UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti haluaa palata voittokantaan Tampereella

Maajoukkuetauko on lusittu ja on aika palata Veikkausliigan pariin. Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa vierasotteluun Tampereelle, jossa Ilves isännöi lahtelaisnippua.

FC Lahti kohtasi ennen maajoukkuetaukoa vieraskentällä kovavireisen AC Oulun. Lahtelaiset siirtyivät 1-0-johtoon Macoumba Kandjin maalilla, mutta Oulu tuli tasoihin. Lahti haki ottelusta voittoa ja loi muutaman huippupaikan. Lähimpänä maalia olivat Kari Arkivuo ja Kristian Yli-Hietanen. Pisteet kuitenkin tasattiin.

Viidentenä liigassa oleva Lahti lähtee taistelemaan Tampereelle kynsin ja hampain pisteistä ja paikasta ylempään loppusarjaan. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Viljami Isotalo, pelikieltoinen Eemeli Virta ja Togosta Suomeen matkalla oleva Henri Eninful. Joukkueen päävalmentaja Ilir Zeneli tiedostaa, että lauantaina pelataan isoista pisteistä.

– Joukkueessa on hyvät fiilikset ja pääsemme takaisin asiaan. Joukkue on saanut levätä ja meillä on ollut hieman aikaa päivittää meidän omaa pelaamistamme. Tosin niin on ollut myös vastustajallakin. Ottelu on erittäin tärkeä molemmille, joten se varmasti näkyy pelissä, Zeneli alustaa.

Kotijoukkue Tampereen Ilves taistelee Lahden tavoin ylemmän loppusarjan paikasta. Ilves on sarjassa kahdeksantena. Tamperelaiset ehtivät vaihtaa kauden aikana myös valmentajaa, kun Toni Kallio korvasi Jarkko Wissin. Ennen maajoukkuetaukoa Ilves kärsi 1-0-tappion IFK Mariehamnille vieraskentällä. Ilves on valmentajavaihdoksestaan huolimatta kolmen ottelun tappioputkessa.

Viime aikojen heikoista otteista huolimatta Ilves on etenkin kotikentällään vaikea vastus. Nuoressa joukkueessa on paljon potentiaalia muun muassa Teemu Jäntin ja Mikael Alménin muodossa. Ilves menetti siirtoikkunassa kaksi parasta maalintekijäänsä Eetu Vertaisen ja Eetu Mömmön, joten sankarinviittaa on tarjolla uusille nuorille pelaajille.

Lauantainen ottelu on kauden kolmas. Harjoitusottelussa huhtikuussa lahtelaiset kaatoivat Ilveksen 2-0. Joukkueet kohtasivat toisensa Lahdessa myös kesäkuussa liigaottelussa. Eric Oteng vei Ilveksen johtoon, mutta Jasin Assehnoun tasoitti ottelun. Chinedu Geoffrey osui ensimmäisen jakson loppuun ja Altin Zeqiri iski päätöslukemiksi toisella jaksolla 3-1.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 23 kertaa. Kohtaamiset ovat olleet tasaisia, sillä kumpikin joukkue on voittanut yhdeksän ottelua. Myös maaliero on liki tasan, Lahti johtaa yhdellä maalilla. Lahtelaiset ovat osuneet 29 kertaa maalipuiden väliin. Kuinka käy tällä kertaa?

Ilves – FC Lahti 11.9.2021 kello 17.00 Ratinan stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikalle matkaavien lahtelaiskannattajien liput tästä.

Myös Ruutu-palvelu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola