placeholder

Tuominen innolla kotiavaukseen

FC Lahti pelaa kauden 2016 ensimmäisen kotipelinsä maanantaina, kun se isännöi Kisapuistossa Helsingin IFK:ta.

Kuhnurit aloittivat kautensa reilu viikko sitten FC Interin vieraana. Tuomisina Lahteen oli yksi piste, kun ottelu päättyi tasaväkisen väännön jälkeen lukemiin 1-1.

Talvikaudella vahvassa iskussa ollut Jasse Tuominen jatkoi hyviä otteitaan Interiä vastaan viimeistelemällä uransa ensimmäisen liigamaalinsa.

– Ihan loistavat fiilikset! Sai ehti ensimmäisessä pelissä onnistumisen. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin, Tuominen iloitsee.

Tuominen viimeisteli maalin puskemalla Ivan Solovjevin millintarkan keskityksen hallitusti verkon perukoille ohi Lahden viime kauden maalivahdin Henrik Moisanderin.

– En yleensä puskemalla ole kunnostautunut siinä. Olisinko yhden tehnyt päällä viime kaudella. Nyt tuli loistava keskitys, Tuominen miettii.

Tasapeli kauden ensimmäisestä pelistä oli tyydyttävä tulos.

– Todella tasainen peli, ehkä tasatulos oli lopulta oikeutettu. Peli olisi voinut kääntyä molempiin suuntiin. Passivoiduttiin toisella puoliajalla, oltaisiin voitu aktiivisemmin hakea toista maalia. Ensimmäiseksi matsiksi pitää olla ihan tyytyväinen, Tuominen tunnustaa.

Tuomisen erinomaisesti sujunut preseason on kohdistanut häntä kohtaan odotuksia. Useissa eri medioissa Tuomista on nostettu jalustalle ja povattu hänen tekevän lopullisen läpimurtonsa tällä kaudella. Tuominen itse ei paineista välitä.

– Ei henkilökohtaisesti ole tuntunut paineita. Tietysti se kertoo jostain, että joitain asioita oikein, jos on nostettu vähän jalustalle ja annettu vähän paineita. Otan sen enemmän haasteena, Tuominen sanoo.

Kauden ensimmäistä kotipeliä Tuominen odottaa suurella innolla.

– Totta kai hienoa päästä kotiyleisön eteen! Hyvä, että Kemi-peli saatiin siirrettyä, niin kenttä säästyi vähän, Tuominen kertoo.

HIFK kohtasi viime torstaina FC Interin ja kärsi kirvelevän 1-2 kotitappion. Lahti on puolestaan saanut hioa kuvioitaan kuntoon koko pitkän viikon ja Tuominen uskoo sen näkyvän myös pelissä.

– Veikkaan, että päästään tuoreemmilla jaloilla. Nyt Interiä vastaan päästiin pelaamaan nurmella, saatu tatsia siihen. HIFK on todella fyysinen ja juoksuvoimainen joukkue. Pieni peikko ollut Lahdelle. Uskon että tulee todella tasainen peli, Tuominen ennustaa.

Viime kaudelta tuoreessa muistissa on HIFK:iä vastaan kärsitty nolo 0-5 kotitappio. Nyt on aika maksaa potut pottuina.

– On se revanssin paikka. Se peli on kuitenkin jo mennyttä ja unohdettu. Lähdetään taas puhtaalta pöydältä, Tuominen paaluttaa.

Nähdäänkö maanantaina Tuomisen uran toinen liigamaali?

– Toivon mukaan, Tuominen heittää.

Lainavahvistus Solovjev teki vaikutuksen jo ensimmäisessä pelissä.

– Kunnon pelimieheltä vaikuttaa. Todella hyvä sisääntulo Interiä vastaan. Vaikkei englantia puhu, todella rento äijä ja hyväntuulinen ihmisenä. Hänestä on meille todella paljon iloa kauden aikana, Tuominen uskoo.

FC Lahti – HIFK 18.04.2016 klo 18.30 @Kisapuisto