UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti haluaa jatkaa voittoputkessa

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa totutusti otteluennakon. Kovassa vireessä oleva FC Lahti saa stadionille vieraakseen otteitaan parantaneen IFK Mariehamnin. Osta lippusi ennakkoon tästä.

FC Lahti lähtee perjantai-illan jännitysnäytelmään allaan kahdeksan tappiotonta ottelua. Maanantaina Lahti kaatoi Helsingissä HIFK:n Jasin Assehnounin osumalla. Matti Klinga, Pyry Lampinen ja Macoumba Kandji alustivat voitto-osuman tyylikkäästi nopeilla puhkovilla syötöillä. Puolustussuuntaan Lahdella ei ollut koko ottelussa suurta hätää HIFK:n lievästä hallinnasta huolimatta.

Kahden ottelun viikko ja hellejakso aiheuttavat mietittävää lahtelaisten valmennustiimille palautumisten suhteen. Sivussa ovat yhä Teemu Penninkangas ja Viljami Isotalo. HIFK-ottelussa loukkaantumisen vuoksi kentän jättäneen Henri Eninfulin pelikunto on vielä kysymysmerkki. Lisäksi Jasin Assehnoun siirtyi viikolla Hollantiin. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa jatkavan hyviä otteitaan.

– Huomenna ottelu tulee olemaan kova ja ei missään nimessä helppo. IFK:lla on allaan kahdesta ottelusta neljä pistettä ja he tulevat olemaan nälkäisiä, että he pääsisivät jatkamaan pisteputkeaan. Heillä on hyviä yksilöitä ja he ovat hyvin fyysisiä. Meidän tulee olla valppaita ja fiksuja taktisesti. Meidän tulee olla kärsivällisiä paikkojen luomisen suhteen. On kiva päästä taas kotiyleisön eteen pelaamaan ja pyrimme jatkamaan siitä, mihin viime pelissä jäimme, hyvällä pelillä kolme pistettä, Zeneli kertoo.

Vierailija IFK Mariehamn on tuskaillut koko kauden maalinteon kanssa. IFK oli lähellä jo lyödä pääsarjan maalittomuusennätyksen, mutta maanantaina saarelaiset saivat ketsuppipullonsa auki. IFK kuritti FC KTP:tä Robin Buwaldan, Vahid Hambon ja Kennedy Igboananiken maaleilla 3-1. Voitto oli saarelaisille vasta kauden kolmas, mutta tasaisessa sarjassa voittoputkella voi äkkiä nousta taistelemaan ylemmän jatkosarjan paikoista.

IFK on ollut vuosia vaarallinen erikoistilanteista ja saarelaiset iskivätkin maanantaina avausosumansa Eero Tammisen kulmasta. Lisäksi hyökkäyspäähän tuovat pelotetta Tehe Olawale ja Joel Mattsson. Toppari Robin Buwalda on Veikkausliigan eliittiä. Vaikka IFK:n puolustus on ollut ajoittain tuuliajolla, on maalivahti Oskari Forsman yhä sarjan parhaita reaktiotorjujia. Hän kykenee pitämään joukkuettaan pelissä mukana ja taistelemaan pisteistä. Toisaalta IFK joutuu lähtemään Lahteen ilman pelikieltoista keskikenttämiestä Mohammed Abubakaria.

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi toukokuun lopussa. Lahti nappasi vieraspisteet lukemin 3-0. Kari Arkivuo aloitti maalinteon ja Loorents Hertsi ja Kristian Yli-Hietanen viimeistelivät loppulukemat. Molemmat joukkueet ovat väsyneitä maanantain rasituksesta ja molemmat joukkueet pelasivat maanantaina vieraissa, joten etenkin IFK:lle tulee vielä päälle reissukilometrien rasitukset. Kumpi joukkueista kykenee kesyttämään helteen paremmin ja onnistuuko Lahti jatkamaan komeaa tappiotonta putkeaan?

FC Lahti – IFK Mariehamn 16.7.2021 kell 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelu ennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Saavuthan paikalle vain terveenä ja jotta voimme taata jokaiselle turvallisen ottelutapahtuman, suosittelemme kasvomaskin käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja huomion kiinnittämistä turvaväleihin.

Lippuja tapahtumaan saa myös portilta, mutta liput ennakkoon tästä.

Yhteistyökumppanimme Maatila-Liha Meronen järjestää tässä ottelussa makkarakisan. Mikäli kotijoukkue tekee maalin ottelun ensimmäisellä minuutilla, tarjoaa Maatila-Liha Meronen seuraavassa kotiottelussa (FC Lahti – FC KTP, 30.7.2021) ilmaiset makkarat! Jos ensimmäisen minuutin maali onnistutaan tekemään, voitte noutaa makkaralipun portilta ottelusta poistuttaessa.

Stadionin yläparkkipaikka on varattu VIP-vieraille. Muille pysäköintitilaa löytyy muun muassa Messukeskuksen pysäköintialueelta. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja Suurhallin edustalta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa kahden euron hintaan fanituotemyyntipisteestä. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Fanituotepisteen vieressä on myynnissä Mamma Marian uutta FC Lahti -jäätelöä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola