placeholder

Toni Korkeakunnas jatkaa FC Lahden päävalmentajana

FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen kertoo ratkaisun olleen luonnollista seurausta hyvin tehdystä työstä.

– Olemme tyytyväisiä ”Token” työhon kahden vuoden aikana. Viime vuonna toi pronssia. Vaikka on ollut ailahtelua alkukaudesta, on peli selvästi parantunut viime aikoina. Hän on yksi Suomen parhaista valmentajista ja meille paras. Rakennamme seurayhteisöä pitkäjänteisesti Päijät-Hämeeseen ja laajemmallekin. Korkeakunnas on paras ihminen ylhäältä johtamaan edustusjoukkueen tasolla meitä, Halttunen kommentoi.

Korkeakunnas itse oli tyytyväinen pestinsä jatkumiseen mastokaupungissa.

– Hyvät ja helpottuneet fiilikset! Hallitus halusi, että jatkan. Oli tuossa muutakin vireillä, mutta kun tuli tämä tieto, oli koko ajan selvää että hommat jatkuu Lahdessa. Kolmen vuoden projektista puhuttiin silloinkin, kun sopimus tehtiin, Korkeakunnas sanoo.

Korkeakunnaksen ensimmäinen vuosi päättyi mitalijuhliin, kun Lahti sijoittui hienon kauden jälkeen kolmanneksi. Mitali oli seuran historian toinen. Tällä kaudella vastaavaan suoritukseen on edelleen mahdollisuudet, vaikka alkukausi olikin hankala.

– Viime vuosi oli meiltä aika maksimaalinen suoritus. Tänä vuonna on ollut tuloksellisesti vähän vaikeampaa, mutta nyt ollaan noustu taas. Ollaan pystytty nousemaan kärkijoukkueeksi, ”Toke” miettii.

– Veikkausliiga on tasainen. Pienestä on kiinni voitot ja tappiot. Iso asia on henkinen lujuus, mikä oli viime vuonna. Nyt ruvetaan olemaan samalla tasolla. Me ei vaan suostuta häviämään. Se antaa hyvät lähtökohdat loppukauteen, Korkeakunnas jatkaa.

FC Lahden organisaatio on mennyt viime vuosina eteenpäin jokaisella sektorilla. Konkreettisia esimerkkejä on tänä vuonna alkanut seurayhteistyö JäPS:in, FC Espoon ja VJS:n kanssa sekä yhteistyö brasilialaisen suurseura Fluminense FC:n kanssa.

– Johdonmukainen ja nouseva trendi. Paljon on mielenkiintoisia juttuja, kuten Pk-seudun yhteistyöseurajuttu ja yhteistyö Fluminensen kanssa. Pitää löytää (Mikko) Kuninkaan tasoisia lahjakkuuksia ja pystyä jalostamaan niitä. Ei ihan lähtitulevaisuudessa olla haastamassa resursseilla HJK:ta. Pitää yrittää kuroa eroa muilla keinoin. Siihen on Lahdessa hyvät mahdollisuudet, Korkeakunnas uskoo.

– Ensi vuosi on seuran juhlavuosi, sekin tuo kipinää, Korkeakunnas sanoo.

Ensi kauden joukkuetta ruvetaan rakentamaan jo hyvissä ajoin.

– Ruvetaan Lumion Jussin kanssa miettimään tämän viikon ruuhkan jälkeen yhdessä ensi vuoden joukkuetta. Ajatus on, että halutaan taistelevia ja juoksuvoimasia pelaajia, joilla on parhaat pelit edessä. Halutaan sellaista tuoreutta tähän joukkueeseen. Joukkue tulee jonkin verran nuorenemaan, Korkeakunnas valaisee.

– Tietysti vaikuttaa paljon se, että päästäänkö europeleihin. Niihin pääseminen tuo tuloja kassaan. Silloin joudutaan rakentamaan vähän edullisemmin, jos ei päästä. Tehdään suunnitelmat kummankin vaihtoehdon varalle, Korkeakunnas päättää.