Statpack: FC Lahti – Ilves 3.9.2023

FC Lahti ja Ilves ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 29 kertaa. Ilves on voittanut otteluista niukasti enemmän eli 12 Lahden kymmentä voittoa vastaan. Maaleissa Lahti on jäljessä vain yhden osuman verran. Lahti on iskenyt 38 osumaa ja Ilves 39. Tämän kauden ainoa kohtaaminen päättyi Tampereella 2—2-tasapeliin Lahden noustua toisella jaksolla kahden maalin takaa tasoihin. 

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa aikana 3.9. vain yhden virallisen sarjaottelun. Ottelu pelattiin Nokialla Pyryä vastaan ja se päättyi lahtelaisten 1—0-voittoon. Ottelun ainokaisen iski legendaarinen Tero Penttilä. Tänään syntymäpäiviään viettää FC Lahden Hall of Famen jäsen Mikko Hauhia, joka täyttää 39 vuotta. 

#2 Putki: Ilves on voittanut edellisen kerran pääsarjaottelun Lahdessa 30.5.1991. Tuolloin Ilves kaapi 1—0-voiton Lahden Reippaasta Hiihtostadionilla Seppo Nikkilän maalilla. Tuon jälkeen Ilves on pelannut 15 pääsarjaottelua Lahdessa ilman voittoa. Yhdeksän otteluista on ollut FC Lahtea vastaan. 

#3 Ennätys: Osku Maukosesta tuli FC Lahden kaikkien aikojen nuorin virallisessa pelissä pelannut maalivahti, kun hän oli avauskokoonpanossa Cupin ottelussa JIPPOa vastaan 26.4.2023 vain 16 vuoden, kahden kuukauden ja 11 päivän ikäisenä. Maukonen debytoi myös liigassa Ilvestä vastaan reilut 30 päivää myöhemmin ollen Lahden nuorin liigassa pelannut maalivahti. 

#4 Knoppi: Osku Maukosen lisäksi Arian Kabashi ja Mikko Kuningas ovat debytoineet liigassa Ilvestä vastaan Lahden paidassa. Marius Könkkölä debytoi myös Ilvestä vastaan, mutta AC Oulun paidassa. Kuningas osui debyytissään myös maaliin voittomaalin arvoisesti Lahden voittaessa Kisapuistossa Ilveksen lukemin 3—1. 

Veikkausliiga ja SOS-Lapsikylä tekevät unelmista totta

Syyskuun 3. päivä järjestettävä historiallinen Unelmien kierros kerää tukea lasten ja nuorten harrastamiseen.

Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella toteutettava Unelmien kierros on Veikkausliigan ja SOS-Lapsikylän yhteistyön tulos. Unelmien kierroksen aikana kannustamme kaikkia osallistumaan keräykseen, jonka tuotoilla tuetaan heikommassa asemassa olevien lasten ja nuorten harrastamista.

Jokaisella on mahdollisuus osallistua keräykseen osoitteessa www.unelmienkierros.fi. Tämän lisäksi tukea voi lahjoittaa MobilePaylla numeroon 40331 sekä tekstiviestillä SOS numeroon 16155.