UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahdella edessä jälleen kova haaste

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Voittokantaan palannut FC Lahti saa kotinurmelleen vieraita Pohjanmaalta. Lahtelaiset isännöivät sarjakakkoseksi kivunnutta Seinäjoen Jalkapallokerhoa. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Alla komea ryöstö Töölöstä

FC Lahti palasi voittokantaan edellisenä lauantaina, kun lahtelaiset ryöstivät täyden pistepotin mestaruudesta taistelevan Helsingin Jalkapalloklubin vieraana Töölöstä. Lahti puolusti syvältä koko ottelun ajan, eikä päästänyt kotijoukkuetta maalipaikoille. Lahti puolestaan itse kykeni luomaan muutaman maalipaikan ja ensimmäisen jakson loppupuoliskolla Altin Zeqiri hyödynsi Eemeli Virran komean avauksen ja haastoi jalkansa vapaaksi upottaen ottelun ainokaisen. Voitto nosti Lahden pois karsijan paikalta lähemmäs kamppailua yläloppusarjan paikoista.

Kolmanteen peräkkäiseen kärkijoukkueen kohtaamiseen Lahti joutuu jälleen rakentamaan tiiviin puolustamisen ja kovan työnteon kautta. Mikko Kuningas on kärsinyt pelikieltonsa ja hän on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Edellisessä ottelussa Zeqiri puolestaan nappasi kortin, kun hän esti Klubin nopean vapaapotkun vaarallisessa tilanteessa ja sai samalla korttitilinsä täyteen, joten tehopelaaja puuttuu kamppailusta. Lisäksi varmasti sivussa ovat vielä Pablo Andrade, Loorents Hertsi, Lassi Järvenpää ja Marius Könkkölä. Tuore vahvistus Leon Kreković saattaa tehdä ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä jo huomenna. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa joukkueensa parantavan etenkin pallollista peliään edellisestä ottelusta.

– Vastustajamme on ollut koko kauden hyvässä vireessä ja tietyllä tavalla he ovat sarjakärjessä. Olemme kohdanneet nyt peräkkäin kaikki kärkijoukkueet ja meidän pitää parantaa meidän pallollista peliämme. Meidän pitää kyetä pitämään huolta pallosta ja pysyä pallossa pidempiä aikoja. Helsingissä meillä oli hyvää työntekoa läpi ottelun ja saimme kannattajilta erittäin paljon tukea. Samaa vaaditaan myös huomenna. Työnteon pitää jatkua ja meidän pitää laittaa vastustaja ahtaalle, Mannila ennakoi.

Vierailija rästiotteluilla sarjakärkeen

Toisena sarjassa oleva Seinäjoen Jalkapallokerho on tasapisteissä liigakärki Kuopion Palloseuran kanssa. SJK on kuitenkin pelannut kaksi ottelua kuopiolaisia vähemmän. SJK on hävinnyt vasta yhden ottelun tämän kauden liigassa, kun se hävisi heti juhannuksen jälkeen AC Oululle. Edellisellä kierroksella seinäjokiset ottivat taisteluvoiton kotonaan FC Hongasta. Ottelun ainoa maali syntyi nopeasta hyökkäyksestä Jeremiah Strengin viimeistelemänä.

Vähiten maaleja päästäneen SJK:n menestyksen kulmakiviä ovat olleet puolustaja Terry Yegben johtama puolustuslinja, joka on antautunut vain kahdeksan kertaa. SJK kuitenkin menetti siirtoikkunan auettua maalivahti Ovie Ejeherin takaisin Englannin pääsarjajoukkueeseen Arsenaliin. Samalla Seinäjoelle siirtyi Latvian maajoukkuevahti Krišjānis Zviedris paikkaamaan isoa menetystä.

Lahteen seinäjokiset joutuvat lähtemään ilman pelikieltoista Jaime Morenoa, joka on liigan maalipörssin kolmantena. Nuori Jeremiah Streng on kuitenkin päässyt hyvään maalivireeseen ja iskenyt viisi liigaosumaa. Streng on urallaan myös osunut jo Lahtea vastaan, joten lahtelaispuolustus saa olla tarkkana hänen kanssaan koko ottelun ajan. Suurta päänvaivaa aiheuttaa myös erittäin juoksuvoimainen ja vahva laitapuolustaja Murilo, joka tukee erittäin voimakkaasti hyökkäyksiä omalta laidaltaan.

Tiukat ottelut kääntyneet Lahdelle

Joukkueet kohtasivat toisensa liigan kolmannella kierroksella Seinäjoella. Lahti venyi maalittomaan tasapeliin SJK:n hallittua ottelua. Lahti kuitenkin kykeni luomaan ottelun parhaan maalipaikan. Terry Yegbe teloi ottelussa sekä maalilla aloittaneen Marin Ljubićin että kentälle vaihdetun Anton Munukan. Munukan ja puolustaja Eemil Laamasen debyyttiottelu päättyi lahtelaisittain voitettuun pisteeseen.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 28 kertaa. Lahti on selvästi niskan päällä, sillä lahtelaisilla on 12 voittoa. SJK on kyennyt voittamaan vain viisi kertaa ja viime kaudella SJK kykeni voittamaan ensimmäisen kerran historiansa aikana ottelun Lahdessa. Myös maalit ovat Lahdelle, mutta hieman niukemmin lukemin 28—24.

FC Lahdella pelaa kolme urallaan seinäjokisia edustanutta pelaajaa. Sivussa oleva Pablo Andrade siirtyi tämän kauden aikana lakeuksilta mastojen juurelle. Puolustaja Teemu Penninkangas kasvoi tähdeksi puolestaan Seinäjoella. Kokemuksia lakeuksilta on myös Matti Klingalla, joka edusti SJK:a muutaman kauden ajan 2010-luvun puolella. Seinäjokisilla ei puolestaan ole pelikokemusta FC Lahden paidasta, joten tuoko se pienen edun lahtelaisille?

FC Lahti – SJK 16.7.2023 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelun liput ennakkoon halvemmalla Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskeista 20 euroa.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Mikäli stadionin omista ruokapalveluista ei löydy suosikkeja, Wolt-kioski palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Ottelun Statpackiin pääsee tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen