placeholder

Tuominen Pikkuhuuhkajien matkaan

Tuominen oli innoissaan kuultuaan valinnastaan.

– Totta kai todella hyvät fiilikset! Jotenkin ehdin kutsua toivoa, kun kausi on mennyt ihan hyvin, Tuominen iloitsee.

– Kovia pelejä tiedossa. Kiva on päästä mittamaan omaa osaamista kansainvälisille kentille. Saksa on yksi maailman parhaista joukkueista ja hyvä mittari kaikille, Tuominen jatkaa.

Tuominen pääsee pitkästä aikaa samaan joukkueeseen hyvän ystävänsä Joel Meron kanssa.

– Itseasiassa juuri äsken puhuttiin puhelimessa Joelin kanssa. Mukava päästä taas moikkaamaan vanhaa frendiä, Tuominen myhäilee.

Pikkuhuuhkajat ovat aloittaneet EM-karsinnat vakuuttavasti. Kahdessa ensimmäisessä pelistä Suomi nappasi voitot niin Venäjästä kuin Färsaaristakin. Tuomisella itsellään on kokemusta U-21 maajoukkuetasolta vain tammikuun Commonwealth Cupista, joka pelattiin Pietarissa. Siellä vastuuta tuli yhteensä neljässä ottelussa.

– Kova joukkue ja karsinnat ovat alkaneet hyvin. Tammikuussa joukkuehenki oli ja tekemisen meininki oli hyvä. Tarkoitus olisi siitä jatkaa, Tuominen sanoo.

FC Lahti piti mitaliunelmansa elossa voittamalla FC Interin sunnuntaina lukemin 3-1. Tuominen katseli koko pelin vaihtopenkiltä käsin.

– Tietysti aina se vähän harmittaa, kun ei saa peliaikaa. Kolme pistettä kuitenkin tuli ja eikös joukkueen menestys ole tärkeintä. Oltiin parempia kuin Inter, vaikkei ollut ehkä ihan paras peli meiltä. Jotkin tilanteet oltaisiin voitu hoitaa fiksummin. Vastustajan punaisen kortin myötä peli oli sitä myöden selvä, Tuominen päättää.

FC Lahden Mikko Kuningas valittiin puolestaan U-19 maajoukkueen matkaan Makedoniassa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen.

Ottelut (paikallista aikaa):

To 8.10. klo 15:00 Italia – Suomi Boris Trajkovski stadium, Skopje

La 10.10. klo 15:00 Suomi – Englanti Boris Trajkovski stadium, Skopje

Ti 13.10. klo 15:00 Makedonia – Suomi FFM Training Centre, Skopje