Statpack: FC Lahti – KTP 13.5.

FC Lahti ja KTP:n kaikki nimivariaatiot ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa vuodesta 1997 asti yhteensä 43 kertaa. Lahti on vienyt nimiinsä 25 ottelua ja hävinnyt vain kymmenesti. Lahtelaiset lähestyvät myös sadan maalin rajapyykkiä, sillä KTP:tä on kuritettu jo 86 kertaa. Kotkalaiset ovat puolestaan osuneet 51 kertaa. Talven Liigacupissa Lahti ratkaisi pelin 20 minuutissa ja takoi lopulta komeat 5—1-lukemat taululle Mukkulan kuplassa. Altin Zeqiri ja Irfan Sadik osuivat kahdesti.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 13.5. neljä sarjaottelua ja onnistunut niissä vain kertaalleen maalinteossa. Ainoa maali syntyi tasapelissä MyPaa vastaan kaudella 2004, kun ranskalaiskärki Noam Surrier iski tasoitusosuman toisen jakson alussa. Lahti on kahdesti kärsinyt tappion Helsingin Jalkapalloklubille ja kertaalleen IFK Mariehamnille.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut tappioitta viimeiset 16 KTP-kamppailua. Edellinen kotkalaisvoitto on nähty kauden 2006 viimeisellä kierroksella, jolloin FC KooTeePeen nimellä pelannut kotkalaisnippu haki lumiselta Hiihtikseltä 4—0-voiton. FC Lahden maalivahti Osku Maukonen ei siis ole elämänsä aikana nähnyt Lahden häviävän KTP:lle.

#3 Ennätys: FC Lahden legendaarinen maalinsylkijä Rafael on tehnyt ensimmäisen maalinsa FC Lahden paidassa FC KooTeePeen verkkoon Uusi-Lahti Cupissa 4.2.2005. Muutamaa viikkoa myöhemmin Rafael debytoi myös virallisessa ottelussa juuri KooTeePeetä vastaan ja iski jälleen maalin Liigacupin ottelussa. Nykyisin ysipaitaa kantava Matheus Alves iski puolestaan liigadebyytissään maalin KTP:n verkkoon kaudella 2015.

#4 Knoppi: 13.5.2002 FC Lahden ottelussa HJK:a vastaan nähtiin historiallinen hetki, kun FC Lahdella oli ensimmäistä kertaa sarjaottelussa kentällä samaan aikaan veljespari. Lahden avauskokoonpanosta löytyivät Lasse ja Pekka Lagerblom. Lasse Lagerblomin ottelu kesti kuitenkin vain 13 minuuttia, kun hänet vaihdettiin pois kentältä. Pekka Lagerblom puolestaan pelasi täyden ottelun Lahden kärsiessä maalin tappion Klubille. Ottelun ainokaisen iski Petri Oravainen vartti ennen ottelun loppua.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen