placeholder

Tomi Maanoja siirtyy FC Lahteen

Kuopion Palloseuraa kahtena edellisenä kautena edustanut Maanoja siirtyy mastokaupunkiin hyvissä tunnelmissa.

– Fiilikset ovat erittäin hyvät ja samaan aikaan helpottuneet. Olen viihtynyt edellisessä paikassakin Kuopiossa. Nyt kun matka jatkuu Lahteen, odotan innolla tulevaa haastetta. Toivon, että pystyn omalla panoksella auttamaan joukkuetta, Maanoja sanoo.

Maanoja on kuulunut jo pitkään kotimaan kärkimaalivahteihin ja ottajia hänelle olisi ollut muualtakin. Suurin syy, miksi valinta kohdistui Lahteen, löytyy penkin päästä.

– Toni Korkeakunnaksella oli varmasti iso osa tässä. Kaikki mitä olen ”Tokesta” kuullut, on ollut erittäin positiivista. Tuntui hyvältä ratkaisulta tehdä, Maanoja kertoo.

Päävalmentaja Korkeakunnas onkin erittäin tyytyväinen saadessaan Maanojan Lahteen.

– Tomi on ollut jo useamman vuoden ajan johtavia maalivahteja Suomessa. Hänellä on takanaan huippukausi Kuopiossa. Hän tuo joukkueeseemme kokoa, näköä ja johtajuutta. Hallitsee ilmatilan ja boxin, Korkeakunnas kehuu.

Kaksi edellistä kautta Lahden ykkösmaalivahdin viittaa kantanut Henrik Moisander ei jatka joukkueessa.

– Hyvä maalivahti on iso palanen menestyvää joukkuetta. Meillä on ollut loistava maalivahti kaksi edellistä kautta. ”Henkalle” iso kiitos Lahden vuosista ja menestystä tulevissa haasteissa, Korkeakunnas lähettää kiitokset.

– Olemme todella onnekkaita ja iloisia, että saimme Tomin kaltaisen huippuveskarin ”Henkan” seuraajaksi, ”Toke” jatkaa.

Kentällä ja sen ulkopuolella Maanojasta lähtee ääntä. Peräti 196 cm korkeuteen kohoava karpaasi osaa käyttää kokoaan hyväksi pelikentällä.

– En ole hiljaisimmasta päästä kentällä tai sen ulkopuolella. En välttämättä ole tavallinen suomalainen siinä mielessä. Iso ja äänekäs kuvaa kaiken parhaiten. Koon hyväksi käyttäminen, se on ehdottomasti semmoinen ominaisuus, mitä monella veskarilla ei ole. Se on minun valttikortti, millä pärjään ja millä olen menestynyt, Maanoja arvioi.

Ensi kauden tavoitetta kysyttäessä vastaus on lyhyt ja ytimekäs.

– Lähden menestymään. Seurajohto saa kertoa tavoitteista tarkemmin, Maanoja lataa.

Kuhnureiden joukkueen rakentaminen ensi kaudelle on alkanut vauhdikkaasti ja pelaajasopimuksia on tippunut tiheään tahtiin.

– Huomaa, että ollaan saatu kokeneita jätkiä mukaan. Miettii, että Pyry (Kärkkäinen) ja Jani (Tanska) jatkavat niin puolustusosasto on varmasti hyvällä tolalla. Siitä on ehdottomasti hyvä lähteä jatkamaan rakentamista, Maanoja myhäilee.

”Psyko” lempinimeä kantavan Maanojan tulevat viikot täyttyvät muuttohommista ja lapsiperheen arjen pyörittämisestä

– Nyt lähdetään miettimään muuttohommia. Pakkaaminen on oma rituaalinsa, mikä vie aikaa ja energiaa. Siinä ohessa lapsiperheen arjen pyörittämistä. Siinä saa lomailla ja latautua ihan tarpeeksi, Maanoja päättää.

Maanojan sopimuksen myötä Lahdella on ensi kaudeksi kasassa kaksitoista pelaajasopimusta.