placeholder

Toni Huuhkalle UEFA B-valmentajalisenssi

FC Lahden valmentaja Toni Huuhka suoritti UEFA B-valmentajalisenssin hyväksytysti. Kurssi piti sisällään paljon asioita liittyen valmentamisen eri osa-alueisiin.

– Kurssi piti sisällään neljä lähijaksoa Eerikkilässä, yleensä viikonloppuisin. Käytiin läpi valmennuksen perusasioita, teknistaktisia, fyysisiä ja psyykkisiä asioita. Pääsimme vetämään malliharjoituksia ja pidimme kehityskeskusteluita. Erikseen saimme vielä pienimuotoisia kotitehtäviä, Huuhka kertaa kurssin sisältöä.

Fysioterapeutiksi Lahden Ammattikorkeakoulusta viime talvena valmistunut Huuhka tiedetään kunnianhimoiseksi tyypiksi, joka kehittää itseään jatkuvasti. Valmennuksellisesti seuraava askel olisi suorittaa UEFA A-valmentajalisenssikoulutus.

– Itseasiassa en ole vielä katsonut milloin seuraava kurssi sen suhteen alkaa. Ammattiin liittyviä koulutuksia olen käynyt Englannin suunnilla ja avoimessa yliopistossa. Valmentajatutkinnon suhteen on vielä avoinna, milloin se on järkevä aloittaa, Huuhka sanoo

Huuhkalla on ollut suuri vastuu FC Lahden pelaajien fysiikkaharjoittelusta. Omaa suoriutumistaan tähän mennessä Huuhka arvioi nöyrästi.

– Omaa suoriutumista on vaikea arvioida. Tietää, että kehitettävää on vielä. Vammojen ennaltaehkäisyssä on onnistuttu hyvin, Huuhka miettii.

Joukkueen otteet pelikentällä ovat ailahdelleet kauden aikana melkoisesti. Tällä hetkellä Kuhnurit purjehtivat myötätuulessa, sillä maaottelun jälkeisistä neljästä pelistä saldona on kolme voittoa ja yksi tasapeli.

– Varmaan vähän vuoristorataa kausi on ollut. Aika hyvä flow pelillisesti ja tulokselliset menossa. Hyviä pelejä on edelleen edessä, pystytään raapimaan vielä paljonkin pisteitä seuraavista viidestä ottelusta, Huuhka näkee.