Statpack: FC Lahti – SJK 16.7.2023

FC Lahti ja Seinäjoen Jalkapallokerho ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 28 kertaa. Lahti on hallinnut kohtaamisia, sillä Lahti on voittanut otteluista 12 ja hävinnyt vain viidesti. Maalit ovat silti lähes tasan, sillä keskinäisten otteluiden maaliero on Lahdelle vain 28—24. Huhtikuussa joukkueet tasasivat pisteet Seinäjoella maalittomalla tasapelillä. Eemil Laamanen ja Anton Munukka debytoivat ottelussa.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 16.7. yhteensä kuusi sarjaottelua. Kotonaan Lahti on ollut tappioton, vieraissa puolestaan lahtelaiset ovat kärsineet kaikissa kolmessa ottelussa tappiot. Kaksi tappioista on tullut FC KooTeePeetä vastaan ja yksi FF Jaroa. Noissa kolmessa ottelussa vain Pekka Kainu on osunut maaliin. Pisteitä Lahti on puolestaan saalistanut kahdesti IFK Mariehamnia vastaan ja kerran Rovaniemen Palloseuraa. Ainoa voitto on tullut kaudella 2012 IFK:ta vastaan Jussi Länsitalon ja Ibrahim Kösen maaleilla.

#2 Putki: SJK sai ensimmäisen voittonsa Lahdesta viime kaudella ja nyt SJK:lla on menossa Lahtea vastaan kahden ottelun tappioton putki. Lahden pisin putki ilman seinäjokisille kärsittyä tappiota on puolestaan yhdeksän ottelun mittainen vuodesta 2014 vuoteen 2016.

#3 Ennätys: Matti Klingasta tuli tällä kaudella kolmanneksi eniten virallisia otteluita FC Lahden paidassa pelannut pelaaja. Klinga ohitti keväällä Jarkko Koskisen. Klingan edellä ovat enää Rafael ja Mikko Hauhia. Yhteensä FC Lahdessa kaudella 2011 debytoinut 28-vuotias keskikenttämies on pelannut lahtelaispaidassa 232.

#4 Knoppi: FC Lahti kärsi 16.7. Eurooppa Liigan toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa tappion vieraskentällä ND Nova Goricaa vastaan vuonna 2009. Lahti kuitenkin eteni kotiottelun avulla jatkoon. Sloveniassa 1—0-maaliin johtaneen vapaapotkun hankkinut hyökkääjä Etien Velikonja pelaa yhä toiselle sarjaportaalle valahtaneessa Nova Goricassa. Velikonja siirtyi muutama vuosi Lahden kohtaamisen jälkeen suurella siirtosummalla Englantiin, jossa hän pelasi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Lahtea vastaan hän kuitenkin jäi maaleitta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen