Statpack: FC Lahti-VPS 18.8.

FC Lahti ja Vaasan Palloseura ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 53 kertaa. Lahti on voittanut 25 kertaa, VPS puolestaan 14. Maaleja lahtelaisilla on koossa 73 vaasalaisten lukeman ollessa 56. Joukkueet kohtasivat liigan ensimmäisellä kierroksella Vaasassa ja pisteet tasattiin varovaisen pelin jälkeen maalittomalla tasapelillä. 

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 18.8. kaksi sarjaottelua, joista se on voittanut toisen. Voitto on tullut juuri illan vastustajasta Vaasan Palloseurasta vieraskentällä kaudella 2002 ja se irtosi Tuomas Haapalan osumalla. Tappio on puolestaan tullut vieraissa Kuopion Palloseuralle kaudella 2012. KuPS nappasi voiton lukemin 1—0. 

Koe perjantain futishuuma
paikan päällä Lahden stadionilla

Taistelu tärkeistä pisteistä alkaa kello 18.00.
Liput ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

#2 Putki: Vepsulla on menossa keskinäisissä lyhyt kahden ottelun putki, joissa se on napannut Lahtea vastaan pisteitä. Vaasalaisilla on myös menossa liigassa komea seitsemän voitetun ottelun putki. Lahti on puolestaan pelannut tappioitta viimeiset kolme ottelua. 

#3 Ennätys: Edellisen kotiottelun jälkeen Turkkiin siirtyneen Altin Zeqirin ensimmäinen maali liigassa ja FC Lahden paidassa syntyi VPS:n verkkoon. Zeqiri tuli Hietalahdessa pelatussa ottelussa kentälle korvaten pirteästi pelanneen Ville Salmikiven noin tunnin kohdalla. Varttia myöhemmin Zeqiri sai pallon Jasin Aseehnounilta ja leikkasi sisään ampuen tasoitusosuman ottelussa. Minuuttia myöhemmin Josu upotti identtisen maalin ja Lahti nappasi pisteet mukaansa. 

#4 Knoppi: Tasan 11 vuotta sitten pelatussa KuPS-ottelussa kuopiolaisten Miikka Ilo onnistui huitomaan kolmen lahtelaispelurin naaman verille. Ensin Ilon kyynärpää osui saksalaistoppari Hendrik Großöhmichenin nenään murtaen sen. Saksalaisen sylkiessä verta maahan, heitti ottelun erotuomari hänet ulos suoralla punaisella kortilla. Ilon kädet teloivat ottelussa myös Rafaelia ja Joel Meroa. Ilo kuittasi ottelussa keltaisen kortin Rafaelin telomisesta. Ottelun voittomaalin iski Ilja Venäläinen, Lahti sai pallon kertaalleen maalipuihin, kun Drilon Shalan veto kimposi torjunnan kautta ylähirteen.