UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti hakee onnistumisia Turusta

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti jatkaa pistejahtiaan ja suuntaa kohti Suomen vanhinta kaupunkia Turkua. Aurajoen rannalla lahtelaisia isännöi yläloppusarjan paikasta taisteleva FC Inter.

Lahti jälleen karsijan paikalla

Kolmen tappiottoman ottelun jälkeen FC Lahti kohtasi kotonaan hurjavireisen Vaasan Palloseuran. Lahti aloitti ottelun terävästi, mutta VPS vei lopulta pisteet mukanaan ansaitusti lukemin 2—0. Lahdella oli vaikeuksia murtaa Vepsun kovaa prässiä ja hyökkäyskolmanneksen ratkaisut olivat lahtelaisilla hätäisiä ja huolimattomia.

Tappio ja kierroksen muut tulokset pudottivat Lahden jälleen karsijan paikalle, jota Lahti lähtee Turkuun karistamaan. Samalla lahtelaisten mahdollisuudet ylempään loppusarjaan menivät. Tilanne sarjataulukossa on kuitenkin tiukka ja alemman loppusarjan asetelmia haetaan kolmessa jäljellä olevassa runkosarjan ottelussa. Kolme edellä olevaa joukkuetta on pisteen Lahtea karkumatkalla, joten jokainen piste voi olla ratkaiseva.

Lahden valmennusjohto saa jälleen käyttöönsä pelikieltonsa kärsineet Arian Kabashin ja Samuel Pasasen. Muuten kokoonpano tulee olemaan samankaltainen kuin edellisissäkin otteluissa, vaikka joukkueessa on pieniä kolhuja ja sairastelua. Lahti ei pääse lähtemään reissuun kotiluolastaan Kisapuistosta normaalisti, mutta aiheuttaako se virkistävää vaihtelua vai lisästressiä, nähdään Turussa.

Kotijoukkue tappioputkessa

Seitsemäntenä oleva FC Inter on kärsinyt kaksi perättäistä tappiota. Edellisellä kierroksella turkulaiset johtivat pitkään Helsingin Jalkapalloklubia Darren Smithin maalilla. Tunnin kohdalla Klubin Bojan Radulović iski kuuteen minuuttiin hattutempun ja pisteet matkasivat Helsinkiin lukemin 3—1.

Interillä on joukkueessa paljon laatua, mutta turkulaiset joutuvat lauantaina tulemaan toimeen ilman yhtä tärkeintä syömähammastaan. Petteri Forsellin korttitili täyttyi edellisessä ottelussa ja loistavasti kentän hahmottava pelaaja on pelikiellossa. Toisaalta keskikentän Tommi Jyry on noussut tämän kauden aikana liigan eliittiin ja hän kykenee antamaan murtavia syöttöjä samalla tarkkuudella kuin Forsell.

Klubin verkkoon osunut Smith on iskenyt tällä kaudella jo seitsemän osumaa. Edellisessä ottelussa debytoinut Boubou Diallo on saanut taas tutustua lisää joukkueeseen ja hän on valmis näyttämään kyntensä. Interin pelin tärkein kulmakivi on kuitenkin keskikentän pohjapelaaja Bismark Ampofo, joka repii ja riistää terrierimäisesti. Lahti saa näyttää parastaan, jotta Turusta irtoaa jotain mukaan mastojen varjoon.

Tilastoissa tasaista

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Turussa pelatussa Liigacup-ottelussa FC Lahteakin urallaan edustanut Arlind Sejdiu iski ottelun avausmaalin. Turkin pääsarjaan siirtynyt Altin Zeqiri toi kuitenkin hetkeä myöhemmin Lahden tasoihin Marius Könkkölän komean soolon seurauksena. Lopussa Lahti oli lähempänä maalia kuin Inter, mutta pisteet tasattiin lukemin 1—1.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo 72 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 25 ja Inter 29. Inter on saanut jo rikki sadan maalin rajan, sillä turkulaisilla on koossa 105 osumaa. Lahti lähestyy hiljalleen rajaa ja maalia lahtelaiset ovat juhlineet 83 kertaa.

Lahdessa on useampi pelaaja, jotka ovat edustaneet urallaan Interiä. Mikko Kuningas, Teemu Penninkangas ja Lassi Järvenpää ovat ihastuttaneet turkulaisyleisöä. Lahtea edustaneen Inter-tähden Sejdiun lisäksi turkulaisilta löytyy penkiltä David Moore, joka edusti FC Lahtea kaudella 1997.

Onnistuuko Lahti ottamaan Interiä kiinni sekä sarjataulukossa että historian tilastoissa?

FC Inter – FC Lahti 26.8.2023 kello 15.00 Veritas Stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikalle matkustavat lahtelaiset sijoitetaan P-katsomoon. Vieraskannattajien lippulinkki on toimitettu FC Lahden SLO:lle Atte Vilhuselle.

Mikäli et matkaa Turkuun, löytyy kaupungin virallinen kisakatsomo Sporttiravintola Pelurista Lanun aukiolta.

Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola