placeholder

Tuominen: ”Virtaa täynnä”

FC Lahti palasi joukkueharjoituksiin vuoden alussa. Tauko teki hyvää mielelle ja kropalle. Nyt akut ovat täynnä ja harjoitukset ovat lähteneet vauhdikkaasti käyntiin.

– Hyvin on lähtenyt. Pitkän loman jälkeen on virtaa täynnä. Henki jengissä on hyvä, kovalla intensiteetillä on harjoiteltu, Jasse Tuominen kertoo.

Pelaamisen makuun Kuhnurit pääsivät jo viime viikonloppuna. FC Lahti voitti Porissa pelatun Kotijoukkue-turnauksen. Ensimmäisessä pelissä kaatui SJK Akatemia lukemin 4-3 ja finaalissa Ilves taipui rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

– Ajetaan uutta pelitapaa sisään. Joukkue on sisäistänyt jo tässä vaiheessa ihan hyvin sen, mitä koutsit haluaa, Tuominen näkee.

Joukkueen keski-ikä on laskenut viime kaudesta. Pelitapaa on viety vauhdikkaampaan suuntaan.

– Virtaa ja nuoruuden intoa riittää kentällä. Juoksuvoimaisempaa ja taitavaa jengiä ylhäällä. Pari peliä tässä on ollut ja näyttää, että siihen suuntaan on menty, Tuominen uskoo.

Turnauksen jälkeen päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoi Tuomisen olleen koko turnauksen paras pelaaja.

– Hyvältähän se tuntuu. Jos koutsi sanoo noin, on joitain asioita luultavasti tehnyt oikein, Tuominen toteaa vaatimattomasti.

– Tuntui, että jaksoi tässä vaiheessa kautta yllättävän hyvin. Pääsi tekee pari maalia, mikä tuntuu aina hyvältä. Kiva aloittaa vuosi tällä tapaa, Tuominen iloitsee.

Lauantaina Liigacup pyörähtää FC Lahden osalta käyntiin, kun Mukkulan kuplahalliin vieraaksi saapuu HIFK.

– Aloittavaa kokoonpanoa on vähän käyty läpi tässä vaiheessa viikkoa. Puolustuspelaamista on katsottu alkukaudesta, siihen keskitytään, Tuominen sanoo.

HIFK oli viime kaudella inhottava vastustaja. Tuoreessa muistissa on vielä nöyryyttävä 0-5 kotitappio. Helppoa taistoa ei ole nytkään luvassa.

– Kettumainen vastustaja tapojensa mukaan ja tuskin tämäkään ottelu on mikään poikkeus. Preseason on käynnissä, joten voi odottaa vähän kaikkea, Tuominen miettii.

HIFKin riveistä löytyy viime kaudella FC Lahtea edustanut Xhevdet Gela.

– Kiva päästä pelaamaan häntä vastaan, Tuominen lähettää terveiset.

FC Lahden ja HIFKin välinen ottelu päätettiin pelata suljettujen ovien takana. Ratkaisuun johtivat Mukkulan harjoitushallin olosuhteet, joiden puitteissa turvallisuusjärjestelyjen toteuttamiseen ottelua varten vaaditulla tasolla ei valitettavasti ole edellytyksiä.

– Tietysti harmi, ettei kukaan pääse katsomaan. Pelaajallekin olisi mukavampi, että pääsee katsojia. Jos vaatii kaikenlaisia turvallisuusjärjestelyitä, niin on siinäkin oma puolensa, Tuominen päättää.