UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti haluaa jatkaa putkeaan Espoossa

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa totutusti otteluennakon. Kovassa vireessä oleva FC Lahti jatkaa taistelua mitalisijoista sunnuntaina Espoossa. Lahtelaisia isännöi Europelikiireiden keskellä oleva FC Honka.

FC Lahti jatkoi komeaa yhdeksän ottelun tappiotonta putkeaan edellisellä kierroksella piristyneen IFK Mariehamnin kustannuksella. IFK meni ottelussa johtoon, mutta Lahti kykeni jälleen nousemaan tappioasemasta 1-1-tasapeliin. Lahtelaisten maalista vastasi Macoumba Kandj ja hienon esityön maaliin tekivät Kari Arkivuo, Eemeli Virta ja Arlind Sejdiu. Lahti oli ottelussa vaarallinen etenkin erikoistilanteissa ja keskityspalloissa, mutta Kristian Yli-Hietasen lisäajan tolppapuskua lähemmäs Lahti ei voittoa päässyt.

Komea tappioton putki on nostanut FC Lahden jo neljänneksi tasapisteisiin kolmantena olevan FC Interin kantaan. Sunnuntaina Lahti haluaa palata jälleen voittojen tielle ja jatkaa komeaa putkeaan. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Teemu Penninkangas, Viljami Isotalo ja Jean-Christophe Coubronne. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että joukkueessa on hyvä tunnelma vaikka edessä on kahden ottelun viikko.

– Tunnelma joukkueessa on hyvä. Tulossa on vähän kierrätystä otteluruuhkan, vammojen ennaltaehkäisyn ja alustan vaihtojen takia. Sunnuntain otteluun lähtökohdat ovat silti hyvät. Vastustaja on hyvä. Heillä on hyvä henkinen moodi päällä. He haluavat onnistua kotona liigassa. Ottelu ei tule olemaan meille helppo missään nimessä, vaan ottelusta tulee kuuma ja kova, Zeneli ennakoi.

Kotijoukkue FC Honka on heikon alun jälkeen kivunnut kahdeksanneksi. Liigassa espoolaiset ovat pelanneet edelliset kolme ottelua tappioitta. Edellisessä liigaottelussa Honka kaatoi AC Oulun Demba Savagen maalilla. Heinäkuussa Honka on myös pelannut UEFAn Konferenssiliigan karsintoja. Honka meni esimmäiseltä karsintakierrokselta jatkoon kaataen NSÍ Runavíkin yhteismaalein 3-1. Toisella kierroksella Honka avasi tiistaina arvokkaalla 1-1-vierastasurilla NK Domžalea vastaan. Espoolaisten maalista vastasi Jean Marie Dongou Henri Aallon ja Jonas Leväsen esityöstä.

Hongalla on ollut vuosia vahva pelillinen identiteetti, joka on iskostettu pelaajien selkäytimeen. Otteluruuhkassa olevalta espoolaisnipulta löytyy kokoonpanosta laajuutta. Savagen ja Donguen lisäksi maaliin on osunut aina vaarallinen Lucas Kaufmann. Myös Niklas Pyyhtiä ja Darren Smith luovat uhkaa vastustajan maalille. Puolustuspäässä Konsta Rasimus, Dani Hatakka ja Henri Aalto ovat liigatähtiä. Maalia vartioi etevä torjuja Tim Murray.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Tammikuisessa harjoitusottelussa Hongan Niklas Pyyhtiä teki ottelun ainokaisen. Toukokuussa liigassa Loorents Hertsin maali toi Lahdelle pisteet. Samasta ottelusta alkoi myös Lahden tappioton putki.

Historian saatossa Tapiola on ollut Lahdelle vaikea paikka vierailla. Liigassa lahtelaiset ovat edellisen kerran hakeneet täydet pisteet Tapiolasta kaudella 2010. Cupissa puolestaan Lahti kykeni viime kaudella kaatamaan Hongan Espoossa lukemin 1-0. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 39 kertaa. Lahti on voittanut 12, Honka puolestaan 16 ottelua. Myös maaleissa lahtelaiset ovat niukassa takaa-ajoasemassa lukemin 47-59. Nyt Lahti voi kuitenkin jatkaa komeaa putkeaan ja ottaa Honkaa kiinni myös kokonaistilastossa.

FC Honka – FC Lahti 25.7.2021 kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikan päälle matkaavat lahtelaiskannattajat voivat ostaa lippunsa seisomakatsomo etelään ja lahtelaisten sisäänkäynti on portista 4. Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen