placeholder

Testimiehiä FC Espoosta Ilves-pelin kynnyksellä

– Olen seurannut heitä ja nähnyt heidän pelejään. Mielenkiintoisia pelaajia. Saira ja Leinonen kuuluvat ikäluokkansa maajoukkueen vakiokasvoihin. Leinonen on oikea laitapakki ja Saira vasen hyökkääjä tai linkki. Koho on heitä pari vuotta vanhempi keskikenttäpelaaja ja hän oli jo aiemmin testissämme. He jättivät hyvän vaikutelman, päävalmentaja Toni Korkeakunnas valaisee.

– Tämä on osa tätä luonnollista jatkumoa osana yhteistyötä. Osa varmaan jatkaa meidän mukana, kun heidän kausi päättyy, Korkeakunnas jatkaa.

Sunnuntaina FC Lahti kohtaa kotiottelussaan kauden kenties suurimman yllättäjän eli Ilveksen. Putoamistaisteluun ennakoitu Ilves on vielä kiinni jopa mestaruudessa.

– He ovat pelanneet tosi vahvan ja tasaisen kauden. Siellä on kokenut keskiakseli joukkueen runkona pysynyt kasassa koko kauden. Maalivahti Mika Hilander, toppari Pavle Milosavljevic, keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna ja Emile Paul Tendeng tosi vahva keskiakseli. Nuorista miehistä Lauri Ala-Myllymäki, Mikael Soisalo ja Tatu Miettunen ovat lyöneet läpi liigassa. Moni asia on mennyt hyvin. Kurinalaista hyvää puolustuspeliä ja hyökkäyspäässä riittävät tehot. Ilmaisia maaleja ei ole päästellyt, Korkeakunnas arvioi tulevaa vastustajaa.

Viime maanantaina Lahti jäi kotikentällään maalittomaan tasapeliin HIFK:ta vastaan. Tuosta pelistä jäi rutkasti parannettavaa.

– Meidän pitää pelata huomattavasti paremmin kuin HIFK:ta vastaan. Pelinavaaminen oli hidasta ja meidän tekeminen vähän passiivista. Kova otteluruuhka ollut ja aika samoilla menty. Oli väsyneitä pelaajia, eikä saatu vauhtia ja iloisuutta, mitä viime aikoina on ollut. Jäi tehot piippuun. Ei päästy niin hyvin rakentelemaan ja murtautumaan kuin suunniteltiin, Korkeakunnas kertaa.

– Se lähtee siitä, että me saadaan pallo nopeammin liikkeelle ja ollaan aktiivisempia, ”Toke” tietää.

Pelaajatilanne Kuhnureilla on ottelun alla erinomainen. Poissa ovat näillä näkymin ainoastaan pitkäaikaispotilaat Miikka Mujunen sekä Drilon Shala.

– Kaikki pelaajat käytössä, ei pitäisi olla ketään pois. Osa pelaa vielä lauantaina viimeisen Akatemian pelin, Korkeakunnas sanoo.

FC Lahti – Ilves 02.10.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion