UNIQUEkoti-Otteluennakko: FC Lahti hakee avausvoittoaan Töölöstä

Kevät on voittanut talven ja se näkyy myös jalkapallokentillä kovana tahtina. FC Lahti matkaa maanantaina Töölöön, jossa se kohtaa Veikkausliigan kolmannen kierroksen ottelussa Helsingin IFK:n. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

Maalittomalla tasapelillä ja karulla 5-0-tappiolla kautensa aloittanut FC Lahti kävi pääsiäisen aluksi hakemassa jatkopaikan Suomen Cupissa. Kolmosessa pelaava Kuopion Elo kaatui vieraskentällä tyylipuhtaasti 6-0. Lahtelaishyökkääjät saivat kaivattuja onnistumisia, sillä joukkue onnistui maalinteossa laajalla rintamalla. Macoumba Kandji osui kahdesti ja osumat kirjauttivat myös Chinedu Geoffrey, Arlind Sejdiu, Pyry Lampinen ja Matti Klinga. Lisäksi Kevin Kouassivi-Benissan tehoili itselleen neljä maalisyöttöä.

– Onnistumisen tunne ja ajoitukset viimeistelyssä kantautuvat toivottavsti maanantain otteluun. Saimme tärkeitä onnistumisia, jotka tekivät hyvää, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli summasi keskiviikon ottelun.

Voitto nosti lahtelaisten itseluottamusta ja nyt joukkue haluaa napata avausvoittonsa liigassa. Sivussa kokoonpanosta ovat varmasti pelikieltoinen Juho Pirttijoki, Lassi Järvenpää, Martinos Christofi, Samuel Pasanen, Daniel Koskipalo ja Vaasassa iskun saanut Joona Tiainen. Zeneli uskoo, että voitto Töölöstä irtoaa hyvällä joukkuepelillä.

– Voitto tulee huomenna hyvällä joukkuepelillä ja aggressiivisena puolustamisella. Meidän pitää myös olla aktiivisia hyökkäämään. Voiton lisäksi haluamme kehittää pallollisessa vaiheessa pelaamistamme. Meidän pitää pystyä rakenteluvaiheessa hieman selkeämmin ja luoda tehokkaammin maalipaikkoja, ilman, että kadotamme suoraviivaisuuttamme, Zeneli ennakoi.

Myös IFK metsästää avausvoittoa

Vime kaudella ylempään loppusarjaan yltänyt HIFK janoaa entistä parempaa menestystä. Vaikka joukkue kärsi talvella pahoista menetyksistä, sai Tähtirinnat myös kovia tulijoita punapaitaan. Eero Markkanen palasi Yhdysvalloista vahvistamaan IFK:n hyökkäystä ja keskikentän rooleihin saapuivat Sergei Eremenko ja Maximus Tainio. Maalille IFK hankki portugalilaisen huippumaalivahdin Beton, joka on urallaan voittanut pronssia EM-kisoissa. Myös Daan Klinkenbergin kiinnittäminen Tähtirintoihin tiivistää helsinkiläisten puolustusta entisestään.

IFK valmistautui liigaan portugalilaisluotsi Bernardo Tavaresin kanssa ja ehti pelaamaan portugalilaisen kanssa avausottelunsa myös liigassa, josta tuloksena oli 2-1-tappio SJK:lle. IFK:n ja Tavaresin tiet kuitenkin erosivat ennen toista kierrosta. Toisella liigakierroksella helsinkiläiset tasasivat pisteet IFK Mariehamnin kanssa lukemin 1-1. HIFK:n maaleista ovat vastanneet Pipe Sáez ja Eetu Puro.

Myös IFK sai Suomen Cupissa maalihanat auki ennen pääsiäistä. Tähtirinnat kohtasivat Nelosessa pelaavan SUMU/sobin. Ensimmäisen jakson puolivälissä IFK-ikoni Jukka Halme iski avausmaalin ja lopulta loppulukemiksi kirjattiin 10-0. Markkanen iski hattutempullisen ja Keaton Isaksson ja Aatu Kujanpää osuivat kahdesti.

Keskinäinen historia vahvasti lahtelaista

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 21 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 12 ja IFK vain kaksi. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 32 ja IFK 20. IFK ei ole koskaan kyennyt voittamaan Lahtea liigassa kotonaan, vaan Tähtirintojen voitot ovat Kisapuistossa pelatusta liigaottelusta ja Suomen Cupin karsinnan ottelusta.

Viime kaudella kumpainenkin voitti yhden ottelun ja kertaalleen päädyttiin tasatulokseen. IFK voitti talvella pelatun Suomen Cupin karsintaottelun ja Hiihtostadionilla pelattiin 0-0-tasapeli. FC Lahti haki puolestaan Töölöstä pisteet Jasin Assehnounin maalilla. Kuinka käy tällä kertaa, jatkuuko FC Lahden tappioton IFK-putki Töölössä?

HIFK – FC Lahti 18.4.2022 kello 18.00 Bolt Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Paikalle matkaaville lahtelaisille liput ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu suorana myös Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola