placeholder

Toivomäki: ”Napsahdus kuului”

Viikko sitten vieraspelissä VPS:ää vastaan FC Lahti sai ikäviä uutisia, kun joukkueen runkopelaajiin kuuluva Henri Toivomäki loukkaantui ottelun toisella puoliajalla.

Toivomäki kertoo loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta.

– En ole itse nähnyt tilannetta videolta. Keskialueelle tuli pallo ja lähdin hyppäämään. Siinä oli ”Mäksä” (Juho Mäkelä), se jäi alle ja kaatui. Olin jo lähdössä kakkospalloon ja katsoin, että tuolla se menee. Jäi takanapit todennäköisesti kiinni ”Mäksän” jalkaan. Sitten se oli aika selkeä homma, kun jalka tuli ihan pystyssä alas ja koko paino päälle. Napsahdus kuului ja se oli siinä. Ei ollut mitään toivoa jatkaa. Alkoi jyskyttää ja se oli alkanut turpoamaan heti, Toivomäki muistelee.

Nilkkavamma osoittautui tarkemmissa tutkimuksissa sen verran vakavaksi, että ”Henkan” koko loppukausi saattaa mennä katsomosta käsin katsellessa.

– Alustava toipumisaika 6-8 viikkoa. Alustavasti sitä ei tarvitse leikata. Sitten kun se on kuntounut vähän niin sitten tiedetään enemmän, jos tarvitsee. Pidetään sormet ristissä, ettei tarvitsisi. Hyvässä lykyssä pääsen viimeisiin peleihin. Olen käynyt polkemassa pyörää ja salilla. Onneksi pystyy tekemään kaikennäköistä muuta. Kävelykin sujuu hyvin, eikä ole kovin kipeäkään. Se on ihan positiivista, Toivomäki kertoo.

Kuhnureiden kausi on sujunut nousujohteisesti. Alkukaudesta voittojen saalistaminen oli työn ja tuskan takana.

– Välillä ollaan tehty homma itselle turhan vaikeaksi. Kaikkeen on vielä mahdollisuudet ja se on tärkeä juttu. Nyt vaan haalitaan pisteitä, että päästään sinne mitalitaistoon. Se on ainoa, mihin on kohdistettu katseet. Jokainen peli on mahdollisuus niin kuin joku viisas on joskus sanonut. Se on tärkeää, että otetaan niitä pisteitä, että seuraavassakin pelissä on mahdollisuus, Toivomäki miettii.

Toivomäki on varsinainen monipuolisuusihme ja sen takia hänet onkin nähty kauden aikana useammalla pelipaikalla. Alkukaudella Toivomäki pelasi keskikentällä, siirtyi sitten laitapakiksi ja kävi välissä tuuraamassa muutaman pelin topparin tontillakin. Joukkueelle Toivomäen monikäyttöisyys on siunaus, mutta miehelle itselleen tietyllä tapaa ”kirous”.

– Kun paikat ovat vaihtuneet, ei ole saanut sellaista rytmiä. Se aina vähän sotkee. Sellaista se välillä nyt on, ei sille hirveästi voi mitään. Siinä mielessä olisi ollut kiva pelata yhtä paikkaa, se olisi tuonut vielä enemmän tulosta, Toivomäki myöntää.

Toivomäen sopimus loppuu tähän kauteen. Jatkokuvioita mies ei ole vielä sen enempää miettinyt. Päällimmäisenä ajatuksena on jalan kuntoon laittaminen.

– Aika näyttää, mitä tapahtuu kauden jälkeen. En osaa sanoa mitään tässä vaiheessa. Koitetaan saada jalka kuntoon viimeisiin peleihin ja sitten katsellaan tarkemmin, Toivomäki sanoo.

Jatko Lahdessa ei ole poissuljettu vaihtoehto.

– Tottakai se on aina mahdollista. Ei pidä koskaan sanoa ei, Toivomäki päättää.