UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti haastaa Ilveksen

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa huomenna Tampereelle, jossa lahtelaisia isännöi Ilves. Kymmenenneksi sarjataulukossa valunut Lahti haluaa nousta takaisin kärkisijoille.

FC Lahti metsästää voittoa

FC Lahti palasi maajoukkuetauolta Suomen Cupissa. Lahtelaisten ensimmäinen jakso oli huono, mutta toisella jaksolla joukkueen tekemä tasonnosto riitti kaatamaan Atlantis FC:n lukemin 4-2. Chinedu Geoffrey osui kahdesti, Albion Ademi sai maalitilinsä auki ja Macoumba Kandji osui pilkulta. Hyökkäyspään pelaajat saivat kaivattuja onnistumisia ja nyt joukkue haluaa siirtää ne myös liigapeleihin.

Lahtelaiset ovat pelanneet liigassa jo neljä voitotonta ottelua, mutta Lahti pääsee Tampereelle pitkästä aikaa lähes ehjällä miehistöllä. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa vain pitkäaikaispotilaat Lassi Järvenpää ja Pyry Lampinen. Lisäksi Eduards Emsis on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Atlantis-ottelussa Lahti kokeili toisella jaksolla pieniä taktisia muutoksia, jotka purivat. Etenkin Hysen Memollan syötöt ja keskitykset toivat tuhoa hyökkäyspäässä. Päävalmentaja Ilir Zeneli joukkoineen on harjoitellut tiiviisti Pajulahdessa ja hionut myös puolustuspeliä hieman uuteen uskoon.

Ilveksellä allaan kolme tappiotonta ottelua

Kuudentena sarjassa oleva kotijoukkue Ilves on kolme pistettä edellä lahtelaisia. Ilves on pelannut kolme edellistä otteluaan ilman tappiota. Ennen maajoukkuetaukoa tamperelaiset pelasivat 2-2-tasapelin FC Interiä vastaan. Kovassa vireessä oleva Kai Meriluoto iski Ilveksen molemmat osumat.

Ilves ehti tippumaan Suomen Cupista, joten se pääsee otteluun tuoreilla jaloilla. Tamperelaiset pitivät pelituntumaa yllään kohtaamalla tauon aikana Kuopion Palloseuran. KuPS vei harjoitusottelun nimiinsä 3-0. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus testata ottelussa uusia asioita.

Ilveksen hyökkäyspää on nimekäs. Nuoren Meriluodon seurana tehoja pystyvät tekemään lahtelaisillekin tuttu Tuco ja Petteri Pennanen, jonka potkutekniikka on liigan eliittiä. Kookas Doni Arifi tasapainottaa keskikenttää. Maalivahti Rasmus Leislahti puolestaan kykenee torjumaan Ilvekselle pisteitä. Ilveksellä on myös tukku yllätysvalmiita nuoria, jotka haluavat käyttää mahdollisen näytönpaikkansa, joten lahtelaiset saavat tehdä täyden päivätyön, jotta pisteet matkaavat mastojen juurelle.

Lahdella onnistumisia Ilvestä vastaan

Joukkueet kohtasivat toisensa tämän vuoden Liigacupissa Tampereella. Altin Zeqiri iski hattutempun ja Chinedu Geoffrey upotti yhden osuman Lahden 4-3-voittoon päättyneessä ottelussa. Myös edellinen harjoitusottelu päättyi Lahden 4-3-voittoon helmikuussa. Zeqiri ja Geoffrey osuivat myös tuolloin Ilveksen verkkoon.

Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet toisensa yhteensä 25. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kymmenen kamppailua. Maaleissa Lahti on yhden osuman edellä, sillä lahtelaiset ovat tehneet 33 maalia ja Ilves 32. Molemmat ovat olleet toisiaan vastaan vahvoja kotikentällä. Liigassa Lahti on voittanut Tampereella Ilveksen edellisen keran kaudella 2018, joten nyt on aika kääntää kurssi monessa suhteessa.

Ilves – FC Lahti 18.6.2022 kello 17.00 Ratinan stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Mikäli et matkusta paikan päälle, näkyy ottelu Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola