesti. Lahtelaisten paras paikka tuli Albion Ademille, mutta toivottu tulos jäi haaveeksi. Lahti kuitenkin nappasi ottelusta ensimmäisen kotipisteen tällä kaudella.

– Tämä on jatkumoa viime viikon pelistä. Nyt kenttä tulee vaikuttamaan molemmille eri tavalla, mutta me ainakin odotamme innolla nopeampaa kenttää, jolla voimme hyödyntää nopeita pelaajiamme. Mitään yllätyksiä ei varmaankaan kummastakaan suunnasta tule, sillä molemmilla joukkueilla on vahva oma tapa pelata ja hakea tulosta sen kautta, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli aloittaa.

Vaikka tiistain vastustaja tulee olemaan kova, on lahtelaisten vierasottelut sujuneet tällä kaudella hyvin. Cupissa Lahti on voittanut molemmat vierasottelunsa ja liigassa kolmesta vieraspelistä on saldona kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Klubia Lahti lähtee haastamaan ilman Lassi Järvenpäätä, Pyry Lampista ja Kevin Kouassivi-Benissania, jotka ovat varmasti sivussa kokoonpanosta.

– Meidän pitää pystyä pitämään hyökkäyskolmanneksella palloa vielä enemmän. Sitä kautta saamme konkretisoitua ne puolittaiset ja puhtaat paikat. Tiedämme, että HJK ei anna mitään ilmaiseksi, joten meidän joukkuepelaaminen ja yksilöiden tuottavuus pitää olla hyvällä tasolla. Tilanteenvaihtopelaaminen tulee olemaan isossa roolissa. Haluamme luoda maalipaikkoja ja pitää Klubin poissa niiltä, Zeneli alleviivaa.

Hallitseva mestari on nimivahva

Helsingin Jalkapalloklubilla on koossaan nimivahva nippu. Joona Toivio, Jukka Raitala ja Perparim Hetemaj ovat edustaneet huippuseuroja myös Suomen rajojen ulkopuolella. Maalivahti Conor Hazard on osoittanut kykenevänsä huippupelastuksiin. Jair puolestaan kykenee tukkimaan keskikentän ja luomaan myös paikkoja ja tehoja itse.

HJK on vahva laitapelaamisessaan. Murilon nousut pitävät kentän leveänä, mutta toisaalta hän kykenee keskittämään tarkasti tarvittaessa. HJK jaksaa jauhaa puolustusmuuriin aukon. Klubi haluaa murtaa nopeilla syöttökombinaatioilla puolustuksen rangaistusalueen rajalla ja lyhyet pystyjuoksut rikkovat vastustajan puolustusmuotoa lisää. Samalla kaavalla Klubi loi muutaman maukkaan maalipaikan myös Lahtea vastaan.

Helsinkiläiset kykenevät luomaan maalipaikkoja myös henkilökohtaisella taidolla ja tahdolla. Casper Terho on taitava ja rohkea pallon kanssa. Bojan Radulović on vahva ja kookas, joten hänet pitää sitoa tarkasti rangaistusalueella. Myös David Browne kykenee tehoihin, joten lahtelaiset joutuvat olemaan varpaillaan koko ottelun ajan.

Tämän kauden ottelut tasaisia

Historian saatossa Lahti on kohdannut HJK:n virallisissa otteluissa 73 kertaa, viimeksi torstaina. Lahti on voittanut otteluista 17 ja viime torstain 1-1-tasapeli oli järjestyksessään 19. pistejako. Maaleja Lahti on iskenyt 69, Klubi puolestaan 108.

Torstain ottelun lisäksi joukkueet pelasivat keväällä harjoitusottelun. Klubi meni Jairin maalilla johtoon ja kykeni pitämään Hazardin huipputorjunnoilla johtonsa. FC Lahti loi lopussa paljon painetta helsinkiläisten maalia ja sai muutaman maukkaan maalipaikan. Lahtelaisista lähimpänä oli aivan ottelun lopussa Teemu Penninkangas, mutta maaliin asti Lahti ei palloa saanut.

Lahti ei vielä ole kyennyt voittamaan Klubia tällä kaudella, mutta tuloskunto on ollut nousujohteinen. Tuleeko tiistaina tappion ja tasapelin seuraksi vihdoin voitto ja jatkaako lahtelaiset tappiottomana vieraskentällä?

HJK – FC Lahti 17.5.2022 kello 18.00 Bolt Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikalle matkaaville lahtelaisille on varattu stadionin pohjoispääty. Sisäänkäynti tapahtuu stadionin luoteiskulmasta portista 9. Osta lippusi ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola