UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti haluaa voittaa

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Veikkausliigan loppusarjat käynnistyvät ja FC Lahti saa stadionille vieraakseen KTP:n Kotkasta. Otteluun on sisäänpääsy normaalisti kausikorteilla, ennakkoliput tästä tai normaalihintaiset liput portilta.

FC Lahti kärsi suuren pettymyksen runkosarjan viimeisellä kierroksella Seinäjoella. Seinäjoen Jalkapallokerho paukutti taululle 3-0-lukemat lyhyessä ajassa ja Lahti ei toennut siitä. Ainoastaan Macoumba Kandji onnistui kaventamaan ja loppulukemiksi kirjattiin seinäjokisten tyly 4-1-voitto. Tappio tarkoitti Lahden jäämistä alempaan loppusarjaan.

Vaikka alempaa loppusarjaa johtavalla FC Lahdella ei hirveästi panoksia sunnuntain ottelussa ole, haluaa joukkue voittaa loput pelit. Varmasti kokoonpanosta ovat sivussa pelikieltoinen Antonio Reguero ja Viljami Isotalo, Pyry Lampinen ja Javi Hervás, joiden kausi on todennäköisesti ohi.

Vierailija KTP on sarjajumbona taistelemassa sarjapaikastaan ja joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä yltääkseen edes karsintaan. Runkosarjan päätöskierroksella KTP romahti IFK Mariehamnille alussa, mutta heräsi vielä taistelemaan. Aleksi Tarvonen ja Antti Mäkijärvi onnistuivat maalinteossa 4-2-tappioon päättyneessä ottelussa.

Sarjasijoituksestaan huolimatta KTP on vaikea vastus. Erikson Carlos ja Rico Finnäs ovat tuoneet kotkalaisten pelaamiseen uutta ulottuvuutta. Keskikentän terrieri David Ramadingaye ei päästä vastustajia helpolla. Joukkueen suurin ongelma on ollut kuitenkin puolustuspäässä, jossa pienet virheet ovat kostautuneet usein takaiskulla.

Joukkueet kohtasivat toisensa reilu viikko sitten Kotkassa. Kauden neljäskin kohtaaminen päättyi lahtelaisvoittoon. Lahden osumista vastasivat ottelun alussa Arlind Sejdiu ja Altin Zeqiri. Kotkalaisten kavennuksen iski rangaistuspotkusta David Ramadingaye.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 41 kertaa ja FC Lahti on hallinnut kohtaamisia selkeästi. Lahti on voittanut 23 kertaa ja kotkalaisten voittosaldo on vasta kymmenen. Myös maaleissa Lahti on edellä maalierolla 79-49. Jatkuuko lahtelaisten kaunis saldo myös sunnuntaina KTP:tä vastaan?

FC Lahti – KTP 3.10.2021 kello 15.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Ottelun ennakkoliput tästä.

Lahden stadionin läheisyydessä parkkitila on kortilla Raksa-messujen johdosta. Ottelun VIP-pysäköinti on normaaliin tapaan stadionin yläparkkipaikalla. Raksa-messujen maksullinen pysäköinti ei koske FC Lahden otteluun tulevia. Suosithan saapuessasi joukkoliikennettä ja kestäviä kulkumuotoja.

Ottelu näkyy myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola