placeholder

Tatar iloitsi voitosta

FC Lahti otti komean voiton hallitsevasta Suomen mestarista SJK:sta, kun seinäjokelaiset kaatuivat Kisapuistossa lukemin 3-0.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Boris Tatar puski ensimmäisellä puoliajalla liigauransa ensimmäisen maalin.

– Tuntuu mahtavalta! Ensimmäistä kertaa tehdä maali Veikkausliigassa ja liigadebyytti muutama viikko sitten. Se on suuri saavutus minulle tultuani kakkosdivisioonasta Lahteen. Edelleen on varaa parantaa päivittäisessä tekemisessä ja aion rakentaa tämän päälle, Tatar tunnelmoi.

Tatarin maali oli komeata katseltavaa ja siihen esityön teki joukkueen kapteeni Mikko Hauhia.

– Mikko lähetti keskityksen oikealta laidalta. Tiesin jotenkin, että pallo tulee juuri sille paikalle missä olin. Keskitys oli todella hyvä, joten minun täytyi tehdä vain työni, Tatar myhäilee.

Tatar on pelannut suurimman osan ajastaan Lahdessa oikeana laitapuolustajana, mutta tänään hän luuti Pyry Kärkkäisen rinnalla topparina. Puolustuksessa pelipaikka kuin pelipaikka luonnistuu Tatarilta.

– En pelannut omalla pelipaikallani tänään. Onneksi pelasimme hyvän pelin tänään jokaisen yksilön osalta ja annoimme kaikkemme. Mikä on kaikkein tärkeintä kannaltamme, pidimme jälleen nollapelin, Tatar miettii.

– Voin pelata kummallakin pelipaikalla onnistuneesti. Tänään minulle sopi paremmin pelata keskellä. Pyry (Kärkkäinen), Tomi (Maanoja) ja Mikko vaikuttivat kokemuksellaan pelaamiseeni. On paljon helpompi pelata, kun on kokemusta vierellä. Pelaaminen tuntui luontevalta, eikä minulla ollut lainkaan ongelmia, Tatar kertoo.

Tatar näkee, että edellisessä ottelussa saavutettu vierastasapeli hitsasi joukkuetta entistä enemmän yhteen.

– Uskon, että saimme viime pelistämme RoPS:aa vastaan massiivisen boostin, kun pidimme oman maalin puhtaana kahdeksalla miehellä. Se antoi itseluottamusta jokaiselle pelaajalle ja se loi uudenlaista joukkuehenkeä. Olen todella iloinen siitä, Tatar sanoo

Kielinerona tunnettu Tatar on aloittanut myös Suomen kielen opinnot.

– Ne menevät hyvin. Suoritin kolmen kuukauden kurssin. Pystyn hyvin ymmärtämään jotain asioita. Pystyn sanomaan ”kiitos paljon”, mutta en vielä paljoa. Teen vielä töitä sen eteen. Suomi on aika vaikea kieli, mutta aion silti tehdä vielä sen eteen töitä, Tatar naureskelee.