placeholder

Tälläinen on FC Lahden eurovastustaja FH Hafnarfjördur

Fuusio purkautui, mutta FH:n jalkapallopuoli pysyi Islannin alasarjoissa. Seura nousi kauden 1979 päätteeksi pääsarjaan. Muutaman kauden räpiköinti pääsarjassa ei tuonut vielä menestystä, vaan edessä oli paluu alasarjoihin. Kasarin lopussa oli seuraavan yrityksen vuoro ja nyt FH iski jättipottiin. Ensimmäisellä kaudella joukkue taisteli pitkään mestaruudesta ja lopulta tuloksena oli toinen sija. Hopea toi Hafnarfjörðuriin ensimmäiset Euro-pelit kesäksi 1990.

FH kohtasi ensimmäisellä kerralla Euroopassa skotlantilaisen Dundee Unitedin. Vaikka skotlantilaiset menivät jatkoon yhteismaalein 5-3, pystyivät islantilaiset nappaamaan toisessa osaottelussa 2-2-tasatuloksen. Seuraavat vuodet FH taisteli korkeista sijoista ja pelejä Euroopassa tuli kahdesti. Vuonna 1994 tuli myös ensimmäinen voitto, kun Linfield FC kaatui 1-0.

Seura kuitenkin putosi pääsarjasta 1995 ja nousu ottikin oman aikansa. FH nousi pääsarjaan vasta kauden 2000 päätteeksi. Seuraavalla kaudella seura oli jälleen mestaruustaistelussa ja nappasi europaikan itselleen. FH eteni Intertoto Cupissa toiselle kierrokselle, jossa se pelasi tasapelin espanjalaista Villarrealia vastaan. Tie kuitenkin tuli vastaan. Samassa alkoi myös FH:n menestyskulku kotimaan kentillä. Ensimmäinen mestaruus tuli kaudella 2004.

Kyseisestä kaudesta saakka FH on osallistunut jokaisena vuonna eurooppalaisiin kilpailuihin. Se on haastanut tasaisesti isompia seuroja. Aston Villa, AIK ja Bate Borisov ovat jääneet tasapeliin FH:ta vastaan. Kaudella 2015 FH kohtasi Mestareiden Liigan karsinnassa Seinäjoen Jalkapallokerhon. FH meni jatkoon voittaen molemmat ottelut 1-0. Yhteensä seura on voittanut kahdeksan Islannin mestaruuta, kaksi Islannin Cupia ja kuusi Islannin Liigacupia. Europelejä FH:lle on vuosien varrella kertynyt komeat 64 ottelua. Myös FH:n naisjoukkue on ollut menestyksekäs.

Eurooppaan FH selvisi täksi kaudeksi Eurooppaan taisteltuaan itsensä kolmanneksi sarjassa. Steve Lennon iski komeat 15 maalia ollen sarjan maalipörssin toinen. Joukkueen puolustus oli pitävä, sillä joukkue päästi 22 ottelussa vain 25 maalia. Toisessa päässä FH:lla oli vaikeampaa, sillä joukkue onnistui maalinteossa vain 33 kertaa.

FH:n kuluva kausi on ollut vaikea. Joukkue kärsi kaksi tappiota häviten Valurille ja Stjarnanille kuun vaihteessa. Edellisellä kierroksella se palasi voittokantaan kaatamalla Grindavíkin 2-1. FH on 12 pelatun ottelun jälkeen neljäntenä viidellä voitolla ja neljällä tasapelillä. Maaleja joukkue on tehnyt 21 ja päästänyt 17. FH:n skotlantilainen Steve Lennon on iskenyt ensimmäisessä 12 ottelussa komeat kahdeksan maalia. Lennonia tukee toinen skotti Robert David Crafword. FH:n kokoonpanosta löytyy myös Bermudan maajoukkuemies Zeiko Lewis.

Fimleikafélag Hafnarfjarðar

Perustettu: 1929

Kotikenttä: Kaplakrikavöllur (Kapasiteetti: 3200)

Mestaruudet: 8 (2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2012, 2015, 2016)

Päävalmentaja: Ólafur Kristjánsson

Liput otteluun saat ostettua halvemmalla ennakkoon FC Lahden toimistolta tänään ja huomenna 9.00-16.30, sekä Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/europa-league-ka…