UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti haluaa revanssin

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Putoamiskamppailua käyvä FC Lahti aloittaa alemman loppusarjan tärkeällä ja vaikealla vierasottelulla. Lahtelaiset matkaavat Ahvenanmaalle, jossa vastaan asettuu IFK Mariehamn.

Kokoonpanossa monta kysymysmerkkiä

FC Lahti päätti liigan runkosarjan kotiottelulla FC Hakaa vastaan. Lahti kykeni luomaan ottelussa maalipaikkoja ja pitämään koskilaiseten terävimmät syömähampaat kurissa. Haka kuitenkin kykeni iskemään yhden osuman ja vei pisteet mukanaan.

Saarelle FC Lahti joutuu lähtemään ilman Arian Kabashia. Sveitsiläisen korttitili täyttyi edellisessä ottelussa ja hän on pelikiellossa. Lisäksi monella pelaajalla on pieniä kolhuja ja heidän pelikuntonsa ratkeaa lähempänä ottelua. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila painottaa ottelun tärkeyttä.

– Tärkeät pelit jatkuvat. Haluamme kostoretken, sillä he voittivat meidät muutama viikko sitten. Maksamme sen. Olemme vahvistaneet Haka-ottelun hyviä asioita. Pystyimme luomaan uhkaa monipuolisesti Hakan maalille ja saimme myös maalipaikkoja. Pystyimme liikuttamaan Hakan muotoa ja sen otamme mukaan myös saarelle, Mannila kertoo.

IFK haluaa varmistaa sarjapaikkansa

Kotijoukkue IFK Mariehamn on Lahden tavoin ollut koko kauden putoamiskamppailussa. IFK otti runkosarjan viimeisellä kierroksella arvokkaan 2–0-kotivoiton Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Ruotsin pääsarjan maalipörssin voittoa kertaalleen juhlinut John Owoeri iski ottelun avausmaalin rangaistuspotkusta ja Alvaro Ngamba iski päätöslukemat. IFK pääsi pelaamaan liki koko ottelun miehen ylivoimalla seinäjokisten otettua kahdeksannella minuutilla punaisen kortin. Voitto nosti saarelaiset taistelemaan pääsystä europaikkalopputurnaukseen, sillä kahdeksantena oleva Ilves on vain pisteen päässä. Toisaalta IFK:lla on etumatkaa Lahteen nähden vain kuusi pistettä.

IFK:n pelin kulmakivi on ollut Mohammed Abubakari. Hän on yksi liigan parhaista keskikenttäpelaajista, joka riistää palloja. Abubakari kykenee myös jakamaan palloa nopeasti ylös. Saarelaisten puolustuksessa luutivat lahtelaisille tutut Timi Lahti ja Jean-Christophe Coubronne, joista jälkimmäinen pelasi erinomaisen pelin seinäjokisia vastaan. Myös maajoukkuemies Albin Granlund on tiivistänyt IFK:n puolustusta entisestään.

Kotijoukkue pyrkii erittäin suoraviivaiseen peliin. Pallonriiston jälkeen IFK haluaa pelata palloa Owoerille vauhtiin. Nopea Owoeri onkin hyvä liikkumaan puolustuksen selustaan. Alkukaudesta saarelaiset tekivät ja päästivät erittäin vähän maaleja. Kauden edetessä saarelaisten ruuti on hiljalleen kuivunut ja pallo on ruvennut löytämään tietään maaliverkkoihin.

Lahti haluaa revanssin

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kahdesti. Kauden avausottelussa saarella pelattiin maaliton tasapeli. IFK hallitsi ensimmäistä jaksoa ja Lahti jälkimmäistä. Muutama viikko sitten joukkueet kohtasivat toisensa Lahdessa. Albin Granlund iski kulmapotkusta ja aivan ottelun lopussa Tehe Olawale varmisti saarelaisten voiton.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 51 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 21, IFK 13. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 76. Saarelaisilla on puolestaan kasassa 57 maalia.

Saako FC Lahti revanssinsa sunnuntaina?

IFK Mariehamn – FC Lahti 18.9.2022 kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikalle matkaaville lahtelaisille on varattu paikat katsomolohkosta F. Lippuja myydään ainoastaan portilla.

Mikäli et matkusta paikan päälle, näyttää Ruutu ottelun suorana lähetyksenä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: