UNIQUEkoti -Otteluennakko: FC Lahti haastaa sarjajohtajan

Maanantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Eurooppalainen pääkaupunki saa vieraita suomalaisesta pääkaupungista. Ympäristöpääkaupungin ylpeys FC Lahti saa vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin. Otteluisäntänä toimii Green Lahti.

FC Lahden pitkä tappioton putki tuli päätökseen edellisessä ottelussa FC Hakaa vastaan. Lahti hävisi 2-0. Lahtelaiset eivät saaneet missään vaiheessa ottelua peliään rullaamaan ja Haka rankaisi armotta lahtelaisvirheistä. Tappiosta huolimatta FC Lahti säilyi liigan sarjataulukossa yhä kolmantena ennen viikonlopun kierrosta.

Maanantain pääkaupunkien kohtaamiseen FC Lahti lähtee hakemaan ehjää ja huomattavasti parempaa suoritusta. Joukkueen pelaajatilanne on erittäin hyvä. Henri Eninful vapautuu pelikiellosta. Poissa on varmasti vain Viljami Isotalo ja muutaman pelaajan tilanne on vielä hyvin pieni kysymysmerkki. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa maanantain kamppailusta kovaa.

– Huomenna on luvassa kova ottelu. Meillä on joukkuetasolla ja yksilötasolla edellisestä ottelusta paljon parannettavaa ja se on yksi prioriteettimme. Meidän tulee päästä omalle tasollemme ja sen yli. Huomenna tulee olemaan erittäin kova ottelu ja kovavireinen HJK tulee vastaan. Kun saamme oman pelimme omalle tasollemme niin haastamme kenet vain. Ottelu on tärkeä meille, koska pelaamme kotona ja pisteet ovat meille tärkeitä. Laitamme kaikki paukut siihen, että otamme voiton, Zeneli kertoo.

Vastustaja Helsingin Jalkapalloklubi johtaa sarjaa yhdeksän pisteen erolla. HJK on pelannut vakuuttavasti ja ainoa tappio on tähän mennessä tullut vierasottelussa AC Oululle. Klubi kohtasi torstaina Turkissa Eurooppa Liigan karsinnassa Fenerbahçe SK:n. Turkkilaiset veivät tasaisen ottelun 1-0, joten toiseen osaotteluun jäi paljon panoksia. Edellisessä liigaottelussaan vahvasti pelaajistoaan kierrättänyt HJK kaatoi IFK Mariehamnin 1-0. Ottelun ainoan maalin viimeisteli Anthony Olusanya.

HJK on keskellä europelikiireitä, mutta joukkueella on tarjota liki jokaiselle pelipaikalle useampia kovia vaihtoehtoja ja tuoreita jalkoja. Klubi vahvisti jo ennestään kovaa miehistöään kesällä muun muassa Santeri Hostikalla ja EM-kisoissa Suomen maajoukkueen kapteeninnauhaa kantanella Tim Sparvilla. Rasitusta jakamalla liigassa on nähty nuorien Matti Peltolan ja Santeri Väänäsen ohella myös Filip Valenčičin ja Daniel O’Shaughnessyn kaltaisia tähtiä.

Eurooppalaisen ympäristöpääkaupungin ylpeys FC Lahti ja Suomen pääkaupungin Helsingin Jalkapalloklubi ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna kolmesti. Lahti voitti harjoitusottelun, Cup-karsinnassa pisteet tasattiin ja liigaottelussa HJK oli vahvempi lukemin 2-0. Molemmat Riskin veljeksistä, Roope ja Riku, osuivat kertaalleen edellisessä kohtaamisessa.

FC Lahti – HJK 23.8.2021 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Saavuthan paikalle vain terveenä ja jotta voimme taata jokaiselle turvallisen ottelutapahtuman, suosittelemme kasvomaskin käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja huomion kiinnittämistä turvaväleihin.

Lippuja tapahtumaan saa myös portilta, mutta liput ennakkoon tästä.

Stadionin läheisyydessä on jälleen parkkitila kortilla, joten suosithan kestäviä liikkumismuotoja. Volkswagen VIP -pysäköinti on jäähallin kentällä. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja Suurhallin edustalta.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa kahden euron hintaan fanituotemyyntipisteestä. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Vieraskannattajille on varattu pääkatsomon hyppyrimäkien puoleinen sektori ja heille on omat palvelut palvelualueen hyppyrimäkien puoleisessa päädyssä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola