UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti haluaa revanssin FC Interistä

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Lauantain vilkkaan tapahtumapäivän Lahdessa huipentaa Veikkausliiga-ottelu. FC Lahti saa Hiihtikselle vieraakseen turkulaisen FC Interin. Otteluisäntänä toimii Intersport.

FC Lahdella värikäs viikko

FC Lahti kohtasi illan vastustajan FC Interin juuri ennen juhannusta. Lahti joutui ensimmäisellä jaksolla alivoimalle, kun pallo osui rangaistusalueella Alan Henriqueta käteen. Interin Petteri Forsell upotti seuranneen rangaistuspotkun ja lopulta turkulaiset painelivat menojaan. Altin Zeqirin kavennusosuma jäi 5-1-tappiossa laihaksi lohduksi.

Juhannussunnuntaina FC Lahti siirtyi uuteen komentoon, kun Mikko Mannilasta tuli uusi päävalmentaja ja tuore luotsi joutui heti kaksien harjoitusten jälkeen tiukkaan paikkaan. Lahti kohtasi tiistaina Suomen Cupin puolivälierässä Järvenpään Palloseuran. Mannilan joukot olivat ensimmäiset minuutit erittäin pirteitä ja loivat maalipaikkoja. Chinedu Geoffrey vei lahtelaiset johtoon, mutta Antonio Regueron ottama punainen kortti ja sitä seurannut rangaistuspotku sekottivat jälleen Lahden pelin. Toinen jakso oli alivoimallakin pelatessa FC Lahden hienoista hallintaa, mutta voittomaali tuli lisäajalla Henriquen jalasta.

Lauantain kamppailuun Lahti lähtee hakemaan revanssia Interistä. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa loukkaantuneet Pyry Lampinen, Arttu Heinonen ja Juho Pirttijoki. Lisäksi Alan Henrique ja Teemu Penninkangas kärsivät pelikieltojaan. Maajoukkueen matkassa ovat nuoret Samuel Pasanen, Vilho Huovila ja Akseli Puukko, joten myös he ovat varmasti sivussa ottelusta. Yhteistyöseuran Lahden Reippaan kokoonpanossa olivat perjantaina Anton Munukka ja Daniel Koskipalo, mutta he ovat siitä huolimatta valmennusjohdon käytettävissä lauantain ottelussa. Myös Inter-ottelussa pelikiellossa ollut Eemeli Virta on jälleen pelikelpoinen. Tuore päävalmentaja Mikko Mannila lähtee ensimmäiseen liigakoitokseensa rauhallisin mielin.

– Haluamme jatkaa sitä, mitä olemme vajaan viikon tehneet. Vastassa on iso haaste ja Inter on hyvässä iskussa. Uskon, että joudumme puolustamaan ajoittain pidempiäkin jaksoja ja silloin meidän on oltava kurinalaisia koko joukkueena. Sitä kautta pystymme käyttämään vahvuuksiamme hyökkäyspäässä. Haluamme parantaa meidän kollektiivista tekemistämme ja siihen olemme tällä viikolla keskittyneet, Mannila alustaa.

FC Inter hyvässä iskussa

Vierailija FC Inter on kovassa iskussa. Joukkue on hävinnyt viimeksi toukokuun alussa ja kasassa on jo viisi tappiotonta liigaottelua. Lisäksi Inter kaatoi kesäkuussa Suomen Cupissa Seinäjoen Jalkapallokerhon ja Helsingin Jalkapalloklubin. Keskiviikkona Klubia vastaan pelatussa Cup-ottelussa Inter puolusti tiiviisti ja söi HJK:n maalipaikat. Inter meni pilkuilla jatkoon 0-0-päättyneessä ottelussa.

Liigassa Inter murskasi edellisellä kerralla Lahden kotonaan 5-1. Forsellin lisäksi maalinteossa onnistuivat turkulaiset jo jättänyt Benjamin Källman ja David Haro ja Ruxi. Heistä Källman osui kahdesti. Interin useat hyökkäykset ja maalit lähtivät Matias Tammisen laidalta. Tamminen on kookas, nopea ja taitava, joten lahtelaispuolustus saa olla tarkkana hänen kanssaan.

Turkulaisten hyökkäyskalusto on maalipörssiä johtaneen Källmanin poistumisesta huolimatta liigan kovimpia. Inter on tehnyt eniten maaleja liigassa ja Petteri Forsell johtaa liigan syöttöpörssiä. Forsell ja Haro ovat osuneet neljä kertaa. Lisäksi liigan ehdottomiin tähtiin kuuluva Forsell kykenee potkutekniikallaan toimittamaan vaarallisia palloja maalintekoalueelle. Lahden pitää olla tarkkana myös hänen antamiensa erikoistilanteiden kanssa.

Historia hienoisesti Interin

FC Lahti ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa jokaisessa kotimaisessa kilpailussa, johon lahtelaiset ovat osallistuneet. Historian saatossa virallisia otteluita on kertynyt yhteensä 70. Inter on vienyt nimiinsä 29 ottelua ja Lahti 24. Maaleissa turkulaiset johtavat vielä selvemmin, sillä Inter onnistui rikkomaan edellisessä ottelussa sadan maalin rajapyykin. Ennen lauantain ottelua maaliero on 80-103.

Nykyisistä FC Lahden pelaajista Interiä ovat edustaneet urallaan Lassi Järvenpää, Macoumba Kandji, Teemu Penninkangas, Albion Ademi, Kevin Kouassivi-Benissan ja Alan Henrique. Interiltä ainoastaan Aleksi Paananen on edustanut FC Lahtea. Lisäksi Interin taustoissa toimiva David Moore on pelannut FC Lahdessa 1990-luvulla.

Nykyisistä FC Lahden pelaajista Interin verkkoon ovat virallisissa otteluissa osuneet Altin Zeqiri, Macoumba Kandji, Eemeli Virta, Matti Klinga ja Loorents Hertsi. Klingan osuma oli hänen liigauransa ensimmäinen ja siitä tulee huomenna kuluneeksi tasan kymmenen vuotta. Osuuko Klinga juhlapäivän kunniaksi?

FC Lahti – FC Inter 2.7.2022 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Otteluisäntänä toimii Intersport.

Lahdessa on lauantaina käynnissä samanaikaisesti useampi suurtapahtuma, joten pysäköintipaikat ovat tiukassa. Mekonomen Autohuollon VIP-parkkipaikka löytyy stadionin yläparkkipaikalta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät Suurhallin edestä ja Hiihtosillan alta. Mankeli-asema löytyy Hiihtostadionin edustalta, Salpausselän seisakkeen edustalta.

Ottelun ennakkoliput halvemmalla Tiketistä. Otteluliput normaalisti portilta 20 euroa. Suur-Hollolan pääsylipulla saa 50% alennuksen ottelulippuun lippuluukulta. FC Lahden kausikortilla saa puolestaan 50% alennuksen Suur-Hollola ravien aluelipuista.

Otteluun pääsee ilmaiseksi Ukrainan passilla.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Junnufanikatsomo on sektorissa A5 ja sektorin edustalla on jaossa junnupasseja ja leimoja passeihin. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyrimäkien puoleisesta päädystä sektorista A8.

Palvelualueella on tarjolla perinteisten Merosten lisäksi myös Cilantron maukkaita tuotteita ja Mamma Marian jäätelöitä. Tarjolla on FC Lahti -jäätelöä, vanilijajäätelöä ja vegaanista mansikkajäätelöä. Anniskelualuetta ovat palvelualueen lisäksi myös sektoreiden A1, A2 ja A3 yläosat.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola