Statpack: FC Lahti – KTP 15.9.2023

FC Lahti ja KTP ovat kohdanneet toisensa kaikki kotkalaisten nimivariaatiot mukaan lukien virallisissa otteluissa 45 kertaa. Lahti on voittanut 25 kertaa, KTP 11. Myös maalit ovat lahtelaisille selkeästi lukemin 86—53. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti. Liigacupissa Lahti vei ottelun nimiinsä 5—1 Altin Zeqirin ja Irfan Sadikin osuessa kahdesti. Liigassa Lahdessa pisteet tasattiin maalittomalla tasapelillä ja Kotkassa KTP nappasi voiton ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen lukemin 2—0.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa aikana 15.9. kaksi sarjaottelua, joista molemmat ovat olleet MyPaa vastaan. Kaudella 2001 Lahti tasasi pisteet kotonaan Juha Malisen MyPaa vastaan 2—2. Niki Helenius iski molemmat lahtelaisosumat. Kaudella 2008 Lahti nuiji Hiihtiksellä MyPan lukemin 4—0. Pekka Kainu osui kahdesti ja maalinteossa onnistuivat myös Konsta Hietanen ja Janne Moilanen.

Koe perjantain futishuuma
paikan päällä Lahden stadionilla

Taistelu tärkeistä pisteistä alkaa kello 18.00.
Liput ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

#2 Putki: KTP on kyennyt voittamaan FC Lahden Lahdessa edellisen kerran kaudella 2006. Sen jälkeen lahtelaiset ovat napanneet pisteitä 12 perättäisessä Lahdessa pelatussa kamppailussa. Otteluista kolme on ollut Liigacup-otteluita ja yksi Suomen Cupin lohkovaihetta.

#3 Ennätys: FC Lahti on suurimmillaan voittanut kotkalaiset viidellä maalilla. Tämä on tapahtunut kahdesti. Kaudella 2000 Lahti voitti vieraskentällä Kotkan TP:n 6—1 Mika Väyrysen hattutempun siivittämänä. Myös Jarkko Koskinen, Saku Laaksonen ja Robert Kjellin osuivat ottelussa. KTP:n ainokaisesta vastasi legendaarinen Kim Liljeqvist. Kauden 2008 Liigacupissa Lahti vei ottelun nimiinsä 5—0. Kotkalaisten oman maalin lisäksi maaleja merkittiin Rafaelille, Mika Hänniselle, Konsta Hietaselle ja Berat Sadikille.

#4 Knoppi: Suomen Palloliiton Gladiaattoriksi viime sunnuntaina valittu Petri Pasanen iski uransa ensimmäisen sarjamaalin FC Lahden paidassa juuri KTP:tä vastaan. Pasanen jatkoi Marko Niirasen kulmapotkun verkkoon Hiihtiksellä elokuussa 1998 ja maali oli lopulta ottelun voittomaali. Lahti voitti ottelun 2—1 ja toisesta lahtelaisosumasta vastasi kotkalaisillekin tuttu Ismo Lius.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen