placeholder

Tanska: ”Peli kerrallaan”

FC Lahti hävisi viime viikon sunnuntaina kotipelinsä HIFKiä vastaan katastrofaalisella tavalla. Loppulukemat olivat peräti 0-5.

Tappio käsiteltiin välittömästi maanantaina koko joukkueen voimin.

– Käsiteltiin peli maanantaina palaverissa. Valmentaja antoi palautteen pelistä ja käytiin vähän asioita DVD:ltä läpi. Sen jälkeen on harjoiteltu seuraavaa peliä silmällä pitäen ihan normaalisti, toppari Jani Tanska kertoo.

Palaverin jälkeen joukkue kävi haukkaamassa hieman raikasta happea.

– Palaverin jälkeen vähän juostiin, Tanska myöntää

Lahdella on vielä viisi peliä jäljellä ja loppusijoitus on vielä tässä vaiheessa täysi arvoitus. Niin tasaiseksi sarjataulukko on muodostunut.

– Nyt pitää ajatella peli kerrallaan. Turha vilkuilla sarjataulukkoa, ensin pitää hoitaa omat pelit. Käännetään kurssi sunnuntaina, Tanska sanoo.

Lahti matkustaa sunnuntaina Ilveksen kotiluolaan. Sarjanousija on pelannut monien ennakko-odotuksiin nähden erinomaisen kauden ja tamperelaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta seitsemän. Takataskussa on KuPSista otettu vierasvoitto viime sunnuntailta.

– Sitoutunut omaan pelitapaan, sitkeä ja taisteleva joukkue. Nopeasti hyökkää vastaan pallonriistojen jälkeen ja vahva erikoistilanteissa. Vaikea joukkue pelata vastaan, Tanska kuvailee Ilvestä.

– Meidän pitää onnistua tosi hyvin. Voittaminen on täysin mahdollista, mutta pitää olla täydellisesti erilainen peli kuin HIFKiä vastaan, Tanska jatkaa.

Veikkausliiga on puhuttanut tällä kaudella paljon. Sarja on ennätystasainen ja kaikki on vielä auki kummassakin päässä sarjataulukkoa.

– Onhan se aina sarjan kiinnostavuuden kannalta kiva. Peleissä voi käydä miten vaan. Omalta kannaltani, mielellään oltaisiin tässä vaiheessa 20 pisteen erolla sarjajohdossa, Tanska heittää naurahtaen.

Ilves – FC Lahti 27.9.2015 klo 18.30 @Tammelan Stadion