UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti hakee kotivoittoa Hongasta

Hiihtiksellä on perjantaina todelliset vappu-etkot ja juhlapäivä. Lahtelaisten ylpeys FC Lahti kohtaa kovassa vireessä olevan FC Hongan. Otteluisäntänä toimii Mekonomen Autohuolto ja otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti hakee ensimmäistä kotivoittoaan

FC Lahti pääsi avaamaan Hiihtiksen nurmella viime perjantaina Kuopion Palloseuraa vastaan. KuPS onnistui maalinteossa kertaalleen ja puolusti tiiviisti. Lahti sai toisella jaksolla hieman peliään rullaamaan ja Pyry Lampinen ampui lisäajalla tolppaan. Pisteet kuitenkin matkasivat Kuopioon.

– Lähdemme jatkamaan siitä, mihin toisella jaksolla jäimme. Kaipaamme vielä vähän terävyyttä ja tehoja viimeiselle kolmannekselle. Puolustuspelissä onnistuimme kohtalaisesti pitämään KuPS:n poissa paikoilta ja samaa haemme myös huomenna, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo.

Joukkue haluaa huomenna ottaa ensimmäisen kotivoittonsa vapun kunniaksi. Juho Pirttijoki palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa ja tuorein sopimuspelaaja Alan Henrique on valmennusjohdon käytössä. Varmasti sivussa ovat vain Joona Tiainen, Martinos Christofi ja Lassi Järvenpää. Zeneli tiedostaa vastustajan kovan vireen, mutta joukkue on valmis kohtaamaan haasteen.

– Vastustaja on hyvässä flow-tilassa ja he ovat pelanneet hyvin. He ovat hyviä yksilöinä ja joukkueena. Kun pelaamme omalla tasollamme, niin pystymme hallitsemaan pelitapahtumia ja tulosta, Zeneli summasi.

FC Honka kovassa vireessä

Talven päätteeksi Liigacup-mestaruuden voittanut FC Honka on aloittanut myös liigan vahvasti. Avauskierroksella HJK:lle kärsityn tappion jälkeen espoolaiset ovat kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Maanantaina Honka murskasi Töölössä Seinäjoen Jalkapallokerhon 5-1. Matias Rale, Agon Sadiku ja Kevin Jansen osuivat kertaalleen. Jerry Voutilainen iski kaksi osumaa. Honka onnistui molempiin suuntiin erinomaisesti ja hyökkäyspelin monipuolisuus sai vastustajan näyttämään heikolta.

Hongan peli perustuu nopeaan ja kontrolloituun syöttöpeliin, jollaista Espoossa onkin totuttu näkemään vuosien saatossa. Pelitapaa on kuitenkin kehitetty modernimpaan suuntaan ja palloa pyritään pelaamaan nopeasti ylös. Pallovarma keskikenttä Jansenin ja Florian Krebsin muodossa mahdollistavat rohkean pelaamisen muodon sisään kovankin prässin alla.

Hyökkäyspäässä espoolaisilla on viimeistelyvoimaa laajalla rintamalla. Maalivahti Maksim Rudakov kykenee venymään huipputorjuntoihin, jotka pelastavat espoolaisille pisteitä. Viime kaudella alempaan loppusarjaan nuorilla pelaajilla jäänyt Honka on nyt vuoden vanhempi ja viime kaudella maksetut oppirahat maksavat nyt itseään takaisin.

Keskinäisissä maaleja

FC Lahti ja FC Honka ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 42 kertaa. Lahti on voittanut 12 ottelua ja yhtä monta kertaa on päädytty tasapeliin. Vain kolme kertaa joukkueet ovat jääneet maaleitta ja yhteensä osumia on isketty 117. Lahti on tehnyt maaleista 50 ja Honka 67.

Joukkueet kohtasivat toisensa talven Liigacupissa Mukkulassa. Honka oli tyly vieras ja purjehti 4-0-voittoon. Ensimmäisellä jaksolla osuivat Aleksandar Katanić ja Edmund Arko-Mensah. Katanić iski heti toisen jakson alussa rangaistuspotkusta toisen osumansa ja päätösnumerot viimeisteli Agon Sadiku.

Kykeneekö Lahti nappaamaan kotikentän luonnonnurmella ensimmäisen kotivoittonsa kovavireisestä Hongasta? Tule huomenna paikan päälle kannustamaan FC Lahti voittoon ja aloittamaan vappujuhlat huippufutiksen parissa.

FC Lahti – FC Honka 29.4.2022 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä toimii Mekonomen Autohuolto. Mekonomen jakaa ottelutapahtumassa 500 ilmaista jäätelöä. Vapun kunniaksi tarjolla on myös perheen pienimmille ilmapalloja. Lisäksi otteluisäntä arpoo kesän kuumimman menopelin Mekonomen-jopon arvontaan osallistuneiden kesken. Tule osallistumaan arvontaan Mekonomenin pisteelle palvelualueella.

Otteluliput halvemmalla ennakkoon Tiketistä. Kausikortteja saa FC Lahden verkkokaupasta. Otteluun pääsee ilmaiseksi Ukrainan passilla.

Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja suurhallin edustalta. Mekonomen VIP-pysäköinti löytyy stadionin yläparkkipaikalta. Tavallisia pysäköintipaikkoja löytyy Messukeskuksen pysäköintialueelta.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Viime pelistä poiketen junnufanikatsomo on sektorissa A5 ja sektorin edustalla on jaossa junnupasseja ja leimoja passeihin. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyriemäkien puoleisesta päädystä sektori A8.

Palvelualueella on tarjolla perinteisten Merosten lisäksi myös Cilantron maukkaita tuotteita. Anniskelualuetta ovat palvelualueen lisäksi myös sektoreiden A1, A2 ja A3 yläosat.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola