UNIQUEkoti-otteluennakko: FC Lahti avaa liigakautensa FC Interiä vastaan

Maanantaina alkaa Veikkausliiga myös FC Lahden osalta ja UNIQUEkoti tarjoaa totutusti otteluennakon. FC Lahti saa vieraakseen viime kauden hopeamitalistin FC Interin. Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä, mutta peli on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

FC Lahti pääsee maanantaina aloittamaan Veikkausliiga-kautensa kotinurmella. Maaliskuun karanteenin jälkeiset harjoitusottelut ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. Neljästä pelatusta ottelusta saldona on neljä voittoa. Matkalla kaatuivat Ykkösen joukkue IF Gnistanin lisäksi hallitseva mestari HJK, FC KTP ja Ilves.

Hyvän tuloskunnon takana on ollut Jasin Assehnounin kova maalivire. Myös Chinedu Geoffrey on osunut kolmesti. Viime viikonloppuna pelatussa kenraaliharjoituksessa onnistuivat myös Matti Klinga ja Altin Zeqiri. Keskikentällä Javi Hervás ja Henri Eninful alkavat löytää yhteisen aaltopituuden. Päävalmentaja Ilir Zenelillä on positiivinen tilanne, sillä jokaisella pelipaikalla on kilpailua. Varmasti avausottelu jää väliin vain Mikko Viitikolta, Viljami Isotalolta, Pyry Lampiselta ja Daniel Koskipalolta. Zenelillä itsellään onkin hyvät fiilikset kauden alkamisesta.

– Minulla on iloiset, positiiviset ja hyvät fiilikset. Pääfokuksemme on omassa pelissämme. Inter on kova vastustaja, mutta tiedämme heidän heikkoutensa ja aiomme iskeä niihin. On hienoa, että pääsemme heti mittaamaan tasomme. Joukkueessa on kova kiima, mutta se pitää pystyä kontrolloimaan. Tämä on kuitenkin vain yksi peli, Zeneli avaa joukkueen tuntoja.

Vierailija FC Inter aloitti liigakautensa jo viikko sitten kohtaamalla kotinurmellaan Kuopion Palloseuran. Interin peli näytti valmiilta ja se löi heti alussa KuPS:n ahtaalle. Toisen jakson alussa Interin Juho Hyvärinen tälläsi puolesta kentästä ottelun ainokaisen. Maalin jälkeen Inter vetäytyi ja turkulaisten kassari Henrik Moisander toimi viimeisenä lukkona.

Tästä ottelun käsiohjelmaan

Talven aikana Inter säilytti runkonsa hyvin. Timo Furuholmin ja Benjamin Källmanin tähdittämä hyökkäysosasto menetti syömähampaistaan Filip Valenčičin HJK:in. Tilalle turkulaiset hankkivat La Ligassakin esintyneen Augustín Pastorizan. Puolustuspäässä Inter vahvistui Juho Hyvärisellä. Nuorista pelaajista erittäin lupaava Ryan Mahuta teki liigadebyyttinsä KuPS-ottelussa. Turkulaisten keskikentällä häärivät muun muassa jo viime kaudelta tutut Anthony Annan, Aleksi Paananen ja Taiki Kagayama, joka luo runsaasti paikkoja kanssapelaajilleen.

Inter on ollut Lahdelle vuosia hankala vastus, eikä Zenelin joukolle ole nytkään luvassa helppoa peliä. Kumpi lopulta poistuu kentältä tyytyväisenä?

FC Lahti – FC Inter 3.5.2021 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelu pelataan ilman yleisöä koronarajoitusten johdosta. Ruutu-palvelusta näkyy kuitenkin kaikki Veikkausliigan ottelut suorana lähetyksenä.

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Tutustu ottelun Sinuhe-statpackiin tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola