placeholder

Tanska: Mieletön fiilis!

FC Lahti otti aurinkoisena keskiviikkona tärkeän kotivoiton PS Kemistä lukemin 1-0. Lahden ainokaisen viimeisteli Euller.

Kuhnureiden takalinjoilla luotettavasti luutinut Jani Tanska piti otettua voittoa erittäin tärkeänä ja tunnelma oli luonnollisesti katossa.

– Älyttömän tärkeä ja mieletön fiilis, kun voitettiin. Asennoiduttiin ennen peliä siten, että tämä on hoidettava ja nyt niin me tehtiin. Tiukan kaavan kautta, olihan meillä mahdollisuus tappaa se jo aikaisemmin ja vähän helpottaa loppua. Onneksi kestettiin näinkin. Saatiin nollapeli pelattua, sekin lämmittää mieltä, Tanska hehkuttaa.

Tanska näki joukkueen puolustuspelaamisen olleen hyvällä tasolla noin tunnin verran, mutta loppua kohden otteen herpaantuneen. Pelaajien taisteluilme oli kuitenkin kohdallaan.

– Koko joukkueen puolustaminen toimi erittäin hyvin ensimmäiset 55-60 minuuttia mielestäni. Lopussa vähän alkoi etäisyydet kasvaa ja alkoi leviämään se kenttä. Ne pääsivät turhan helposti avaamaan peliään. Tänään jos ryhmitys ei ollut lopussa aina kohdallaan, niin oli ainakin tahtoa, halua ja taisteluilmettä. Kaikki hyppivät pallon eteen ja kaikki halusivat voittaa kolme pistettä, Tanska näkee.

Ottelun ehdoton hahmo oli Lahden maalissa pelannut Miikka Mujunen, joka otti useita tärkeitä koppeja. Valitettavasti nuorukainen loukkasi pelin viime hetkillä polvensa pahannäköisesti ja hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä pois.

– Miikka pelasi tosi hyvin maalissa. Tosi harmittava se loukkaantuminen. On pelannut nyt muutaman tosi hyvän pelin, kun on saanut pelata. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla yksi reagointi, missä reagoi viivalta taaksepäin sen meidän huonon palautuksen ja lopun kulmasta se yksi venytys. Muutama huikea torjunta ja niitä tarvitaan, jos halutaan voittaa pelejä, Tanska suitsuttaa.

Seuran tavoite on saavuttaa europeleihin oikeuttava sijoitus. Se on vielä täysin mahdollista, sillä sarjataulukko on tällä hetkellä tasainen.

– Pienellä voittoputkella pääsee hyvin mukaan sinne kärkipään kahinoihin. Nyt täytyy vaan repiä voittoja. Nyt on se hetki kaudesta, kun pelataan siitä, mistä sijoista loppusyksystä pelataan. Halutaan totta kai syksyllä pelata niistä mitalisijoista, Tanska paaluttaa.

Joukkueen otteisiin on kuitenkin saatava tasaisuutta, jos voittoputkista halutaan haaveilla. Etenkin vieraskentillä lahtelaisilla on ollut vaikeaa.

– Tasaisiahan me ollaan oltu himassa. Kotona olemme Klubi -peliä lukuunottamatta pelanneet tasaisen hyvin. Oikeastaan meidän ongelma on ollut se vieraspelaaminen. Jatketaan voittojen tiellä sunnuntaina himassa ja mietitään sen jälkeen vasta sitä, miten saadaan vieraspelaamista paremmaksi. Totta kai vieraissakin pitää raapia pisteitä, jos halutaan pelata mitalisijoista ja siinä meillä on petrattavaa, Tanska päättää.